9. TD 3. ligy BLMF - divize PM

27.03.2011 09:30

neděle 27.03.2011, Nezvěstice

Na předposlední kolo základní části (ano, po dnešku už to můžu napsat, jelikož nás s jistotou čeká i nadstavba...) jsme se sjeli do Nezvěstic k třem nelehkým zápasům. Po dlouhé době nás čekal hrací den, kdy jsme se měli utkat jen s kvalitní soupeři z horní poloviny tabulky, tudíž se nedalo spoléhat na to, že bychom snad mohli nějaký zápas vypustit či proměnit v exhibici. Fakt, že nepůjde o jednoduché zápasy umocnila navíc nevídaná smůla na zranění, jejichž vinou jsme nakonec dohrávali poslední zápas ve třech. Ale popořádku...


WPS Plzeň vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5:3 (2:1, 3:2); střely 16:26; bez vyloučení

Góly: da Fevat (Da Niště), da Prezydent (da Fevat), da Prezydent (da Banik)

K prvnímu zápasu jsme nastoupili ještě plni sil, s da Erikaatorem v bráně, dvěmi kompletními trojicemi ve složení da Kalees - Da Niště - da Banik a da Fevat - da Prezydent - da Cuba (do branky byl navíc připraven i da Collage) a odhodláním srovnat stav minisérie na 1:1. Bohužel se záhy ukázalo, že na WPS prostě neumíme. Byť jsme soupeře přestříleli a vytvořili si i více brankových příležitostí, byl to právě on, kdo nám dal další lekci před nadstavbovou částí třetí ligy. Ačkoliv nastoupili WPS jen ve čtyřech hráčích do pole, stačili nám bez problémů fyzicky po celý zápas a díky k své technické vybavenosti a střelecké potenci využili prakticky každé naše zaváhání, a že jich dnes bylo... Zejména kapitán domácích a nejlepší střelec naší divize Martin Štěpánek si z nás občas dělal kužely a svými třemi góly zastínil svého největšího soupeře v boji o vítěze kanadského bodování da Kaleese. Nutno říct, že hlavně proto, že o něj jsme hned v úvodu zápasu přišli... Da Kalees sice ještě zkoušel naskočit zpátky, jak se ale ukázalo později, s distorzí kotníku, jež skončil ještě toho dne v sádře, to jde poměrně těžko. Museli jsme tedy tím pádem i trochu improvizovat se sestavou. To už ale právě zmiňovaný Štěpánek otevřel skóre zápasu. Na jeho gól ještě stihl zareagovat da Fevat, pár sekund po následné buly ale soupeř dalším gólem uzavřel brankový výčet první půle.
V druhém poločase jsme pokračovali v dobývání svatyně domácího golmana, který kapituloval hned ve druhém střídání, kdy da Fevat krásně nabil zpoza branky da Prezydentovi, a ten trefil pravý růžek. WPS ale dokázali znovu rychle zareagovat, když agilní Štepánek opět nemilosrdně potrestal náš kiks. Ještě naposled jsem zvládli kontrovat, když se z dálky trefil da Prezydent, to ale bylo z naší strany gólově vše. Naopak svým nedůrazem a vlastními chybami jsme posadili soupeře na koně a po dalších dvo brankách definitvně ztratili zápas.

Není náhoda, že nás zrovna WPS jako jediný tým dokázali dvakrát porazit. Hrají pohledný dynamický florbal, většinou k pěkným kombinacím přidají i kvalitní střelbu a snad jedinou svou slabinu, laxnější defenzivu, se jim v obou zápasech proti Genxtazzz podařilo umně skrýt. Můžeme si za to z velké k míry sami, 3 góly z 26 střel je zatraceně málo... Vzhledem k postavení týmů na 2.-5. místě tabulky bude určitě zajímavé sledovat, jestli WPS proklouznou do vyřazovacích bojů. Pro nás by to asi nebyla dvakrát dobrá zpráva...

 

Stats vs. WPS

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Fevat 1 1 1 2 0
Da Niště 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 1 1 0
da Cuba 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0


  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 5 16 5 68,75 0




Fakta X vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3:3 (0:3, 3:0); střely 15:15; vyloučení 0:1; bez využití

Góly: da Prezydent (da Banik), Da Niště (da Cuba), da Fevat (Da Niště)

Druhé derby sezóny, tentokrát bohužel bez účasti starých vlků a velkých hecířů Petra Krále a da Kaleese, obstřikujícím kotník jen na lavičce, nám ukázalo další z našich bolístek - taktickou vyspělost, kterou ale člověk dostane pod kůži až po více odehraných zápasech, než má zatím náš "mladý" tým zatím za sebou.  Zápas začal svižně a hra se přelévala ze strany na stranu. Pohlídali jsme si běhavého Honzu Pittra a ostatní Fakťáky jsme po drtivou většinu zápasu pouštěli pouze ke střelám z uctivé vzdálenosti, se kterými si da Erikaator bez problémů poradil. Náš čas přišel v 6. minutě, kdy jsme během neuvěřitelných 24 sekund třikrát překonali Kasína v bráně FX. Nejprve da Prezydent z úhlu dorazil střelu da Banika, potom připravil da Cuba ňaminku pro Da Ništěho a půlminutku hrůzy pro začínajícího golmana dokonal da Fevat. Do konce poločasu jsme zvládli ještě ubránit přesilovku po vyloučení Da Ništěho a skóre se už neměnilo (mimochodem, máme stále jako jediní 100% úspěšnost hry v oslabení).
Do druhé půle jsme šli s jasným cílem, přidat jednu dvě branky a pohlídat si zbytek zápasu. Stal se ale úplný opak. Poměrně brzo jsme dovolili soupeři snížit a místo poklidného dohrávání zápasu se tradičně schylovalo k dramatu. To vyvrcholilo dvě minuty před koncem, kdy jsme po prohraném osobním souboji neubráníli brejk FX a po kontaktním gólu byl soupeř rázem na koni. Tragédie byla dokonána 16 vteřin před koncem, kdy se soupeř, hrající v tu dobu už bez brankáře a ve čtyřech hráčích v poli, se štěstím prosadil potřetí a srovnal tak stav zápasu na konečných 3:3.

V zápase jsme byli po většinu času lepším a florbalově vyspělejším týmem, nicméně ve sportu platí stará pravda, a sice, že hrát se musí naplno až do konce, v tomto případě tedy 20 minut. Co je platné, že jsme soupeře za celý zápas pustili do minima šancí, když v kritických momentech před koncem zápasu, kdy vedeme o dvě branky, takhle vyhoříme...? Přičítám to dvěma faktrorům. Jednak fyzické únavě, protože, co si budeme povídat, už od druhé půle druhých zápasů většina z nás sotva popadá dech, nota bene, když nám vypadne jeden hráč... A jednak výše zmíněné taktické nevyzrálosti. Florbal má svá specifika a náš stále ještě relativně nezkušený tým se ho v podstatě pořád ještě učí hrát. Doufám, že každý takový zápas nás posune o kus dál, že příště budeme vědět, že za podobného stavu je nutné míček vyvézt a podržet ho v útočném pásmu, kde se k němu soupeř dostává většinou jen za cenu faulu atp... Budiž nám tato facka výstrahou před dalšími letošními, doufám že daleko důležitějšími zápasy.    


Stats vs. FaktaX

 

  Z G A B TM
Da Niště 1 1 1 2 1
da Fevat 1 1 0 1 0
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 1 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Kalees 1 0 0 0 0


  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 3 15 3 80 0



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC Bory   4:2 (3:0, 1:2); střely 16:18; vyloučení 0:1; bez využití

Góly: da Prezydent (Da Niště), Da Niště (da Prezydent), da Prezydent (Da Niště), da Prezydent (da Cuba)

Po sečtení šrámů ze zápasu s WPS a FX, kdy byl do stavu zraněných zapsán i da Cuba s bolestivě naraženými žebry, a po útěku da Fevata s da Collagem zpět do Plzně, stáli do posledního zápasu připraveni tři mušketýři a jeden d`Artagnan. S pro nás málou vídanou situací, kdy jsme před da Erikaatora postavili jen Svatou Trojici: Da Niště - da Prezydent - da Banik, které na střídačce podával pití a masíroval třísla trpící da Cuba, jsme se ale vypořádali se ctí. Sehráli jsme nejpovedenější zápas kola, jak výsledkově, tak herně, a jakožto jeden z členů této sestavy musím i s odstupem času před týmem smeknout... Hráli jsme totiž parádně, vědomi si nedostatku sil a nemožnosti střídat, drželi jsme míček většinu zápasu na vlastních hokejkách a soupeře, který na tom byl podobně jako my (jen o deset let mladší), jsme příliš nepouštěli do hry. Když se k tomu přidala dobře fungující spolupráce nově vytvořené dvojice Da Niště - da Prezydent, resp. cit pro přihrávku prvního a výběr místa toho druhého, bylo to po šesti minutách 3:0.
V druhém poločase nejprve soupeř dokázal vstřelit čestný úspěch, potom to dokonce na chvíli zkusil i da Cuba. Po jedné asistenci, kterou pomohl da Prezydentovi k hattricku, a chybičce, pramenící z toho, že se skoro nemohl hýbat, jsme ho však nechali dál odpočívat. To už ale Bory svým druhým zásahem uzavřeli skóre zápasu, jehož zbytek se odehrál v pohodovém duchu. V poslední minutě jsme si vyzkoušeli přesilovku, během níž jsme Bory doslova zamkli před jejich brankou, bohužel však už bez gólového efektu.

Zápas, kde bych čekal, že nás mladíci z Bor už z principu uběhají, byl nakonec naším nejpovedenějším. Ukázali jsme, že když chceme, umíme to hrát i na pohodu, krátkými přihrávkami se dostávat do útočného pásma a rychlou kombinací se dostávat do gólových příležitostí. K tomu jsme přidali pozornou hru dozadu a bylo zaděláno na úspěch. Někdy je to asi opravdu tak, že když teče do bot, tým (nebo to, co z něho zbylo) se semkne k obdivuhodným výkonům...
       

Stats vs. FBC Bory

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 3 1 4 0
Da Niště 1 1 2 3 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0

0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 2 18 2 88,89 0




Summary:
Tento hrací den byl ovlivněn zdravotními lapáliemi, nicméně i přesto jsme dokázali vyválčit důležité 3 body, které nám s největší pravděpodobností stačí k tomu, abychom vyhráli naši divizi. Jediný tým, který by nás mohl po dnešku připravit o první místo, jsou WPS, to však pouze za předpokladu, že prohrajeme oba poslední zápasy a WPS naopak porazí všechny tři své soky... ehm, každého ale minimálně o 20 branek...
Je škoda, že se da Kalees vinou zranění nebude moct poprat o trofej pro vítěze kanadského bodování, stejně tak dnes skončila parádní série našeho brankářského mága da Erikaatora (možná i proto, že nakonec podlehl našim nářkům a konečně vypral výstroj...).
V posledním kole to vypadá na slepovanou sestavu, da Kaleesovi kotník jistě ještě nedovolí nastoupit, otazníky visí i nad startem da Cuby a da Prezydenta. Na druhou stranu bychom už mohli jen se zájmem sledovat, jaké dva soupeře z naší divize dostaneme do nadstavby. Budou to WPS, Kapacity, Koterov "C" nebo snad mocně finišující Kronplatz?

 

Celkové stats  9.TD

 

  Z G A B TM
da Prezydent 3 6 1 7 0
Da Niště 3 2 4 6 1
da Fevat 2 2 1 3 0
da Banik 3 0 2 2 0
da Cuba 3 0 2 2 0
da Kalees 2 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 3 10 49 3,33 79,6 0



Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent