I. TD LFL 2010

17.07.2010 10:30

 

 

Sobota 17.07.2010, Tlučná

Dlouho očekávaný úvodní hrací den Letní Florbalové Ligy nám nabídl první srovnání se soupeři nejen z naší 3. ligy.


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo - FbK IH Starý Plzenec   3 : 3 ( 0 : 1, 3 : 2 ), střely 12 : 9, vyloučení 0 : 0
Góly: da Prezydent (da Kalis), da Kalís (da Cuba), da Kalís.

V prvním zápase nás čekali "staří známí", běhaví mladíci z Plzence, se kterými jsme se utkali za poslední měsíc už dvakrát v rámci přátelských miniturnajů. Varováním nám měla být jejich stoupající výkonnost… To se však ukázalo jako nedostatečné, a tak nás čekal nervák jako blázen. Možná se přece jen projevila nervozita z prvního ostrého zápasu, kde už konečně o něco šlo, ale tak jako tak, hráli jsme prostě špatně. Po prvním poločase jsme prohrávali o gól. Zkraje toho druhého se nám sice podařilo vyrovnat po akci da Kalíse a da Prezydenta, ale dál jsme předváděli upracovanou hru, ve snaze tvořit útočné akce jsme bušili do připraveného soupeře a ten nám odpovídal rychlými kontry do naší nepřipravené obrany. Výsledkem byl pohledem diváka naivní hurá florbal tak trochu bez myšlenky. Navíc se ozvala stará bolístka, strašně jsme se nadřeli na gól… I proto jsme se po zbytek zápasu přetahovali se soupeřem o vedení a nakonec se díky dvěma přesným střelám da Kalíse protrápili aspoň k remíze. Jediné, čím jsme soupeře předčili, byl důraz a náš váhový průměr… Plzenec se daleko lépe pohyboval a využil víc svých příležitostí než my, čemuž nasvědčuje i poněkud krutá statistika střel na branku. Potvrdil tak vzestupné kvality z přípravy a zaslouženě vybojoval bod.


FbC Crocodiles Tlučná "B" - Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3 : 6 ( 2 : 3, 1 : 3 ), střely 25 : 14, vyloučení 0 : 2
Góly: Da Niště (da Fevat ), da Cuba (Da Niště), da Cuba (da Lumír), da Prezydent (Da Niště), da Banik (da Kalís), da Kalís EN

Po zpackaném prvním zápase jsme měli co napravovat, k naší smůle nás čekal kvalitní tým Tlučné s Bittym a bratry Procházky v sestavě, který nám návrat na vítěznou vlnu rozhodně nemínil ulehčit. Úvod se nesl v duchu comebacku Da Ništěho, který nevydržel dál trpět na lavičce a antibiotika neantibiotika, rozhodl se nás ve zbytku dne podpořit i na hřišti. Nutno říct, že posila to byla výrazná, za první dvě střídání se postaral o dvě branky po krásných kombinacích s da Fevatem a da Cubou a nastartoval nás do emotivního zápasu plného gólů. Od začátku to byla přetahovaná a zásluhou Da Ništěho a da Cuby jsme nastupovali do druhého poločasu s vedením 3 : 2 (a bohužel také bez zraněného da Fevata, který nás nadále podporoval už pouze ze střídačky). To se nám brzy podařilo navýšit kontroverzním gólem da Prezydenta do posunuté branky, která vyvolala hodně emocí. Definitivně jsme odskočili po výletu da Banika do útoku. Vzadu čaroval da Collage, který 2 minuty před koncem zlikvidoval i trestné střílení, nařízené velmi přísně po zákroku da Prezydenta na unikajícího Bittyho. Následovalo bravurně zvládnuté oslabení, které navíc pokračovalo i po návratu hříšníka na hřiště, hráli jsme totiž chvíli ve čtyřech… Soupeř navíc sáhl ke hře bez brankáře a zvýšil tak na poslední sekundy výhodu na 4 na 2. Da Kalís ale odpálil míček z obranného pásma tak šikovně, že skončil v brance Tlučné a stvrdil tak naše vítězství.


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo - TJ Sokol Skvrňany   3 : 6 ( 2 : 1, 1 : 5 ), střely 18 : 15, vyloučení 0 : 0
Góly: da Prezydent (da Lumír), da Lumír (da Cuba), da Kalís (Da Niště)

Zápas blbec. Proti týmu složenému z rutinérů z končícího týmu Banditů a čtyř děvčat jsme si mysleli, že tvořit hru musíme my, a to byla chyba. Po první půli jsme sice po dalekonosné střele da Prezydenta a one-timeru da Lumíra vedli, ale bohužel navzdory velkému množství dalších šancí, z nichž některé byly opravdu tutovky, pouze o jediný gól. Soupeř čekal na naše chyby a ty přišly… V duchu zápasu proti Plzenci jsme se naší upracovanou hrou na a ne prosadit, z gólmanky Skrvňan jsme tak udělali hvězdu, když jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance. Za to jsme tentokrát pykali, a to dost krutě. Soupeř se po několika špatných rozehrávkách a pokažených pasech dokázal prosadit jeden na jednoho a skóre otočil. Potom, co jsme ve snaze s utkáním něco udělat definitivně otevřeli hru, dostali jsme lekci z produktivity a holky nám v několika přečísleních nasypaly další tři fíky… O čestný úspěch se v závěru postaral náš dnešní střelec da Kalís.


FbC Dino Vyvrhels - Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2 : 4 ( 2 : 1, 0 : 3 ), střely 9 : 9
Góly: da Kalís, da Prezydent (da Lumír), da Banik (da Kalís), da Cuba

Po nášupu od Skrvňan, který jsme přepili v restauraci Na Schůdkách nás čekal tým, složený z šikovných a běhavých mlaďasů, válejících i velký florbal, vedených produktivním Petrem Michalcem, s tradičně dobře chytajícím Nohou v bráně. Čili opět ne zrovna mančaft, na kterém bychom si mohli lehce zvednout náladu a pošramocené sebevědomí. První půli jsme se ještě hledali, přece jen čtyřzápasová pauza už se na starých pánech jako jsme my podepíše. Nejrychleji se oklepal da Kalís, který makal jako fretka a postaral se o to, že byl rozdíl ve skóre pouze minimální. Od začátku jsme tušili, kudy povede cesta. Brzy jsme tedy začali praktikovat hru, která nám přinesla ovoce proti Tlučné: čekali jsme na soupeře na vlastní polovině, trpělivě sbírali míčky a zakládali rychlé brejky. Na rozdíl od předchozího zápasu jsme konečně protrhli i střeleckou smůlu a výpady do rozhozené obrany Vyvrhelů dokázali zužitkovat, což prokázal jak da Lumír se zakončujícím da Prezydentem, tak krásná kombinace da Banika s da Kalísem. Vzadu to navíc jistil skvrňanskými děvčaty zdravě nasraný da Collage. Poslední gól celého hracího dne vstřelil da Cuba a my tak mohli slavit druhou dnešní výhru.
Summary:

Kvalitní a náročný hrací den nás prověřil, jako zatím žádný z přípravných zápasů. Přes zaváhání s Plzencem a blamáží s "Lidlem" nakonec můžeme hodnotit naše první vystoupení v Letní Lize kladně. Zejména poučení z vlastních chyb hodnotím osobně jako největší pozitivum. Je fajn, že si dokážeme říct, co je špatně, kde je chyba a co bychom měli dělat jinak. A ještě příjemnější je vědět, že jsme schopni přenést tato zlepšení do hry. Zvlášť když pak všichni společně vidíme, že to, co hrajeme, funguje. Co nás trápí, je efektivita a fyzička. Bohužel jsem neviděl jiný tým, který by se na hřišti tak strašně nadřel na gól… a ani tým, který by lezl ze hřiště víc zpocený než my… :)  S tím prvním něco provedeme… s tím druhým už asi ne... ;)


da Prezydent
MoCh