Přátelský miniturnaj "Nezvěstice 2010" JGoL, FbK INet Home Starý Plzenec, SK Snipers Elite Nezvěstice "A", SK Snipers Elite Nezvěstice "B", Fakta X

23.06.2010 00:23

st 23. června 2010, Nezvěstice

 

Pro mnohé Genxtazzz první konfrontace s trojkovým florbalem, resp. regulérní halou, schválenou na BLMF. Nastoupili jsme v podstatě v kompletní sestavě, chyběl jen Lumír, laborující s nespecifikovaným zraněním horní části těla. Naše soupiska měla tedy následující podobu: Collage / Erikaator; Kalees - Daniště - Banik; Fevat - Vovy - da Prezydent.

Do turnaje jsme vlétli v duchu předchozích přátelských zápasů a ze hřiště odcházeli s výhrou 5:0 proti Plzenci. Nutno podotknout, že na podobě skóre má obrovský podíl Collage, čarující v naší brance. Jinak se o branky téměř rovnoměrně rozdělily obě formace, zvláště ta první zakládala pohledné akce, takže doufám, že do budoucna bude na čem stavět.

Za to v druhém zápase nám FX, notně posíleni o dva "prvoligové" borce ukázali, jak se hraje florbal. Nestíhali jsme téměř nic, pořádně jsme ani neohrozili Petra v brance. Zaslouženě jsme prohráli 0:3, když jsme nedokázali uhlídat nebezpečné střelce Trnyho a Valdu, a ti ukázali Erikovi, že se má v lize na co těšit.

Třetí zápas proti áčku Nezvěstic, to byl florbalový boj se vším všudy. Na branky nepříliš bohatý zápas zdobily spíše osobní souboje, hra nahoru dolů a výkony obou brankářů. Collage pustil jen jeden a díky Fevatovi jsme zvládli před koncem ještě vyrovnat na 1:1.

 

V posledním zápase nás čekal B-tým Nezvěstic s několika děvčaty na soupisce. To včas nehrálo téměř žádnou roli, a tak jsme se celý zápas přetahovali o vedení. Dělali jsme hodně chyb v obraně a chvílemi hráli hodně naivně, dost možná se už projevovala i únava ze sice krátkých, ale vyčerpávajících zápasů. Nakonec jsme byli šťastnější my, když chvíli před koncem zaúřadovala druhá formace a Fevat s Prezydentem otočili zápas na naši stranu - 5:4.

Summary: pro náš rodící se tým výborná zkušenost, na "velkém" hřišti jsme poznali, že hra je i o fyzičce, kterou většina z nás nemá... :) Po prvním přáteláčku jsme spadli trochu nohama na zem, což je ale jen a jen dobře. Pro příště víme, na čem pracovat, takže nezbývá než doufat, že se budeme dál zlepšovat!

MoCh