8TD 2. ligy BLMF 2012/2013

02.03.2013 09:00

8TD 2BLMF 2012/2013

sobota 2.3.2013, Plzeň

Osmé kolo nám připravilo velmi těžký los, postavili jsme se dvěma mladým výborně hrajícím týmům Koterova a Bor a v posledním zápase nás čekala nevyzpytatelná Třemošná. Ta se sice po slibném začátku propadá ke dnu soutěže, ale historicky stále nemáme s tímto týmem extra dobrou bilanci, byť první letošní zápas jsme vcelk u zvládli. Daleko horším než samotný los, se ukázal býti opakující se problém s naší docházkou, nutno podotknout, že letos způsobenou zejména extrémně početnou marodkou. K třem vysilujícím utkáním jsme tak nastoupili ve čtyřech hráčích v poli a co je ještě víc zarážející, dokonce netradičně jen s jediným brankářem...



T.J. Sokol Koterov "B" vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   7:3 (3:1, 4:2); střely 20:14; bez vyloučení

Góly: Da Niště (da Prezydent), Da Prezydent (Da Niště), da Prezydent (da Kalees)

Zápas proti mladému a dynamickému týmu Koterova, který se podle mého názoru (i podle rozdílu +/-) nenachází v tabulce na pozici odpovídající jeho kvalitám, byl od po=8átku spíše bojem o přežití. Běhaví a florbalovější mladící byli jasnými favority, byť se v tabulce nacházejí pod námi. Tentokrát navíc přijeli netradičně se dvěma formacemi, čili o to hůř pro naše zraněními zdecimované mužstvo. Zatímco první letošní vzájemný zápase se nesl v relativně vyrovnaném duchu, tentokrát nám koterovští od začátku notně zatápěli. My jsme nastoupili s logickou taktikou hrát pozorně dozadu, přistupovat k dobře střílejícím hráčům, a to všechno alespoň dokud nám budou slíly stačit. Přesto jsme to byli my, kdo první inkasoval... navíc už v první minutě, čímž byl ráz zápasu potvrzen. Další branku vstřelil soupeř v polovině poločasu po individuální akci zakončené střelou z dálky. Stihli jsme ještě korigovat stav, když da Prezydent podstoupil souboj za brankou a p=8edložil přes brankoviště míček pálícímu DaNištěmu. Ten pověsil míček mimo dosah přesouvajícího se golmana. Místo dalšího gólu ze slibné šance jsme ale vzápětí ve skrumáži ztratili balonek, soupeř pelášil sám na da Erikaatora a poradil si s ním efektní kličkou.
O poločase jsme si odfrkli a odhodláni pokusit se s vývojem zápasu ještě něco udělat, jsme se vrhli do boje. Sil ale rychle ubývalo a pouze díky da Erikaatorovi jsme drželi skóre na přijatelném stavu. Z jedné z mála našich šancí se ale prosadil da Prezydent, který se položil do nabídky DaNištěho. To však byla pouze labutí píseň Genxtazzz. Čtvrtý gól do naší sítě putoval po akci, ze které už bylo zřejmé, že jsme fyzicky odpadli. Stáhli jsme se před branku a nechali volného útočníka umístit ránu z dálky přesně do vinglu. Jak síly ubývaly, góly v da Erikaatorově svatyni přibývaly. V podstatě všechny z nich padly poté, co jsme neuhlídali pohyblivějšího soupeře a ten se dostal k nebezpečné střele ze střední nebo delší vzdálenosti. Nepomohl ani timeout určený k odpočinku, naopak chvíli po něm jsme inkasovali sedmou branku. Jako poslední se do střelecké listiny zapsal da Prezydent, který se trefil těsně po buly přes clonícího hráče přesně do levého horního růžku.

Těžko se dalo čekat něco jiného, pomyšlení na bodový zisk proti v pohodě hrajícímu soupeři by bylo zřejmě naivní. Vzhledem k počtu důchodců na soupisce, průměrné hmotnosti tria da Da Niště, da Schlossy, da Prezydent a přiroznému obranářskému talentu da Kaleese není divu, že jsme od poloviny zápasu nedokáz ali pokrýt zejména druhou vlnu soupeřových útoků a jejich vynikající střely z dálky. Sil jsme taktéž příliš nepošetřili, takže vyhlídky před druhým zápasem proti neméně nebezpečnému lídrovi tabulky, nebyly z nejoptimičtějších...
 

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 2 1 3 0
Da Niště 1 1 1 2 0
da Kalees 1 0 1 1 0
da Schlossy 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 7 20 7 65,0 0 0

 



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FbC Bory   4:3 (1:1, 3:2); střely 17:15; vyloučení 2:0; bez využití; branky v oslabení 1:0

Góly: DaNiště (da Schlossy), DaNiště, da Prezydent (da Schlossy), da Kalees (da Erikaator).

Neskutečný zápas, o kterém se i s odstupem těžko píše bez emocí. Obecně známá pravda, že oslabený mančaft se často dokáže semknout a bojovat, se jen potvrdila. Bory nás pravděpodobně i trochu podcenily a narozdíl od Koterova chtěly kombinovat až do prázdné brány, což se jim nakonec vymstilo. To my jsme se vzepřeli k jednomu z nejlepších, pokud ne k tomu úplně top výkonu v nedlouhé historii Genxtazzz. Neskutečným způsobem jsme bojovali, pomáhali jsme da Erikaatorovi, padali do střel, spoustu toho zblokovali a na konci se postarali o velké překvapení.  Od začátku zápasu byl sice nebezpečnější soupeř, nicméně da Erikaator se několika dobrými zásahy dostal do zápasu a nakopl tým k bojovnému výkonu. I díky tomu jsme vycítili, že nemusíme být zcela bez šance, což podpořil ještě fakt, že jsme relativně dlouho drželi bezbrankový stav. Trpělivě jsme čekali na šance k brejkům, které přišly. My je ale neproměnili a přišla odplata. Neuhlídali jsme Vandyho a ten nikým neatakován po seběhnutí před bránu otevřel skóre. Srovnání ale přišlo ještě před koncem půle. Da Kalees nahrál DaNištěmu a ten zakončoval do prázdné brány.
O přestávce jsme se zdravě hecovali, všichni cítili šanci a chtěli uspět. Do poloviny poločasu to byl hlavně souboj naší defenzívy s kombinujícími hráči Bor. V šesté minutě navíc dostali hosté první výhodu přesilové hry po faulu da Schlossyho. Oslabení proti dost možná nejlepší formaci v lize jsme ale zvládli na jedničku. Jezdili jsme doslova po prdelích a když bylo nejhůř, neváhali jsme vzít si timeout, aby si zdecimovaná trojice zbývajících bojovníků oddechla. Jak to ale bývá, po enormním úsilí občas přijde lacinější branka, jedinou slabší chvilku si da Erikaator vybral po ubráněném oslabení, kdy mu z kruhu mezi nohy prošla ne zcela prudká střela. Za půl minuty bylo ale opět srovnáno, byť se tak stalo díky totální klice. Daniště napálil míček na bránu téměř z rohu a odrazem od nešťastného golmana dorovnal skóre. Chvíli po buly na středovém kruhu jsme ale opět chybovali, před agilním Vandym jsme příliš ustupovali a ten napálil míček přesně k tyči. Da Erikaator přes clonící hráce ani pořádně neviděl, jak se mu dostal balonek za záda. Dvouminutovku plnou branek završil da Prezydent střelou z půle, kterou brankáři hostí výborně stínil da Kalees. Tato situace už donutila k oddechovému času i Bory. My jsme se uklidnili a chtěli dohrát zápase hlavně bez vyloučení. Bohužel (nebo bohudík?) se to nepovedlo, V poslední minutě zápasu svedl DaNiště za vlastní brankou souboj a byl přísně vyloučen. Výrok rozhodčích rozpoutal emoce, ale ve finále nás to nakoplo k ještě větší bojovnosti a vůli dostat z e sebe poslední zbytky sil. Soupeř nás zamkl v obranném pásmu, jeho tlak byl enormní, nicméně díky obrovskému úsilí bránící dvojice a skvělému da Erikaatorovi jsme odolávali. Ba co víc, půl minutky před koncem dobíhal da Kalees míček vyhozený da Erikaatorem a po taktéž sporném šavlování okolo golmana ho vydoloval a zasunul do brány. Euforie nevídaná! Zbývající čas jsme už ubojovali na krev. Soupeř umocnil přesilovku ještě odvoláním brankáře a my jsme se tak bránili ještě půl minuty ve 2 proti 4. I s velkou dávkou štěstí jsme to zvládli a připsali si tak cenný skalp vedoucího mužstva soutěže.

Za tento zápas zaslouží pětice Genxtazzz absolutorium. Bylo to o vůli, o bojovnosti, usmálo se na nás bezesporu i štěstí. Zápas jsme si neskutečně užili a dokázali si, že se dá hrát i proti tabulkově i herně kvalitnějšímu soupeři. Klobouček...!
 

 

  Z G A B TM
Da Niště 1 2 0 2 1
da Schlossy 1 0 2 2 1
da Kalees 1 1 0 1 0
da Prezydent 1 1 0 1 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 3 15 3 80,0 0 1

 



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. RED WINGS Třemošná   7:3 (5:1, 2:2); střely 18:14; vyloučení 1:0; bez využití

Góly: DaNiště, DaNiště (da Kalees), da Kalees, DaNiště (da Kalees), DaNiště, da Prezydent (da Kalees), da Prezydent (da Kalees)

Zápas proti Třemošné jsme odehráli na vlnách euforie z předchozí výhry. Byla by škoda nepotvrdit body právě v tomto zápase. Řádili hlavně DaNiště s da Kaleesem a naše rychle vstřelené branky udaly ráz celému zápasu. Hned v první minutě se individuálně prosadil DaNiště, stejný hráč zvyšoval skóre po secvičené kombinaci s da Kaleesem a do konce poločasu stihl ne jen hattrick, ale i heštyrk. Příliš změnit toho nemohl ani čestný úspěch hostů za stavu 4:0, ani pět vteřin před přestávkou nařízené trestné střílení po faulu da Schlossyho za stavu 5:1. To navíc Jary Řežáb neproměnil a nechal tak da Erikaatora vyniknout a pokračovat ve výborném výkonu celého dne.
Druhý poločas jsme tedy začínali ve dvou, oslabení jsme však zvládli bez ztráty květinky. Pak jsme sice nechali soupeře přece jen skórovat, ale poklidné dohrání zápasu zajistil svými dvěma góly da Prezydent.

Ve čtyřech hrajícící Red Wings se známými tvářemi Jarym a Ladysem v sestavě dnes nebyli tím nepříjemným soupeřem, kterého známe ze zápasů v minulých sezónách. Díky výbornému kolektivnímu výkonu, podpořenému střelec kým představením Daništěho, jsme si s ním relativně snadno poradili.

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 4 5 0
Da Niště 1 4 0 4 0
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Schlossy 1 0 0 0 1


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 3 14 3 78,6 0 0


 

Summary: musím se přiznat, že jsem měl z výsledků na 8TD docela obavy. O to příjemnějsí pocit se dostavil, když jsme byli schopni i v takto řídké sestavě vybojovat 4 body. Na Koterov jsme dnes neměli, ale všechno jsme si vynahradili vydřenou výhrou nad Bory. To byla dost možná třešínka na celé sezóně 2012/2013. Klobouk dolů před celým mančaftem, resp. jeho torzem, které se sjelo. Všichni dřeli jak koně a právem byli odměněni.

 

  Z G A B TM
Da Niště 3 7 1 8 1
da Kalees 3 2 5 7 0
da Prezydent 3 5 1 6 0
da Schlossy 3 0 2 2 1

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 3 13 49 4,3 73,5 0 1






Smrrrrrrt !!!


da Prezydent