6.TD 2.ligy BLMF

28.01.2012 15:00

sobota 28.1.2012, Strašice

Druhou polovinu základní části jsme načali ve Strašicích. Tamnímu publiku jsme se představili úplně poprvé a navzdory výsledkům a absenci nejproduktivnějšího hráče Da Ništěho jsme snad nezanechali úplně špatný dojem. Přes kalamitní stav na jedné z příjezdových cest, který zdržela polovinu našeho Genxta crew jsme nakonec nastoupili v žádoucí sestavě, čítající da Collage v bráně, da Vovyho s da Banikem na beku a se dvěma (staro)nově složenými útoky: da Kalees - da Prezydent a da Fevat - da Bob.



FBC KAPACITY vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo  3:5 (1:4, 2:1); střely 16:19; vyloučení 1:0; využití 0:1

Góly: da Vovy (da Fevat), da Kalees (da Prezydent), da Prezydent (da Kalees), da Prezydent (da Banik), da Bob (da Fevat)

S plzeňskými Kapacitami, naším oblíbeným soupeřem, jsme se v letošním ročníku potkali úplně poprvé a přes velký respekt k tomuto výborně hrajícímu soupeři, jsme rozhodně chtěli navázat na naše předchozí výhry. První krůček jsme udělali hned po minutě hry, kdy se pohotovou dorážkou da Fevatovy střely zapsal do střelecké listiny da Vovy. Hned v následujícím střídání si rozehrál na krátko da Kalees s da Prezydentem a prvně jmenovaný krásně a navíc velice nečekaně trefil šibenici domácí branky. Chvíli po druhé obdržené brance navíc soupeř musel čelit další nepříjemnosti, to když došlo ke zranění jejich golmana, kterého nešťastně trefil kolenem do hlavy vlastní spoluhráč. Střídající Petr Vetchý, který se musel převléct jako hráč z pole ale rozhodně nepůsobil jako nerozchytaný zelenáč. Dlouhé minuty se mu dařilo nulovat naše střelce, kteří byli po slibném začátku při chuti a pálili na něj ze všech pozic. Jako prvnímu se to podařilo da Prezydentovi, jež se po kombinaci s da Kaleesem v rohu hřiště trefil pěkně z otočky. Kapacity bojovaly, ale místo úpravy skóre se dopustily nedovoleného zákroku, který sudí potrestali minutovým trestem. Přesilovku využil po několika sekundách opět při chuti hrající da Prezydent, tentokrát se po nabídce da Banika trefil pod víko do odkryté branky domácích. Kaňkou na povedené první půli tak byl pouze gól Kapacit, ten byl totiž z kategorie laciných. Po naší ztrátě míčku soupeř skryl střelu za hradbu těl a da Collage tak jeho lehkou střelu viděl až v síti.
Druhý poločas nabídl stejně pohledný florbal, řekl bych už tradičně v našich vzájemných soubojích za poslední dva roky. Hrálo se v tempu, kombinačně, nahoru a dolů, jen branek ubylo. Ve 12. minutě nás vystrašil další brankou tahoun domácích Marek Titl. Kapacity viditelně přidaly a převzaly otěže zápasu. Nezbylo tak než rozbít jejích tlak taktickým timeoutem, který jejich snahu zdá se otupil. Místo kontaktního gólu totiž následoval pojišťováček z hole da Boba, který minutu před koncem po přihrávce da Fevata neomylně trefil svatyni Kapacit. Abychom dostáli pověsti psů obranářů, kteří dřou do poslední sekundy, nechali jsme si tradičně dát ještě jeden fík na cestu do kabin. To když jsme pět sekund před závěrečným hvizdem neuhlídali před brankovištěm kapitána soupeře Zbyňka Kočího, který stanovil konečné skóre na 3:5.

Ani v historicky třetím vzájemném utkání proti Kapacitám jsme nepoznali pachuť porážky. Po skvělém výkonu v dalším velice vyrovnaném zápase jsme díky vynikající první půli nashromáždili dostatečný náskok, který jsme si v druhém poločase už pohlídali. Díky této cenné výhře jsme našeho dnešního soupeře udrželi za zády, a to se každopádně počítá.
 

 

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 2 1 3 0
da Kalees 1 1 1 2 0
da Fevat 1 0 2 2 0
da Bob 1 1 0 1 0
da Vovy 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 1 1 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 16 3 81,3

0

 

 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs Identity Plzeň   4:7 (3:2, 1:5); střely 14:21; vyloučení 4:0; využití 0:3

Góly: da Bob (da Fevat), da Kalees (da Prezydent), da Prezydent (da Kalees), da Bob

Zápas proti nepříjemnému soupeři jsme začali ve stejném duchu jako ten první dnešní. V prvních minutách jsme Identitám nepůjčili míček a zaskočili je aktivní hrou. Nejdříve da Bob ukázkově tečoval střelu da Fevata z kruhu a vzápětí se další nechytatelnou střelou z úhlu prosadil da Kalees. Góly jsme ale bohužel připravovali i na druhé straně hřiště. Nejde to říct jinak, protože jen a jen vlastními chybami jsme vždycky nabídli soupeři šanci dostat se zpátky do zápasu. Nejprve po nedorozumění da Collage s obranou skóroval Bořík a chvíli po da Prezydentově gólové ráně opět dotahoval Tománek. I přes jednoznačnou převahu jsme si tak do druhé půle odnášeli jen jednobrankové vedení, a to se nám teprve mělo vymstít...
Nota bene když sami jsme už branky střílet zapomněli. V interní soutěži o největšího paliče dnes vynikal zejm. da Banik, který si svým dobrým pohybem sice několikrát našel parádní střeleckou pozici, nicméně odkrytou branku se mu k naší smůle trefit nepodařilo... Soupeř postupně vyrovnal hru, díky produktivnímu Tománkovi se brzy brankově dotáhl a v polovině poločasu chvíli dokonce i vedl. Hned za 7 vteřin ale da Bob vystihl vyhození golmana a opět srovnal na 4:4. Pak se bohužel naše hra během jediné půlminutky sesypala jako domeček z karet a začaly dít věci. Čas 14:54 a na trestnou lavici putuje da Prezydent za těžko pochopitelné opakované přestupky... ale budiž... Následuje úporný boj v oslabení, během kterého da Bob dojíždí u mantinelu soupeře a rozhodčí k údivu všech zdvihá ruku a chystá se hlásit další vyloučení. Da Bob se však na trestnou ani nedostal, jelikož po průpovídce směrem k sudím vyfasoval ČK1, znamenající vyšší trest, a poroučel se rovnou do sprchy. Tento moment byl pro nás naprosto fatální. Znamenal totiž jediné: ve dvou ubránit nejen zbývající půl minutu da Prezydentova trestu, ale i další 3 minuty trestu za da Bobovo nesportovní chování. Tento úkol se bohužel od počátku jevil jako téměř nemožný. Neinkasovat takovou dobu proti dobře střílejícímu soupeři by se rovnalo zázraku, a ten se nakonec nekonal. Identity si nás pohodlně rozebraly, bez větších problémů nám nasázely tři branky a bylo rozhodnuto.

Ani druhý zápas proti nesympatickému týmu Identit jsme nezvládli a opět v tom do jisté míry hrála roli taktika a nervy. Zatímco v prvním vzájemném souboji nám výhra utekla doslova v posledních vteřinách, dnes jsme se připravili rovnou o všechny body, a to opět sami, nejprve chybami ve vlastním obranném pásmu, potom trestuhodným zahazováním šancí a v neposlední řadě nedisciplinovaností jednotlivce... Velká škoda, protože ve třech hráčích v poli jsme byli určitě lepším týmem.

 

  Z G A B TM
da Bob 1 2 0 2 3
da Kalees 1 1 1 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 1
da Fevat 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 7 21 7 66,7 0

 

Summary:

Ani napočtvrté se nám nepodařilo odjet z TD s aktivní bilancí. Doufejme, že si to šetříme na rozhodující fázi sezóny, nicméně v boji o playoff bychom měli co nejdříve zabrat a urvat konečně nějakou vítěznou šňůru! Navzdory jen dvoubodovému zisku jsme se díky klopýtnutí soupeřů paradoxně posunuli na 7. místo v tabulce. V dalších zápasech už je prostor pro zaváhání skutečně minimální.

Přes vše výše uvedené zaslouží dnes všech sedm bojovníků uznání; makali jsme, vydali ze sebe vše a rozhodně se nemáme za co stydět!.

Celkové stats 6.TD 2011/2012
 

  Z G A B TM
da Prezydent 2 3 2 5 1
da Kalees 2 2 2 4 0
da Fevat 2 0 3 3 0
da Bob 2 3 0 3 3
da Vovy 2 1 0 1 0
da Banik 2 0 1 1 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 2 10 37 5,00 73,0 0

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent