8. TD 3. ligy BLMF - divize PM

06.03.2011 13:30

neděle 06.03.2011, Bezdružice

Po těžko pochopitelných peripetiích okolo organizace v podání borců z Berušek se osmý hrací den nakonec uskutečnil ve stanoveném termínu, k naší nevoli až v 50 km vzdálené prdeli jménem Bezdružice. K zápasům jsem přijeli bez da Cuby, da Erikaatora a da Lumíra, nakonec i s da Prezydentem, jehož ouldbyč stihla ve čtvrtek přivést na svět da lita Prezydenta (v dalších letech o něm florbalový svět jistě uslyší...). Paradoxně jsme s sebou na nejvzdálenější trip přivezli také celkem početný kotel fanatických hooligans v sestatě Master of Chlan sr., dvě da Prezydent`s smól byčizzz a vůdce kotle ouldbyč Van Da. Právě její přítomnost na turnaji byla pro nás svým způsobem svazující, neboť s ní v hledišti jsme v minulosti pokaždé předvedli alespoň jeden nehorázný výkon, který k bodovému zisku nevedl...


Forsee Plzeň vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   4:2 (1:1, 3:1); střely 16:16; bez vyloučení

Góly: da Banik (da Prezydent), da Fevat (da Prezydent)

O tom, že nám Van Da štěstí opravdu nenosí, jsme se přesvědčili hned v prvním zápase proti bojovníkům z Forsee. Mladičký tým florbalových nadšenců, nastupující pravidelně na tři lajny, ostře kontrastuje s týmy jako Berušky či Notorfloric, kteří jezdí v počtu, v kterém se ani malý florbal naplno hrát nedá. Díky svému agresivnímu napadání a bojovnosti začínají pomalu slavit úspěchy a pomaličku se nenápadně prokousávat tabulkou výš a výš. Je třeba podotknout, že Genxtazzz jim svým bezduchým výkonem k bodům hodně pomohli, to ale nijak nesnižuje kvality soupeře. Tentokrát skutečně nebylo o vítězi pochyb, a Forsee získali všechny body zcela zaslouženě.
Vstup do utkání jsme neměli nejhorší, hned v druhé minutě uvolnil naslepo da Prezydent da Banika a ten nikým neatakován otevřel gólový účet zápasu. To bylo ale bohužel z naší strany na dlouho vše. Dopředu jsme nebyli schopni nic vymyslet, místo abychom kombinovali a krátkými přihrávkami se dostávali přes méně zkušený tým soupeře, pouštěli jsme se do nesmyslných sprintérských soubojů s běhavými, čerstvými a hlavně v průměru o 20 kg lehčími mladíčky. Z tohoto stylu hry samozřejmě plynulo velké množství ztracených míčků ve středu hřiště, Forsee navíc dokázali potrestat každičké zaváhání. Ještě do poločasu po jednom z nich srovnali skóre a dali nám tak jasné varování, že pokud se nezlepšíme, bude zle.
K naší škodě jsme se z obrazu první půle nepoučili, naopak k jalové útočné aktivitě se přidal ještě nevídaný počet kiksů směrem dozadu a překvapení dne bylo na světě. Domácí během chvíle odskočili na rozdíl tři branek a svým efektivním napadáním a nepolevujícím nasazením nás k ničemu zásadnímu nepustili. Korigovali jsem až v závěru, kdy za téměř rozhodnutého stavu předvedli akci jak přes kopírák přihrávající da Prezydent a střílející da Fevat . V poslední minutě jsme zkusili ještě hru bez brankáře, ale špatně sehraná powerplay bez gólového efektu jen podtrhla náš celkový výkon, za který jsme si body opravdu nezasloužili.

Po dlouhé době přišla prohra, tuhle ale musíme brát sportovně. Na rozdíl od dvou porážek v druhém kole nás totiž tentokrát soupeř předčil prakticky ve všech činnostech a nezbývá než mu pogratulovat k, doufejme, cennému skalpu Genxtazzz. Pro nás budiž poučením do dalších zápasů, že je třeba hrát hlavou, nehnat se za každou cenu slepě dopředu, ale s rozvahou si dát míček na hokejku a prodat zkušenosti z kolektivního sportu, kterých přece jen máme výrazně více než naši mladí soupeři, i na hřišti. Těžko můžeme v našem věku a s naší tonáží závodit s o deset a víc let mladšími kluky, my je musíme přehrát, ne uběhat... 
 

 

Stats vs. Forsee Plzeň

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 0 2 2 0
da Banik 1 1 0 1 0
da Fevat 1 1 0 1 0
Da Niště 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0


  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 4 16 4 75 0


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs Diablos "B"   10:4 (5:2, 5:2); střely 24:15; bez vyloučení

Góly: da Kalees, Da Niště, Da Niště (da Kalees), da Kalees (Da Niště), da Kalees (Da Niště), da Fevat (da Prezydent), da Banik (da Prezydent), da Prezydent, da Banik (da Kalees), da Prezydent

Druhý zápas byl už naštěstí jiný šálek čaje. Vrátili jsme se k naší zavedené hře, soupeř nám navíc návrat na vítěznou vlnu usnadnil tím, že přijel ve čtyřech a síly mu v průběhu zápasu viditelně docházely. Již poněkolikáté jsme sice inkasovali hned v prvním střídání, ale potom se rozstřílela první útočná formace a zápas jsme tak dostali plně pod kontrolu.  Zápas zdobily povedené kombinace a krásné branky, na které jsme už snad i trochu zvyklí. Da Kalees stihl za poločas hattrick, dva fíky přidal jeho parťák Da Niště a bylo prakticky rozhodnuto.
V druhé půli si vzal slovo pro změnu druhý útok a spolu s dnes střelecky disponovaným da Banikem zatížil konto o dalších pět zásahů. Ve třetí minutě se konečně trefil i čerstvý otec da Prezydent a všichni jsme si tak mohli u střídačky "pohoupat" čerstvý přírůstek do naší Genxta Krů - Martina Chlana. Škoda snad jen čtyř obdržených gólů, na tak vysoký počet nejsme příliš zvyklí a da Collagovi jsme vzadu moc nepomohli.

Výhra nad Diablos přinesla do našich řad zklidnění, hráli jsme opět to, na co jsme zvyklí a co nám přináší úspěch. Diablos "B" je celkem zvláštní mančaft, jehož výkony v sezóně jsou naprosto závislé na tom, zda dorazí áčkaři v čele s Jirkou Srbem, Lukášem Bourou a Petrem Soukupem. První dva dnes chyběli, vizitkou toho třetího budiž čtyři góly v naší síti... Je otázkou, jaký efekt má působení B-týmu v nižší soutěži, když dají bez áčkařů horko těžko do kupy sestavu, kolísavé výkony Diablos potvrzují, že bez podpory A-týmu by se tým topil u dna tabulky. 
 

 

Stats vs. Diablos "B"


  Z G A B TM
da Kalees 1 3 2 5 0
Da Niště 1 2 2 4 0
da Prezydent 1 2 2 4 0
da Banik 1 2 0 2 0
da Fevat 1 1 0 1 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 


  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 4 15 4 73,33 0


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC Durango Plzeň   9:1 (3:0, 6:1); střely 24:17; vyloučení 0:1; bez využití

Góly: Da Niště (da Kalees), Da Niště (da Kalees), Da Niště (da Kalees), da Banik (da Kalees), da Kalees (da Prezydent), da Vovy (da Kalees), da Fevat (da Prezydent), da Fevat (da Vovy). Da Niště (da Banik)

Do třetice nás čekal zápas s nevyzpytatelným Durangem, s kterým jsme při poslední konfrontaci utrpěli ve florbalu málokdy vídanou bezbrankovou remízu. Dnes to však byl jiný zápas, o tom, že tentokrát jsme mířidla seřídili o poznání lépe, nebylo od prvních momentů pochyb. Po patnácti vteřinách lovil brankář hostí míček vystřelený k hole Da Ništěho ze sítě poprvé a do konce poločasu mu ten samý hráč poslal ještě dva pozdravy, čímž zkompletoval další Genxta hattrick dne.
Obranu soupeře jsme definitivně rozebrali v druhé půli, v které jsme nastříleli dalších šest branek, většinu z nich po pěkných akcích, kdy často střelec zakončoval do odkryté branky. Jedinou kaňkou byl fakt, že se da Collagovi nepovedlo udržet čisté konto, škodička. V tomto zápase ale jinak podal vynikající výkon.

Náš nejpovedenější zápas dne. Soupeř nehrál špatně, snad si ani nezasloužil tak vysokou prohru, ale my byli navzdory ubývajícím silám pozorní dozadu a produktivní dopředu. 
 

 

Stats vs. FBC Durango Plzeň

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 5 6 0
Da Niště 1 4 0 4 0
da Banik 1 1 1 2 0
da Vovy 1 1 1 2 0
da Prezydent 1 0 2 2 0
da Fevat 1 1 0 1 0

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 1 17 1 94,12 0

 


Summary:

Jednou to přijít muselo, a tak si po 12 zápasech bez prohry odvážíme z dalekých Bezdružic další prohru. Žádnou vědu z toho neděláme, Forsee vyhráli zaslouženě, byli prostě lepší. Chuť jsme si spravili dalšími dvěma zápasy, v kterých jsme nastříleli 19 gólů, ale hlavně se opět bavili pěknou kombinační hrou.

 

 

Celkové stats 8. TD

 

  Z G A B TM
da Kalees 3 4 7 11 0
Da Niště 3 6 2 8 0
da Prezydent 3 2 6 8 0
da Banik 3 4 1 5 0
da Fevat 3 3 0 3 0
da Vovy 3 1 1 2 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 3 9 48 3 81,3 0

 

 


Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent