Přátelský miniturnaj "Nezvěstice 2010" III.: JGoL, SK Snipers Nezvěstice "A", SK Snipers Nezvěstice "B", FX Troska

01.09.2010 19:00

Středa 01.09.2010, Nezvěstice

První zářijovou středu náš čekalo v pořadí už třetí klání s našimi tréninkovými parťáky z Nezvěstic a možnost osahat si florbálek před playoff LFL. Sestava byla relativně okleštěná, nakonec dorazili da Kalees, da Cuba, da Fevat, da Banik a da Prezydent, s tradičním zpožděním potom i da Collage.

Vzhledem k faktu, že nakonec nepřijeli plzenečtí, jsme sehráli ve dvoukolovém systému každý s každým šest poměrně kvalitních zápasů.


V prvním z nich jsme si v pohodě poradili s béčkem Nezvěstic v poměru 4 : 1. Při vší úctě k soupeři, mlaďasové podali poněkud odevzdaný výkon a proto nám na výhru stačil i průměrný výkon. Výborně zahrál da Fevat, u kterého byla vidět od začátku největší chuť do hry. Jako první se ale trefil da Banik, a to luxusní dělovkou. Druhou trefou vymetl efektně pavučinky v brance Nezvěstic da Fevat. Potom inkasoval jednou i Dile, zaskakující v naší brance, střela jediné dívenky v týmu soupeře byla ještě tečována da Kaleesem a pokazila nám tak radost z čistého konta. Přesto jsme si utkání dál hlídali a gólu da Cuby přímo z volného úderu a parádní kombinaci da Fevata s da Kaleesem, střílejícím do prázdné branky, jsme dokráčeli k relativně snadné výhře.

Nezvěstické "áčko", posílené o špílmachra Sobotyho, to bylo jiné kafe. Dile nás ze začátku hodně podržel a klíčovými zákroky tak postavil základ naší produktivní hře. V zápase proti kvalitnímu soupeři se nám povedlo dát hned čtyři góly, o které se podělili da Fevat, da Kalees a dvakrát da Cuba. Nutno říct, že jeden byl hezčí než druhý… Bohužel jsme sympatické vedení 4 : 2 neudrželi a chvíli před koncem jsme nechali Snipers dotáhnout na rozdíl jediného gólu. Zmar byl dokonán v poslední minutě, kdy jsme nechali před brankou trestuhodně volného soupeře, který vyrovnal na konečných 4 : 4.

Třetí zápas, to bylo "pseudoderby" s FX Troska, a byl to zápas jak řemen. K utkání už byl připraven i náš kmenový golman da Collage a chytal velmi slušně. Z první střely FX sice padl gól, ale my soupeři oplatili stejnou mincí, kdy Dilovi v brance FX propadlo tečované nahození da Prezydenta. Další gól přidal da Cuba, ale soupeř opět brzy vyrovnal. Totální průser se konal v posledním střídání. Dostat gól z protiútoku 3 vteřiny před koncem, to by se nám opravdu stávat nemělo… Každopádně přes prohru 2 : 3 pěkný zápas, dojmy z jeho koncovky jsme ještě dlouho rozebírali na střídačce…
 
V prvním odvetném zápase jsme si lehce poradili s Nezvěsticemi "B" 4 : 0. Zápas jsme v pohodě zvládli a od začátku bylo jasné, kdo si z něj odnese body. Dvěma dělovkami z dálky se připomněl da Prezydent a prosadili se i da Cuba s da Fevatem. Soupeře jsme k ničemu nepustili a da Collage se tak na čisté konto příliš nenadřel. Mlaďasové z Nezvěstic mají ale bezpochyby ještě všechno před sebou a dost možná budou vzájemná klání za dva tři roky vypadat úplně jinak…

Druhý zápas proti "A" Nezvěstic byl opět velice vyrovnaný a jeho průběh skoro jak přes kopírák. Dvakrát se trefil dnes střelecky nadmíru disponovaný da Fevat a jeden gól přidal da Cuba. 9 minut jsme byli spíš šťastnějším nežli lepším týmem, ale tradičně jsme to dojebali v závěru. V poslední minutě jsme neuhlídali střelce, který nabíhal z lavičky, a ten srovnal skóre pohledného zápasu na konečných 3 : 3.

V posledním utkání jsme hodně chtěli oplatit Troskám smolnou prohru z prvního kola. Da Collage v brance předváděl skvělé zákroky a ostatní se mu snažili pomáhat zejména pozorným bráněním dvojice excelentních techniků Trny - Valda. Do vedení nás poslal probuzený střelec da Kalees, soupeř však dotáhl, proto si to musel da Kalees zopakovat. I na tento gól však FX dokázali odpovědět. A tak musel korunovat své dnešní galapředstavení da Fevat, který vybojoval před brankovištěm vítězný gól. Do posledních dvou minut jsme dali vše a udrželi tak cennou výhru 3 : 2.


Summary: Dnešní, v pořadí už třetí turnájek, ukázal určitý posun ve hře. Přibylo pohledných kombinací, víc jsme stříleli a až na tragické koncovky zápasů proti kvalitnějším soupeřům i relativně dobře bránili. To vše, zdá se, na úkor nasazení a naší typické tvrdosti. I proto jsme odjížděli z Nezvěstic s dobrým pocitem, že jsme se pěkně zahráli. Snad to zopakujeme i v playoff LFL, které nás čeká za chvíli… Vyzdvihnout musím výkon da Fevata, který má opravdu hlad po míčku a evidentně si chce vylepšit reputaci z dosavadních odehraných zápasů.


Střelci dne:

  • da Fevat:         6
  • da Cuba:         6
  • da Kalees:       4
  • da Prezydent:  3
  • da Banik:         1