7.TD 2.ligy BLMF 2012/2013

17.02.2013 09:30

neděle 17.2.2013, Tlučná

Sedmé kolo, pořádané tentokrát ve florbalovém svatostánku v Tlučné, nás svedlo k soubojům s pestrým mixem soupeřů. Utkali jsme s přímým soupeřem o playoff, s jedním z favoritů soutěže a na závěr i s jejím outsiderem. Cíl našeho týmového prognostika da Erikaatora, tedy zisk tří bodů, byl nakonec splněn, stálo nás to ale spoustu sil. Sestavu Genxtazzz se podařilo dát do hromady na obligátní šestici do pole a tradičně dva golmany. Vypadala tedy následovně: da Erikaator / da Collage; da Kalees - DaNiště - da Schlossy; da Fevat - da Prezydent - da Banik.



HoVaDaX Stříbro vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5:5 (1:2, 4:3); střely 15:14; bez vyloučení

Góly: da Kalees, Da Niště (da Kalees), da Kalees (da Banik), Da Niště, DaNiště (da Kalees)

Hned na rozjezd nás čekal nepříjemný soupeř ze Stříbra, který na nás v tabulce zle dotíral. Slovy sportovního komentátora se tedy hrálo v podstatě o čtyři body. Zápasy proti Hovadům mívají vždycky náboj a nejinak tomu bylo tentokrát. Hrává se hodně kontaktní florbal, přes nesporné florbalové kvality tohoto mančaftu se většinou vždycky najde jeden stříbřan, který dělá čest názvu svého klubu... Začali jsme s da Erikaatorem v brance, a to tak že naprosto famózně. V čase 0:06, hned po úvodním vhazování se po individuální akci prosadil da Kalees a o pár minut později navýšil skóre DaNiště. Ten zakončoval pohlednou akci do prázdné branky po nezištné přihrávce da Kaleese. Hra dál pokračovala v tempu, přičemž my jsme si mohli dovolit hrát trpělivě zezadu a čekat na chyby protivníka. Paradoxně jsme to ale byli my a naše bohorovnost, která dovolila domácím dostat se zpátky do zápasu. Po da Kaleesově přihrávce naslepo ve středu hřiště utekl kapitán Stříbra a vstřelil důležitý kontaktní gól. Zbytek poločasu jsme ještě nějak ubojovali, ale soupeř začal jasně dávat najevo že to rozhodně nazabalil.
Snaha HoVaDaX byla přetavena v góly hned v úvodu druhé půle. Jejich útočník dostal příležitost vytočil nebezpečný oblouk až mezi kruhy a po střele z otočky, kterou s sebou vzal i da Fevatovy prsty, srovnal skóre. Dál jsme pokračovali v laxní defenzivě a v polovině poločasu se situace opakovala. Opět jsme neuhlídali útočníka, který si dobře kryl míček za tělem a nechali ho vystřelit snad nejnebezpečnějsí střelu, po které bývá brankář v drtivé většině případů bez šance. Srovnat dokázal da Kalees po pěkném vysunutí od da Banika. Vzápětí ale da Fevat podceni situaci a nechat běžet samotného soupeře na da Erikaatora, který kapituloval po čtvrté. O dva góly nám stříbrští odskočili po krásné kombinaci, zakončené střelou pod víko před naším bezmocným golmanem. Vzhledem k zbývající minutě a čtvrt to byla poměrně fatální rána. Nicméně minutu před koncem zabojovala v tomto zápase excelující první formace v rohu, da Schlossy vybojoval míček a DaNiště nás dostal opět na dostřel. Hned po gólu jsme sáhli k oddechovému času, abychom naše střelce nachali oddechnout, a to se ukázalo jako dobrý tah. Da Erikaator opustil po vyhraném buly branku a my zkusili hru vabank. Naše čtveřice dostala Stříbro pod tlak, který gradoval v poslední půlminutě zápasu. Pětadvacet sekund před závěrečným hvizdem srovnal z předbrankového prostoru DaNiště. Zbývající vteřiny jsme si už pohlídali.

Vydřená a o to důležitější plichta byla podle slov našeho golmana zlatá a snad až nezasloužená. Po zápase nás po právu sjel, že tak špatně dozadu jsme dlouho nehráli. Kdyby soupeř trefoval bránu, asi bychom prohráli. Zajímavostí bylo i to, že dokud na naši údržbářskou druhou lajnu nasazovalo Stříbro své snipery, téměř k ničemu se nedostali. Do hry se tak soupeř dostal až v momentně, kdy na sebe začali narážet první s první a druhá s druhou formací. Dost možná šlo ale jen o nepodstatnou náhodu.
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 2 2 4 0
Da Niště 1 3 0 3 0
da Banik 1 0 1 1 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 5 15 5 66,7 0 0

 



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Travel FreeShop Všeruby   2:3 (1:1, 1:2); střely 11:13; vyloučení 1:0; využití 0:1

Góly: da Prezydent (da Banik) DaNiště (da Kalees)

Druhý zápas proti nespornému favoritovi a podle mého názoru i adeptovi na celkové prvenství v tabulce, byl z našeho pohledu o poznání lepším představením, bohužel však s méně šťastným koncem. V brance se představil da Collage a svými zákroky nás ohromně podržel. Hlavně v úvodu zápasu jsme přestáli velký tlak Všerub a postupně jsme pomalu začali vystrkovat růžky. Kritickým faktorem, který nás zřejmě stál zápas, se ukázaly být standardní situace. Pro nás už ohraná písnička, ale my je prostě neumíme nejen zozehrát, ale co je horší, hlavně bránit. Po jedné takové jsme prohrávali, útočníci si prostě narazili balonek a než jsme se nadáli, jeden z nich prostřelil da Collage. Dokázali jsme srovnat po krásné akci da Banika. Ten udělal ve středu hřiště bránícího hráče a předložil da Prezydentovi pas před prázdnou bránu.
Zkraje druhého poločasu první lajna ještě o dvě sekundy vylepšila náš nepsaný rekord. Za neuvěřitelné čtyři vteřiny po vhazování už lovil brankář Všerub míček ze sítě. Da Kalees předložil balonek před branku DaNištěmu, kterému zbývalo jen nastavil hokejku. Dál se hrál zápas ve velkém tempu a ač tomu počet střel nanapovídá, vyznamenávali se zejména oba brankáři. Bohužel pro nás jsme ale v polovině druhé půle chybovali, poslali útočníka hostí do samostatného úniku, který musel řešit až da Prezydent za cenu faulu. Po právu nařízené trestné střílení ale da Collage bravurně zneškodnil a následovala tak minutová přesilovka soupeře. Oslabení jsme odehráli perfektně, přesilovkouvou formaci Všerub jsme téměř nepustili k ohrožení naší branky. Bohužel, co to bylo platné, když z další standardky, už při hře tři na tři (byť v oficiálním zápisu je tento gól označen jako přesilovkový), jsme inkasovali podruhé. Stejný hráč jako v případě první branky si postavil míček a bez okolků do napálil do branky. Zápas rozhodla trochu laciná branka do sítě jinak vynikajícím způsobem čapajícího da Collage, střela z dálky mu smolně prošla pod rukou. V poslední minutě odmítl dělbu bodu da Prezydent, když nejprve v samostatném úniku nepřekonal brankáře a po time outu, kdy jsme soupeře doslova zamkli v jeho obranném pásmu, pak v dalším závaru netrefil zívající svatyni trefujíc míšek v krkolomné pozici.

Podali jsme o třídu lepší výkon než v zápase proti Stříbru, ale tentokrát bohužel chybělo trochu toho pokakanýho štěstíčka. Plichta by asi byla spravedlivější... holt až se jednou naučíme bránit standardky...
 

 

  Z G A B TM
Da Niště 1 1 0 1 1
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Kalees 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 1 1 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 3 13 3 76,9 0 0


 

FBC Spirits Plzeň vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3:5 (1:2, 2:3); střely 10:21; bez vyloučení

Góly: da Schlossy (da Prezydent), da Kalees (da Prezydent), da Prezydent, da Kalees (da Schlossy), da Kalees (Da Niště)

Poslední zápas proti mladíkům ze Spirits měl být při pohledu na tabulku snadnou záležitostí. My se ale s týmy ze spodku tabulky často k výhře protrápíme a i v tomto zápase outsider docela kousal. O úvodní branku se postaral v tomto zápase nezvykle produktivní da Schlossy, který se opřel do nabídky da Prezydenta a trefil se pod víko. Poměrně dlouho si nikdo z hráčů nebyl jist, zda netrefil břevno, ale jeden z rozhodčích byl přesvědčen o regulérnosti dosažené branky. Z pokračujícího tlaku jsme ovšem další góly nepřidali a následoval trest v podobě srovnávacího gólu po střele švihem z kruhu. Kontroval až minutu před koncem půle da Kalees, který ač tísněn a poté faulován, zakončil šikovnou střelou pod gólmanem. Přes střeleckou i herní převahu jsme si tak do druhého poločasu odnášeli jen jednobrankové vedení.
To se rozplynulo poměrně záhy, dvanáct sekund po úvodní buly bylo po dalekonosné a hlavně tečované střele srovnáno. Trpělivě jsme dál tvořili hru a čekali na brankové příležitosti. Když to nešlo kombinačně, zkusil štěstí se svou fintou da Prezydent a zpoza branky zasunul míček k tyči. Odpor soupeře definitivně zlomila branka da Kaleese po da Schlossyho efektním pasu o mantinel. Ten samý hráč dokončil dvě minuty před koncem hattrick, po krásné přihrávce přes dva hráče od DaNištěho mu stačilo jen nastavil hůl a přehodit brankáře domácích. Na samém konci ještě kosmeticky upravili skóre Spirits, dobře schovanou střelu z půlky da Erikaator vůbec neviděl.

Povinná výhra, solidní výkon, trochu škoda třech inkasovaných branek.
 

  Z G A B TM
da Kalees 1 3 0 3 0
da Prezydent 1 1 2 3 0
da Schlossy 1 1 1 2 0
Da Niště 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 3 10 3 70,0 0 0



Summary: Mise vytyčená da Erikaatorem byla splněna, při troše štěstí jsme mohli vyválčit i o bodík víc, přece jen remíza by asi slušela i druhému zápasu proti favorizovaným Všerubům. Důležitá byla ale hlavně vydřená plichta se Stříbrem, přímým konkurentem v boji o playoff a její potvrzení výhrou nad Spriits. Až na některé pasáže v prvním zápase jsme to zvládli i herně, výborně zachytali oba golmani a excelovala první formace.

Celkové stats TD

 

  Z G A B TM
da Kalees 3 5 3 8 0
Da Niště 3 4 1 5 0
da Prezydent 3 2 2 4 1
da Schlossy 3 1 1 2 0
da Banik 3 0 2 2 0
da Fevat 3 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 2 8 25 4 68,0 0 0
da Collage 1 3 13 3 76,9 0 0

 

 


Smrrrrrrt !!!


da Prezydent