7. TD 3. ligy BLMF - divize PM

26.02.2011 09:30

 sobota 26.02.2011, Stod

Na v pořadí sedmém hracím dnu jsme se premiérově představili publiku ve Stodu a na rozdíl od některých soupeřů jsme snad ostudu neudělali. Opět jsme dorazili v počtu sedmi hráčů do pole, naši svatyni tentokrát po dlouhé pauze hájil da Collage. Čekala nás napínavá odveta proti jednomu ze dvou týmů, který nás byl schopen v dosavadním průběhu soutěže porazit, a dvě utkání, kde by cokoli jiného než výhra bylo velkým zklamáním.


TJ Sokol Koterov "C" vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   4:6 (2:3, 2:3); střely 9:16; vyloučení 1:2; bez využití

Góly: da Kalees (da Cuba), da Kalees, da Kalees, da Prezydent (da Vovy), Da Niště (da Kalees), da Prezydent (da Fevat)

Hned v prvním zápase nás čekalo céčko Koterova, šikovní a rychlí mladíci, kteří nám ve druhém kole dali lekci z produktivity a uštědřili nám tak premiérovou prohru v soutěži. Tentokrát dorazili dokonce v pro ně neobvyklém počtu šesti hráčů a nás tak čekal opravdu těžký zápas, kterých pravda letos příliš nesehrajeme... Nastoupili jsme s útočnými dvojicemi da Kalees - Da Niště a da Fevat - da Prezydent, vzadu se točili da Banik, da Vovy a da Cuba. Vstup do utkání jsme měli jako z říše snů. Naopak pro domácí se noční můrou stal da Kalees, který během prvních dvou střídání nastřílel pravděpodobně nejsnazší čistý hattrick své kariéry. Myslím, že minimálně dva góly si gólman Koterova vyčítá ještě teď, chytat se určitě daly... Nicméně soupeř nedal kůži lacino, srovnal hru a hlavně svým pohybem a důrazem nám dělal problémy. Stačilo dvakrát nepohlídat Michala Balvína, nejnebezpečnějšího hráče soupeře, při střele z otočky a do konce poločasu byl Koterov rázem na dostřel.
Druhá půle, to byla jedna velká přetahovaná. Nám se podařilo odskočit na rozdíl dvou branek po pěkné kombinaci da Vovyho s da Prezydentem, soupeř ale hned v následujícím střídání kontroval a opět snížil. V polovině poločasu si vzal slovo opět da Kalees, po vyšachování obrany Koterova předložil Da Ništěmu před branku a ten se nemýlil. Nicméně minutu před koncem zkompletoval agilní Michal Balvín svůj hattrick a zápas spěl k dramatickému závěru. Definitivní uklidnění přinesl až pojišťovací gól da Prezydenta po pěkném uvolnění ve středu hřiště od da Fevata.

Kvalitní zápas, kde nebyla nouze o pěkné florbalové momenty. Měli jsme motivaci kluky z Koterova porazit a oplatit jim tak porážku z druhého kola, takže jsme museli opravdu máknout, abychom je přetlačili. Jak se ukázalo v dalších zápasech, jsou pro nás takovéto typy zápasů daleko víc uspokojující než ty proti outsiderům... 
 

 

Stats vs. TJ Sokol Koterov "C"

  Z G A B TM
da Kalees 1 3 1 4 1
da Prezydent 1 2 0 2 0
Da Niště 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Fevat 1 0 1 1 1
da Vovy 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 4 9 4 55,56 0


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs Fbc Berušky   13:2 (6:1, 7:1); střely 31:10; bez vyloučení

Góly: da Vovy (da Cuba), da Fevat, da Fevat (da Kalees), da Prezydent (da Kalees), da Fevat (da Cuba), da Fevat (da Cuba), Da Niště (TS), da Cuba, da Fevat (da Cuba), da Prezydent (da Cuba), da Fevat (da Prezydent), Da Niště, da Kalees (da Prezydent)

Zápas proti Beruškám, v kterém jsme mírně pozměnili sestavu (místo si prohodili da Cuba s da Prezydentem), byl trochu jiné kafe. Bohužel pro nás i přihlížející to bylo kafe poněkud slabé... Těžko psát něco k zápasu, v kterém jsme od prvních vteřin dominovali a hráli jsme prakticky jen na polovině soupeře. Když se k tomu přidala ještě vcelku solidní produktivita, v níž vynikal zejména jindy střelec-smolař da Fevat, zrodil se výsledek s dvouciferným brankovým rozdílem. Až na obranáře da Banika se trefili všichni hráči na hřišti a zejména šestigólový da Fevat a jeho dvorní nahrávač da Cuba si udělali ze zápasu soukromou střelnici. Soupeře jsme v první půli neuhlídali jen jednou a pokazili jsme tak da Collagovi radost z čistého konta.
V druhém poločase jsme nepolevili v útočné aktivitě a podařilo se nám bez větších obtíží nastřílet ještě o jeden gól víc než v prvním. Kanonáda začala trestným střílením, které bravurně provedl Da Niště, a pokračovala dalšími a dalšími góly v podstatě v každém střídání. Z ojedinělé akce sice Berušky s notnou dávkou štěstí zaznamenaly další čestný úspěch, v páté minutě jsme se ale už přehoupli přes hranici deseti vstřelených branek a ve čtyřech hrající soupeř, který teprve sbírá florbalové zkušenosti, byl na ručník.

Další ze zápasů, které nám toho moc nedají, bohužel... Kromě toho, že si dobře zastřílíme, nás totiž soupeř příliš neprověří, a to je škoda. Je nutné sportovně uznat, že kluci z Berušek se aspoň snažili,  bojovali, což bilo do očí zejména ve srovnání se zápasem, který nás ještě čekal. Mají vzhledem k svému věku ještě všechno před sebou, ale když budou jezdit s jedním střídajícím na lavičce, těžko můžou pomýšlet na lepší výsledky.

 

Stats vs. Fbc Berušky

 

  Z G A B TM
da Fevat 1 6 0 6 0
da Cuba 1 1 5 6 0
da Prezydent 1 2 2 4 0
da Kalees 1 1 2 3 0
Da Niště 1 2 0 2 0
da Vovy 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 2 10 2 80 0

 

 

 

SK Notorfloric Plzeň vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   0:17 (0:8, 0:9); střely 3:40; vyloučení 1:0; využití 0:1

Góly: Da Niště (da Cuba), da Prezydent (da Banik), da Vovy, da Kalees (da Prezydent), da Fevat (da Cuba), da Fevat (da Vovy), Da Niště (da Kalees), da Prezydent (Da Niště), da Banik, da Prezydent (da Kalees), da Prezydent (da Vovy), da Prezydent (da Banik), da Prezydent (da Kalees), da Fevat (da Cuba), da Fevat (da Cuba), da Vovy (da Kalees), da Kalees (da Vovy)

Pokud bylo těžké napsat něco smysluplného k předchozímu zápasu proti Beruškám, považuju výstižný komentář destrukce Notorfloricu za skoro nemožný... Jak popsat momenty, kdy soupeř stojí s balonkem za bránou a nejeví naprosto žádný zájem hrát... nebo naopak zoufale vyhazuje míček přes celé hřiště, jakmile se k němu dostane...? S Da Ništěm premiérově na pozici obránce a s obnovenou spolupráci da Kaleese s da Prezydentem jsme předvedli spíše trénink a nácvik střelby a přečíslení, než-li klasický florbalový zápas. Ještě jsem nezažil, že by tým za dvacet minut hrací doby ohrozil soupeřovu branku jen třikrát... a na druhou stranu ani to, aby odcházela střídající trojice z hřiště s pocitem špatně odvedené práce poté, co se jí nepodařilo vstřelit při svém střídání alespoň jednu branku... Bohužel, Notorfloric s dvěma děvčaty a dvěma kluky v poli nebyl a ani nemohl být důstojným soupeřem a situaci nezachránila ani přes výsledek výborně chytající gólmanka. Ta jediná se snažila držet prapor a chvílemi nám jí bylo vysloveně líto... Štěpán Sládek sám mohl se zápasem těžko něco dělat, zvlášť když se jeho kumpán Patrik Drudík, jediný, s kým si snad mohl nahrát, místo florbalu věnoval nácviku golfových odpalů a ve zbylých chvílích potom hledáním Genxtazzz, které by mohl hezky hokejově trefit...

Florbal zaplakal a i přes brutální výsledek mohl být asi těžko někdo spokojený, ať už my, soupeř nebo diváci... Je fakt, že jsme předvedli pár hezkých florbalových momentů, radost z nich ale kalí naprostá odevzdanost soupeře, díky které jsme se na ně vůbec nenadřeli... Nechci polemizovat, jaký smysl má pro takový tým jet v pěti lidech v sobotu do Stodu a odjíždět po dvou zápasech se skóre 0:25... zřejmě má..., ale zápasy se pak mění spíš ve frašku než ve florbalovou podívanou.

Stats vs. SK Notorfloric Plzeň


  Z G A B TM
da Prezydent 1 6 1 7 0
da Kalees 1 2 4 6 0
da Vovy 1 2 3 5 0
da Fevat 1 4 0 4 0
da Cuba 1 0 4 4 0
Da Niště 1 2 1 3 0
da Banik 1 1 2 3 0

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 0 3 0 100 1


Summary:

Dnes jsme sehráli jeden zápas a dvě exhibice... Víc se k tomu dá těžko něco dodat. Nezbývá než doufat, že v dalších zápasech sehrajeme kvalitnější zápasy, které nás lépe prověří a připraví na nadstavbovou část soutěže. Jsem si totiž jist, že tam už nás čekají soupeři o několik tříd lepší a těžko na ně bude stačit hra a nasazení, které můžeme bez problémů praktikovat v soubojích s týmy ve spodních patrech naší divize.



Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent 


Celkové stats 7. TD
 
  Z G A B TM
da Prezydent 3 10 3 13 0
da Kalees 3 6 7 13 1
da Fevat 3 10 1 11 1
da Cuba 3 1 10 11 0
da Vovy 3 3 4 7 0
Da Niště 3 5 1 6 0
da Banik 3 1 2 3 0


  Z GA SA GAA % SO
da Collage 3 6 22 2 72,7 1


Fotozzz