Přátelský miniturnaj "Nezvěstice 2010" II.: JGoL, FbK IH Starý Plzenec, SK Snipers Elite Nezvěstice "A", SK Snipers Elite Nezvěstice "B", FX Troska

14.07.2010 19:00

středa 14.07.2010, Nezvěstice

Po pozitivní zkušenosti z předchozího turnájku jsme po třech týdnech rádi přijali pozvání kluků z Nezvěstic na další změření sil v rámci přípravy na LFL.


Nastoupili jsme bez nemocného Da Ništěho a zdravotně indisponovaného da Lumíra, chyběl i da Vovy s da Erikátorem. Naopak jsme už otestovali čerstvou posilu da Cubu alias Jakuba z Tesca, který přichází na meziligové hostování z Kejro Bojz. Soupisku pro tento turnaj doplnil i Levák Bob, fanoušek Genxtazzz tělem i duší... :) Setava byla následující: da Collage; Bob - da Kalees - da Prezydent; da Cuba - da Fevat - da Banik.

V prvním zápase jsme nastoupili proti Plzenci a i přes absenci jejich dlouhodobě nejproduktivnějšího hráče Jakuba Žižky jsme se tentokrát s běhajícimi a hlavně výborně napadajícími mlaďasy měli nemalé problémy. Do branky jsme si půjčili starého pardála Dila, zaskakujícího v týmu FX Troska, protože da Collage se zdržel v Plzni a v chvíli před úvodním hvizdem teprve vyjížděl. Celý zápas jsme se hledali, nevycházely nám kombinační akce, rychlíci z Plzence nám utíkali, takže jsme se ke konečnému výsledku 4:2 tak trochu protrápili. O góly se podělili da Cuba a Bob, oba dali po dvou.

V zápase proti Nezvěsticím "A" už bylo znát, že jsme se trochu rozběhali. Hrál se důrazný florbal na obou stranách. Nezvěstičtí se nebáli hrát dopředu, což nám nabízelo tu a tam šance na protiútok a přečíslení. Viditelný rozdíl byl v obranné činnosti a také v produktivitě, přičemž jsme těžili hlavně ze zmiňovaných brejků. Dvakrát dokonce utekl pověstný "sprinter" da Prezydent, který v tomto zápase zaznamenal hattrick. Zbývající gól vstřelil da Fevat.

Klíčové a nejprestižnější útkání proti FX Troska bylo asi nejzajímavější. Florbalová bitva od prvních sekund, a to doslova. Začala da Prezydentovým golfákem zpoza poloviny hřiště, který zapadl Dilovi z levé tyči v čase 00.03. Pak přebrali na dlouhé chvíle otěže zápasu Trosky. Trny s Valdou nám zle zatápěli, ale na nás bylo vidět, že jsme se poučili z lekce, kterou nám dali minulý turnájek. Daleko lépe jsme přistupovali zejména k těmto dvěma špílmachrům a snažili jsme se jim znepříjemnit hru. I tak se jim podařilo dostat dvakrát míček za záda jinak skvěle chytajícího da Collage. My jsme ale zásluhou da Cuby chvíli před koncem vyrovnali a necelou minutu před závěrečným hvizdem rozhodl pěkný zápas da Kalís po přihrávce Boba zpoza branky.

Do posledního zápasu proti nezvěstickému "béčku" jsme nastupovali jako favorité, mohli jsme navíc sami rozhodnout o vítězi dnešního turnaje. A zápas jen potvrdil, že tato role nám příliš nesedí. Napínavé utkání nabídlo spoustu zahozených šancí z naší strany, nakonec jsme se přece jen mohli radovat z upracovaného, ale zaslouženého vítězství 3:2. Dvěma góly k němu přispěl dnes produktivní da Kalís a jedním da Fevat.


Summary:

Po dalších přátelských zápasech je vidět spousta dílčích zlepšení, velkou radost mám z toho, že se podařilo přenést spoustu věcí, které si řekneme na lavičce, na hřiště, což se ukázalo hlavně v zápasech proti tvořícím soupeřům jako jsou FX Troska a Nezvěstice "A".
Celkový projev týmu je založen na důrazné hře a dnes i poměrně kvalitní defenzívě, za kterou se navíc zápas od zápasu zlepšuje Collage, který dnes pustil v průměru jen dva fíky na zápas. Co nám naopak chybí, je lepší pohyb na hříšti, zejména potom bez balonku. A věc, která nás začíná pomalu strašit, je produktivita. Na gól potřebujeme často několik tutovek.
Každopádne převládají myslím u všech veskrze pozitivní pocity, umocněny vítězstvím v druhém miniturnaji a celkovým vedením narychlo čerstvě vytvořeném šampionátku... ;)
 

 

Střelci dne:

4   da Prezydent

3   da Cuba

3   da Kalees

2   da Fevat

2   da Bob


 


da Prezydent
MoCh