7.TD 2.ligy BLMF

26.02.2012 10:00

neděle 26.02.2012, Strašice

Sedmé kolo druhé ligy hostily opět Strašice a my jsme se celkem těšili na příjemně malé hřiště, opatřené navíc klasickými mantinely, kde se nám minule (i přes konečné výsledky) nehrálo špatně. Představili jsme se v téměř klasické sestavě, do níž se vrátil Da Niště, da Vovyho tentokrát nahradil narychlo povolaný da Schlossy. Sestava tedy vypadala následovně: da Collage; da Banik, da Schlossy; Da Niště - da Kalees; da Fevat - da Prezydent.



HoVaDaX Stříbro vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   6:4 (2:0, 4:4); střely 19:16; vyloučení 2:0; využití 0:1

Góly: da Kalees (Da Niště), da Prezydent (da Fevat), da Kalees (Da Niště), Da Niště (da Kalees)

V úvodním zápase nás čekalo Stříbro, se kterým jsme v prvním vzájemném zápase plichtili, a to po velice kvalitním výkonu. Tentokrát nastoupili domácí dokonce v ne úplně nejsilnější sestavě, mj. bez kapitána Kepky. Leč od prvních minut bylo jasné, že o dalším nadprůměrném utkání a vyrovnaném boji se nám může jen zdát. Nastoupili jsme bez šťávy a předvedli místy až trapný výkon. Hned ve 2. minutě lovil po nechytatelné střele z otočky da Collage první pozdrav ze své branky. Po chvíli nám trestuhodně utekl další útočník a po pěkném pasu dával do prázdné svatyně Genxtazzz. Šancí dostat se zpátky do zápasu při kuriózním vyloučení Hovad jsme pohrdli a s nabídnutou výhodou naložili doslova hanebně. Poločasový výsledek 0:2 byl ještě shovívavý a hlavně díky da Collagovým zákrokům jsme se mohli dál držet ve hře.
Prosadit jsme se dokázali až při hře tři na tři hned v prvním střídání druhého poločasu. Da Kalees se štěstím ze vzduchu dorazil Da Ništěho střelu. To byla bohužel jen labutí píseň, hned poté jsme opět upadli do letargie a jen sledovali povedené manévry soupeře. Celkově to bylo z naší strany dopředu bez myšlenky, chyběla kloudná přihrávka i pohyb. Stříbro naopak výborně střílelo a využívalo nedůrazu v našem předbrankovém prostoru. Tak nám v rozmezí čtyř minut nasypalo další čtyři góly a bylo po zápase. Nic na tom nezměnily ani naše čestné branky v úplném závěru. Nejdřív se hned po buly trefil z půlky da Prezydent, potom da Kalees bleskově potrestal další prohřešek domácích proti pravidlům a skóre uzavřel Da Niště. Ten, byť faulován, dotáhl kličku a v signalizované výhodě skóroval.

Výsledné skóre vypadá relativně přijatelně, nicméně sami víme, že kdyby zápas skončil třeba 6:1, odpovídalo by to poměru sil na hřišti asi daleko víc... S předvedeným výkonem bychom neměli šanci a ni proti daleko slabším soupeřům, než jakým nám byli HoVaDaX.
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 2 1 3 0
Da Niště 1 1 2 3 0
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Fevat 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 6 19 6 68,4 0

 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Travel FreeShop Všeruby   3:9 (2:4, 1:5); střely 11:25; vyloučení 1:0; využití 0:1

Góly: Da Niště (da Kalees), da Prezydent, da Kalees

Proti Všerubům asi nikdo nečekal překvapení ve formě zisku nějakého bodíku. Genxtazzz bohužel nejen že nepřekvapili, ale ještě si utrhli docela ostudu. Ke skóre prvního vzájemného zápasu (2:5) jsme měli hodně daleko a jen jeden jediný zásah nás ve finále dělil od potupné desítky. Jako první jsme se sice radovali my, když v 16. vteřině Da Niště usměrnil efektně nahození da Kaleese za bezmocného golmana hostí. Ihned poté jsme ale hbitě navázali na bezkrevný výkon z úvodního zápasu a brzy šlo jen o to, kolik fíků si nakonec odvezeme. Všeruby jasně dominovaly a v dalších minutách zápasu rychle vyjádřily poměr sil na hřišti i brankově. Čtyřmi góly bleskově otočily skóre a zasypávaly da Collage další spoustou střel. Na ještě přijatelných 2:4 upravil chvíli před koncem první půle se štěstím da Prezydent.
Ani druhý poločas nepřinesl zlepšení naší hry. Už nebyla vůle ani síla. Branky v naší síti neutěšeně přibývaly a každý si asi přál, aby už se pískal konec. Deset z posledních 15 sekund zápasu se neslo v režii da Kaleese. Ten nejprve putoval po faulu na trestnou lavici, po bleskovém využití přesilové hry soupeřem ale ještě stihl proběhnout před brankářem Všerub tak chytře, že po nastřelení jeho nohy se míček odrazil za čáru. 

Druhý zápas, kdy jsme byli naprosto bez šance. Rozdíl v předváděné hře byl propastný, ještě větší než proti Stříbru. Nejlepší hráč Všerub Ondra Valíček proti nám zaznamenal další bodově povedený zápas a po šestibodovém představení se dotáhl na špičku bodování naší ligy. Zato naše týmové statistiky, hlavně pak skóre, se přehouply do záporných hodnot.


 

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 1 2 1
Da Niště  1 1 0 1 0
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 9 25 9 64,0 0

 

 

 

FbK Starý Plzenec vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:3 (1:1, 1:2); střely 13:17; vyloučení 1:0; využití 0:1

Góly: da Prezydent, da Kalees (Da Niště), da Kalees (da Prezydent)

Do posledního zápasu proti Plzenci jsme vstupovali s nožem na krku, s odhodláním, že teď prostě musíme. Je jasné, že přílišným sebevědomím jsme po dvou rychtách neoplývali, nicméně další neúspěch by pro nás znamenal v podstatě klinickou smrt. Byl z toho tradiční boj proti Plzenci. Po většinu zápasu jsme sice měli převahu, ale skóre tomu příliš neodpovídalo. Čekaly nás klasicky nervy doslova do poslední minuty. Do vedení nás poslal přesnou střelou švihem k tyči da Prezydent. Plzenec ale stihl do konce poločasu srovnat po dalším nedůrazu před da Collagovo brankou.
Do druhé půle jsme se hecovali, šli jsme do ní s tím, že to ubojujeme. Z přílišné snahy ale pramenil další kiks v obranném pásmu, kdy se míček snad třikrát odrazil k plzeneckým, a následoval rychlý gól v naší brance. Naštěstí nás po dvou minutách vrátili do hry první útok a bylo opět srovnáno. Zápas spěl pomalu k remíze, ale štěstí se k nám nakonec přece jen přiklonilo. 20 sekund před koncem Plzenec špatně střídal, Genxtazzz si vzali timeout a poslali na hřiště speciální formaci, složenou ze všech dnešních střelců. To se ukázalo býti dobrým tahem, přesilovková formace udržela soupeře pod tlakem a da Kalees osm vteřin před koncem vsítil vítězný gól.

Vydřená výhra, která měla pro nás po dnešních výkonech cenu zlata. Zarputilí soupeři nám dávali zabrat, ale upachtěnou výhrou jsme aspoň trochu napravili dojem z dnešních výsledků, nikoliv z předvedené hry.

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 2 0 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
Da Niště 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 2 13 2 84,6 0

 

Summary:

Pakliže jsme se v minulých hracích dnech bavili o tom, že by to chtělo několik zápasů v kuse bodovat a definitivně se usadit na co nejvýhodnějším místě v osmičce pro playoff, po dnešních zápasech se musíme pomalu začít soustředit na boj o poslední postupové místo. Herně se trápíme a nedaří se nám porážet týmy, které se pohybují v tabulce okolo nás. Zatím ještě není důvod k panice, los na poslední tři kola nemáme nejhorší a pořád to ještě máme ve svých rukou. Bez rapidního zlepšení naší hry to ale nepůjde...

Celkové stats:

 

  Z G A B TM
da Kalees 3 5 2 7 1
Da Niště 3 2 3 5 0
da Prezydent 3 3 1 4 0
da Fevat 3 0 1 1 0
da Banik 3 0 0 0 0
da Schlossy 3 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 2 17 57 8,50 70,2 0

 

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!

da Prezydent