6. TD 3. ligy BLMF - divize PM

12.02.2011 15:00

sobota 12.02.2011, Tlučná

Šestým hracím dnem se plzeňská divize 3. BLMF překlopila do své druhé poloviny. Genxtazzz si zastříleli proti FbC Bory a v dalším kvalitním zápase se utkali v odvetném utkání s FBC KAPACITY. Do Tlučné nás tentokrát dorazilo hned sedm, tzn. vzhledem k dlouhodobě absentujícímu da Lumírovi vlastně kompletní sestava, která vypadala zhruba takhle: da Erikaator; da Kalees - Da Niště - da Banik; da Fevat - da Prezydent - da Cuba; da Vovy... ten vlastně nedorazil, spíš byl přivlečen a vzhledem ke svému stavu byl vůbec zázrak, že si stihl zavázat bez cizí pomoci tkaničky a vyškrábat se do patra.


FbC Bory vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:11 (1:3, 1:7); střely 18:27; bez vyloučení

Góly: da Cuba (Da Niště), da Prezydent (da Cuba), da Cuba (da Prezydent), Da Niště (da Banik), da Vovy (da Kalees), da Fevat (da Cuba), Da Niště (da Kalees), da Kalees (da Vovy), da Kalees (Da Niště), Da Niště (da Kalees), da Cuba

V prvním zápase nás čekali pořádající kluci z Bor, čili tým, který před tímto hracím dnem okupoval pěkné třetí místo tabulky. Jak se brzy ukázalo, vzhledem k nepočetné soupisce a faktu, že absolvovali svůj už čtvrtý zápas dne, byli tentokrát Genxtazzz nad jejich síly. Začali jsme sice poměrně vlažně a dlouho jsme se nemohli střelecky prosadit. Spíš bych to ale přičítal naší vlastní zbrklosti v zakončení, nežli pozorné hře protivníka. Poprvé jsme se prosadili až v polovině první půle zásluhou da Cuby, který nastoupil v tomto zápase na beku, a jak bylo vidět, pozice rozehrávače a tvůrce mu docela sedla. Soupeř sice hned vzápětí kontroval, to bylo ale z jeho strany na dlouho vše a zápas jsem tak měli od této chvíle pod kontrolou. Da Erikaator pochytal ojedinělé brejky a góly, až na jedinou výjimku, už jsme stříleli jen my. Do konce poločasu se stihl prosadit ještě da Prezydent a da Cuba, skóre 1:3 tak bylo pro Bory ještě celkem přijatelné.
Druhá půle už byla jiné kafe, Genxtamešín se naplno rozjela a převahu v poli jsme dokázali konečně naplno vyjádřit i gólově. Kombinačně se dařilo hlavně Da Ništěmu s da Kaleesem, byli to hlavně oni dva, vydatně podporováni da Cubou, kdo se staral o konstantní gólový přísun po celý zbytek zápasu. Da Prezydent s da Fevatem tento zápas nechali střeleckou formu v šatně a evidentně se šetřili na druhý zápas... Da Cuba stihl zkompletovat hattrick, pozadu nechtěl zůstat ani druhý trojgólový střelec Da Niště, da Kaleesovi k němu chyběl jediný přesný zásah. O zbylé dva góly se postaral sniper da Fevat a k životu probírající se da Vovy.

Poměrně jednoznačný zápas. Ne že by Bory nebyly kvalitní tým, jejich hráči předvedli i pěkné akce, ve čtyřech do pole a se třemi zápasy v nohách ale nemohli naší hře a nasazení konkurovat. Da Erikaatora ohrozili spíše z dálky nebo z několika málo brejkových situací, po většinu zápasu se pak hrálo spíše v našem útočném pásmu. Dobře jsme si zastříleli a zvedli si sebevědomí před následujícím zápasem proti Kapacitám.
 



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FBC KAPACITY   4:2 (2:2, 2:0); střely 15:11; bez vyloučení

Góly: da Fevat (da Prezydent), da Fevat, da Prezydent (da Fevat), da Kalees (Da Niště)

Zápas proti Kapacitám jen potvrdil, že i ve třetí lize jsou k vidění velice kvalitní souboje. Soupeř ani podruhé herně nezklamal a patří určitě výš než na aktuální šesté místo v tabulce naší divize. Dnes nastoupil jen v pěti hráčích do pole a dost možná to bylo oním pomyslným jazýčkem na vahách, který se nakonec přiklonil na naši stranu. Zápasu nechybělo nic a zejména nasazením obou týmů patřil opět ke špičce třetí ligy. Hned na začátku se ozvala stará známá bolístka, a sice koncentrace v prvním střídání. Po půl minutě hry jsme prohrávali 0:1... Do zápasu nás brzy vrátil probuzený střelec da Fevat, který propálil golmana hostů po nezištném uvolnění od da Prezydenta. Ten samý hráč pak v 8. minutě nachytal brankáře Kapacit střelou z úhlu a bylo ještě veseleji. Už to vypadalo, že si odneseme do pauzy jednogólové vedení, ale v poslední minutě jsme se naivně vrhli do útoku a soupeř nás po ztrátě míčku potrestal gólem do šatny, pouhých 5 vteřin před koncem první půle...
V druhém poločasu pokračovala florbalová bitva, hrálo se pozorně dozadu, ani jeden tým nechtěl udělat chybu, protože bylo jasné, že komu se podaří vstřelit rozdílovou branku, bude mít k vítězství o velký kus blíž. Nám pomohla nečekaně jedna věc - standardní situace. V té první ze 6. minuty přistrčil da Fevat balonek da Prezydentovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. A za další minutu ho napodobil da Kalees po rozehrání standardky v podání Da Ništěho. Zbývající tři minutky jsme si zkušeně pohlídali a mohli se tak radovat z druhého vítězství nad tímto soupeřem.

Opět super zápas proti kvalitnímu týmu. Podle mého názoru byly obě utkání proti Kapacitám to nejlepší, co jsme jako tým předvedli a zároveň snad i top, co může naše divize nabídnout. Já jen doufám, že kluci ve zbývajících zápasech zaberou, probojují se do trojky a v nadstavbové části, kam podle mě určitě patří, nebudou chybět.



Summary:
Další dvě výhry nás udržely na čele naší divize, vzhledem ke klopýtnutí našich pronásledovatelů se nám dokonce podařilo i navýšit náskok na čele tabulky. Dnes jsme se prezentovali pohlednou kombinační hrou, kterou jsme tentokrát ozdobili zodpovědnějším výkonem směrem dozadu, než tomu bylo na posledním TD. Da Erikaator dál drží neporazitelnost, čítající už 9 zápasů, a zbytek týmu se tak musí obrnit trpělivostí, protože ty svoje brankářský hadry jen tak nevypere...



Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent


Stats:

  Z G A B TM
da Kalees 2 3 3 6 0
Da Niště 2 3 3 6 0
da Cuba 2 3 2 5 0
da Fevat 2 3 1 4 0
da Prezydent   2 2 2 4 0
da Vovy 2 1 1 2 0
da Banik 2 0 1 1 0

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 2 4  29 2 86,2  0