Play off LFL 2010

11.09.2010 10:00

Play off LFL 2010

sobota 11. 9. 2010, Tlučná

V dlouho očekávaném playoff LFL jsme se postavili proti FbC Dino Plzeň, které skončilo na pátém místě tabulky skupiny A. Po několika omluvenkách jsme nakonec nastoupili na dvě kompletní formace: da Kalees - Da Niště - da Banik; da Cuba - da Prezydent - da Vovy; branku hájil da Collage.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FbC Dino Plzeň   6:7 sn ( 2 : 5, 4 : 1, 0 : 1 ), bez vyloučení

Góly: da Kalees, da Prezydent (da Cuba), da Cuba, da Kalees (Da Niště), da Cuba (da Prezydent), da Cuba (da Prezydent).


Přes nelichotivé umístění Dina ve skupině nám měla být varováním účast Jakuba Boháče, hrajícího za FbC Rokycany, šikovných hráčů z přeboru a starého mazáka, florbalového matadora Palka Picky v bráně. Přesto nás čekal vstup do utkání z říše snů… bohužel těch hodně špatných… Zápas se mi hodně těžko hodnotí, prohrávat po pěti minutách 0 : 5, otočit stav na 6 : 5 a pak ztratit zápas v samostatných nájezdech, takový scénář by nevymyslel snad ani Alfred Hitchcock.
Kanonádu do naší sítě zahájil nejlepší hráč Dina Jakub Boháč, který si už v 1. minutě pohrál s naším obráncem a prostřelil da Collage. Než jsme se stihli rozkoukat, nasypal nám tam soupeř další 3 slepence, povětšinou střely z dálky, které zapadly přesně k tyči branky bezmocného da Collage. Nelze říct, že bychom hráli úplně špatně, ale soupeřova efektivita byla smrtící, potrestal každou chybičku, každý špatný odraz nebo pokaženou přihrávku… Po 5 minutách hry a symbolickém 5. gólu v naší síti už se schylovalo k blamáži a totální ostudě. Přesto jsme nesložili zbraně a snažili se ještě něco se zápasem udělat. Jiskřičku naděje vykřesal chvíli po polovině první půle da Kalees a když minutu po něm připravil da Cuba pěknou pozici pro střílejícího da Prezydenta, rázem jsme byli zpátky ve hře.
V pauze jsme se pořádně nahecovali, dát tři čtyři góly za 10 minut není přece ve florbalu nic nemožného. S tím vědomím jsme vlítli na hřiště a začaly se dít věci. V čase 0:55 snižoval da Cuba na rozdíl dvou gólů a jen 8 vteřin po něm vstřelil kontaktní gól da Kalees. Comeback byl dokonán ve 3. minutě, kdy da Cuba prostřelil Palka podruhé a vyrovnal tak toto drama na 5 : 5. Zápas měl nadále spád a hra se přelévala ze strany na stranu. V 7. minutě ukázal šikovné ruce da Cuba, svým třetím gólem dovršil hattrick a poslal náš tým do vedení. Stačilo jen ubránit tři minutky a mohli jsme jít dál… Bohužel, psát něco víc o koncovkách našich zápasu je už asi zbytečné. My to hlavou hrát neumíme, nedokážeme zabetonovat aspoň ve dvou obranné pásmo a napadat pouze jediným hráčem, o útočení, resp. zakládání útoků ani nemluvě. Čili scénář jak přes kopírák z minulých utkání se špatným koncem pro nás. Do konce něco málo přes minutu, my získáváme balonek a hrneme to dopředu, kde ho ztrácíme… a hle, kde se vzal, tu se vzal, vypluje před da Collagem osamocený sniper Dina, který se v takových situacích nemýlí… Je srovnáno, 6 : 6 a zápas jde do nájezdů.
Nájezdy, to je loterie v každém sportu, florbal nevyjímaje. Proti nám stál navíc zkušený golman, který už má něco odchytáno, a to bylo sakra znát. Když se Palko vysunul z branky, na střelu místo prakticky nebylo a proti blafákům pro změnu mistrně vystrkoval nohy. Ani da Collage se nenechal zahanbit, když úspěšně čelil 5 ze 7 nájezdů. Bohužel, za nás se trefil jen jednou da Cuba a J. Boháč druhým proměněným nájezdem ze tří vystřílel Dinu postup do semifinále.



FbC Košutka Plzeň vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5 : 7 ( 3 : 4, 2 : 3 ), vyloučení 2 : 1, využití 0 : 1, v oslabení 1 : 1

Góly: da Kalees (Da Niště), da Prezydent (da Cuba) (o), da Kalees (Da Niště), da Kalees (da Vovy), da Cuba, da Kalees (Da Niště), da Kalees (p)


Vzhledem k našemu umístění ve skupině nás čekal zápas o konečné 7. místo. Nastoupili jsme sice ještě notně zklamáni po neúspěšné čtvrtfinálové bitvě, ale nechtěli jsme se s LFL loučit další prohrou. Náš soupeř, čerstvě druholigová Košutka, která skončila ve skupině A taktéž na lichotivém druhém místě, nastoupila jen ve třech, přesto nás potrápila, zejména svou šikovností. Skóre otevřel už minutu po úvodním hvizdu da Kalees. Potom jsme sice na chvíli půjčili vedení soupeři, který střelou z otočky a pak dokonce v oslabení otočil skóre, ale to bylo v zápase naposled. Dokázali jsme odpovědět rychle a shodou okolností také v čase, kdy pykal na trestné lavici spoluhráč. Da Cuba na sebe natáhl dva protihráče a uvolnil tak místo da Prezydentovi k zakončení. Do konce poločasu se po pohledných kombinačních akcích s Da Ništěm a da Vovym prosadil ještě dvakrát da Kalees. Košutka ale vždy stihla aspoň korigovat, když jsme nadále nedokázali eliminovat její víření v našem obranném pásmu a následné střely z otočky do forhendu.
V druhé polovině jsme ještě navýšili náskok gólem agilních genxtazzz da Cuby a da Kaleese, který evidentně ani po hattricku neměl dost. Na oba góly ale soupeř tradičně odpověděl. Poslední slovo tak měl v samém závěru pětigólový da Kalees. Stanovil tak výsledek pohledného zápasu, v kterém jsme měli více ze hry, ale nechali soupeře z několika málo šancí udělat celkem přijatelný výsledek, na 7 : 5 v náš prospěch.




Summary:
Jak říká i kolega Jágr :) : systém playoff je o jednom zápase, který rozhoduje o úspěchu a neúspěchu… My jsme ten svůj podojili a znovu si tak ukázali, že největším soupeřem si dokážeme být hlavně my sami. Klobouk dolů aspoň za to, že jsme se dokázali vrátit do zápasu a ze stavu klinické smrti jsme dokázali zápas dokonce otočit, byť se nám ho nepodařilo umlátit do veselejšího konce. Herně to určitě není špatné, ale v klíčových momentech chybí zkušenost, např. v podobě jakési vnitřní brzdy, která poradí, že někdy je lepší míček podržet a rozjet postupný útek než hnát se za každou cenu dopředu, zvlášť v závěru a nota bene za stavu, kdy vedeme… Nestalo se nám to poprvé, ale možná až teprve teď jsme díky tomu přišli o možnost poprat se o něco zásadnějšího než celkové sedmé místo… Snad byl tohle moment, od kterého se odpíchneme a v lize budeme silnější.
Malou náplastí na nepovedené čtvrtfinále byl pohár za sedmé místo, což nelze s ohledem na všechny okolnosti rodícího se týmu zcela jistě hodnotit jako neúspěch. Navíc jsme si myslím všichni dosyta zahráli a potrénovali před začátkem BLMF.

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!

da Prezydent

Stats:

  • da Kalees            7 + 0        1 TM
  • da Cuba              4 + 2        
  • da Prezydent       2 + 2
  • Da Niště              0 + 4
  • da Vovy               0 + 1
  • da Banik              0 + 0