8.TD 2.ligy BLMF

11.03.2012 13:00

neděle 11.03.2012, Nezvěstice

Tři zápasy osmého kola se měly nést v duchu boje o postup do vytouženého playoff. Několik dní před hracím dnem se ale jevil tento boj jako výrazně ztížený, až téměř nemožný. Nejenže chyběly opory, o které jsme se chtěli právě v této fázi sezóny opřít, ale problém byl nakonec i dát do kupy aspoň trochu důstojnou sestavu, čítající čtyři hráče do pole. Aby toho nebylo málo, v několika posledních hodinách před zápasy jsme si prožili i epizodku se sháněním brankáře... Da Erikaator si totiž v sobotu poranil ruku a přes počáteční bojovou náladu našeho nigga, byl ošetřující lékař neoblomný - ruka šla do sádry. Da Collage se v tento moment ukázal jako "rýl genxta", nenechal nás ve štychu a z hillbilly akce v Kolín City dorazil sockou včas, aby zabránil zostuzení vylosovaného spoluhráče z pole. Kdyby byl tušil, co ho čeká, asi by nejezdil... Dalším dobrodincem se stal da Fevat, který vidouc, že bychom do prvního zápasu nastoupili ve třech, vstal z postele, a podpořil nás aspoň v začátku, než dorazil da Kalees.


FBS Plzeň Letná vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   13:1 (7:1, 6:0); střely 24:10; bez vyloučení
Góly: da Prezydent (da Fevat)
 

Vzhledem k faktu, že jsme do utkání proti jednomu ze dvou óbrfavoritům soutěže nastoupili ve čtyřech hráčích v poli, navíc bez kompletního prvního útoku, jsme si nikdo nic nenamlouvali. Šlo v podstatě o to přežít zápas bez větší fyzické a hlavně psychické újmy. Nepovedlo se ani jedno a odvezli jsme si největší výprask v krátkých dějinách klubu. Nemohli jsme být v pohodě hrajícím ligistům soupeřem, oni hráli parádní florbal a my nějaký úplně jiný sport. I přes oku lahodící kombinace domácích padaly góly většinou z velké vzdálenosti, často téměř z půle. Na da Collagovu obranu je ale třeba říct, že byl proti perfektně umístěným projektilům Letné úplně bez šance, na balónek si téměř nesáhl. My bychom se proti rychlým a běhavým hráčům Letné měli problém prosadit i v nejsilnější sestavě. Tentokrát ale navíc chyběly i nápady Da Ništěho s da Kaleesem a od poloviny zápasu už i síly. Slabou útěchou budiž alespoň čestný gól po povedené kombinaci da Fevata a zakončujícího da Prezydenta.

Očekávaná prohra. Vzhledem k okolnostem i očekávaná rychta...

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Fevat 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 13 24 13 45,8 0

 

 

 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FBC STRAŠICE   2:4 (0:2, 2:2); střely 12:11; bez vyloučení

Góly: da Vovy, da Prezydent (da Banik)

Před zápasem proti předposledním Strašicím jsme se dočkali dvou posil, zvýšený tah na bránu měl přinést da Kalees a obranné řady vyztužit matador da Schlossy. Bohužel. i tak se naplno ukázala nemohoucnost a aktuální žalostná forma Genxtazzz. Také tento zápas jsme tahali za kratší konec, byť už ne tak kraťoulinký jako proti Letné. Navzdory tomu, že strašickým chyběli jejich dva nejlepší hráči, stejně šli brzy do dvougólového vedení a herní převahu si udržovali téměř po celý zápas. Zas a znovu jsme byli zcela neškodní směrem dopředu. Místo souhry a snahy vytáhnout soupeře pomocí trpělivých nahrávek jsme se všechno snažili řešit individuálně. Bez výsledku.
Prosadili jsme se až ve druhém poločase. Nejprve vstřelil kontaktní gól důrazně napadající da Vovy a na dalších deset vteřin srovnal da Prezydent po nabídce da Banika. Naši euforii ale brzy zchladila další branka Strašic. Půl druhé minuty před koncem jsme během time-outu zmobilizovali zbývající síly, k odvolání brankáře ale stejně nedošlo. Inkasovali jsme totiž čtvrtý gól a bylo vymalováno.

Náš výkon byl vysloveně tragický. Chybělo všechno, co nás zdobilo v první polovině sezóny: pohyb, přihrávka, střelba... ta přišla vždy jen v nevhodný okamžik a většinou z půlky... Když už se nám povedlo způsobit závar před hostujícím golmanem, míček nám odskočil a bylo po šanci.  
 


 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Vovy 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 1 1 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 
 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 4 11 4 63,6 0


 

 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. RED WINGS Třemošná   2:2 (0:0, 2:2); střely 12:14; bez vyloučení

Góly: da Kalees (da Banik), da Prezydent (da Kalees)

Tradice: poslední zápas a po dvou prohrách opět nůž na krku. Čekal nás neoblíbený soupeř z Třemošné, který se navíc jevil jako zřejmě jediný, přes kterého bychom ještě mohli proklouznout do vyřazovacích bojů. Pro uchování naděje bylo nezbytné vyhrát, jakákoliv ztráta by hrála do karet právě soupeři. Potom, co nás na tento zápas opustil da Fevat, jsme mírně pozměnili systém (dá-li se tomu chaosu na hřišti tak říkat), zatáhli jsme se ve dvou dozadu a nechali napadat jen jedno tykadlo. Sázka na tento styl nám dlouho vycházela, byť oko diváka muselo trpět.
Po bezbrankové první půli jsme šli na začátku té druhé do vedení po gólu da Kaleese. Po soupeřově srovnání rychle zakombinoval da Kalees s da Prezydentem a opět jsme byli o krok vpředu. Mleli jsme z posledního a snažili se bránit výsledek, případně zahrozit z nebezpečných brejků. Bohužel, opět jsme to nezvládli. Gól, inkasovaný půl minuty před koncem z chybně bráněné standardní situace, nás bude mrzet ještě dlouho...

Výsledkově i herně nejpovedenější zápas dne, pokud se to tak dá říct. Byť se na hru asi nedalo koukat, makali jsme a rvali se o výsledek. Ten nám utekl po chybě v posledních vteřinách... Je třeba si přiznat, že konce nám prostě nejdou. Zmatkujeme jako malí kluci a přicházíme tím o důležité body. Škoda.
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 1 2 0
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 1 1 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 2 14 2 85,7 0

 

 

Summary:

Přes jasný handicap, s kterým jsme do Nezvěstic jeli, jsme nečekali, že dopadneme tak tristně. Úspěch v prvním zápase by se samozřejmě rovnal zázraku, ale Strašice i Red Wings jsme potrápit měli. Bohužel, nepovedlo se a my tak promarnili šanci dotáhnout se na Třemošnou v boji o osmou pozici. Čeká nás ještě pět zápasů, ve hře je tedy deset bodů. Je třeba zabojovat, ale také spoléhat na zaváhání jednoho ze soupeřů. Šance ještě žije, byť ji s aktuální fazónou v každém dalším zápase vlastními výkony snižujeme...


Celkové stats 8.TD 2011/2012


 

  Z G A B TM
da Prezydent 3 3 0 3 0
da Kalees 2 1 1 2 0
da Banik 3 0 2 2 0
da Vovy 3 1 0 1 0
da Fevat 2 0 1 1 0
da Schlossy 2 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 2 19 49 9,50 61,2 0

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!

da Prezydent