5.TD 2.ligy BLMF

07.01.2012 09:00

sobota 7.1.2012, Nezvěstice

Nový rok přivítali Genxtazzz plni očekávání a s několika kilogramy navíc kde jinde než v Nezvěsticích. Sestava během týdne krystalizovala a krystalizovala, až vykrystalizovala v šest hráčů do pole a jednoho golmana. Do dvou zápasů tedy nastoupili následující borci: v obraně da Lumír s da Vovym; v útoku obligátní dvojičky da Kalees - Da Niště a da Fevat s da Prezydentem; naši svatyni hájil da Erikaator.



AC Pošta Strašice vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo  4:2 (0:1, 4:1); střely 13:10; bez vyloučení

Góly: da Kalees (Da Niště), da Kalees (Da Niště)

Na úvod nás čekal soupeř vskutku nepříjemný. Se strašickou Poštičkou máme nelichotivou bilanci, v rámci loňské nadstavby i v letošním 1. kole jsme shodně prohráli o dva góly a dnes jsme moc chtěli tuto statistiku začít dorovnávat. Šanci jsme k tomu měli určitě solidní, neboť soupeř dorazil bez dvou ze svých největších tahounů, Milana Kubíka a Pavla Vlacha. Ani tak se nám ale nepodařilo prokletí prolomit a byla z toho další prohra, jak jinak než o dva fíky... Nástup jsme přitom měli slušný, po počátečním oťukávání, kdy měly navrch spíš pozorné obrany a oba brankáři, hezky zakombinoval první útok a šli jsme do vedení. To jsme uhájili i do konce poločasu.
Bohužel spokojenost nevydržela dlouho. Místo abychom přidali další branky, ztoskotávali jsme na golmanovi domácích a když už jsme se trefili, bylo to až po odpískání (jako v případě střely z otočky z hole da Prezydenta). Pošta díky své typické hře, založené na výborném pohybu, pomalu převzala iniciativu a vyrovnávající gól na sebe nenechal dlouho čekat. Bojovali jsme sice dál, leč snahu se nám v góly přetavit nepodařilo. V 16. a 17. minutě zápasu pak domácí Lexa dokonal obrat. Ve snaze zdramatizovat konec utkání jsme minutu před koncem sáhli ke hře bez brankáře a po chvilce i slavili kýžený kontaktní gól, opět z hole da Kaleese. Záblesk euforie ovšem v pokračující power play utnula čtvrtá branka Strašic, která uzavřela gólový výčet zápasu.

Zápas se celkem podobal našemu prvnímu vzájemnému klání. Opět mám pocit, že ACP nebyli lepším, ale spíše šťastnějším týmem... Na to se ale historie neptá, a tak nezbývá než spolknout další hořkou porážku od tohoto dnes už tradičního soka.

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 2 0 2 0
Da Niště 1 0 2 2 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 4 13 4 69,2 0

 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC DRACI DOBŘANY   7:3 (2:1, 5:2); střely 27:16; vyloučení 0:1; bez využití

Góly: da Fevat (da Prezydent), da Kalees (Da Niště), da Kalees (Da Niště). da Prezydent, Da Niště (da Kalees), Da Niště (da Kalees), Da Niště (da Kalees)

Zápas proti tápajícím, loni ještě prvoligovým Drakům z Dobřan, nyní přebývajícím na předposledním místě tabulky, měl být náplastí na prohranou bitvu s Poštou. A naštěští jí i byl. O favoritovi nebylo od počátku pochyb a bylo jen otázkou, zda, resp. kdy se nám podaří vyjádřit převahu na hřišti také gólově. To se nám vedlo hlavně ve druhém poločase, kdy da Kalees s Da Niště rozjeli brankostroj hodný trů Gexntazzz. V první půli se ujali pouze dvě akce. V té první uvolnil hned v prvním střídání druhé trojky da Prezydent da Fevata a v následujícím střídání naservíroval obdobně míček Da Niště da Kaleesovi. Brzké dvougólové vedení nás malinko uspokojilo a přestali jsme myslet na zadní vrátka. Rezultoval z toho kontaktní gól Dobřan a do přestávky se tak šlo jen s jednobrankovým vedením.
Po pauze jsme konečně začali střílet góly. Nejprve pěknou střelou zvyšoval da Kalees a po něm po individuální akci (rozuměj po zaškobrtnutí zpod nohou naslepo na bránu) skóroval i da Prezydent. Po zbytek zápasu už úřadoval jen Da Niště, který po přihrávkách da Kaleese zkompletoval hattrick a jen tím vyjádřil pohodu, v jaké tato dvojice poslední dobou hraje. Kaňkou na jinak pohodovém zápase budiž fakt, že jsme opakovaně selhali v poslední minutě. Dvěma zaváháními, po kterých soupeř zaznamenal další dva zářezy, jsme pokazili da Erikaatorovi statistiky...

Pohodový zápas, vezeme dva body, s kterými jsme počítali, překvapení se naštěstí nekonalo. Škoda nekoncentrace v poslední minutě, znemenající zbytečné dvě branky hostů. Nejde jen o to, že jsme pokazili skóre a jinak povedený da Erikaatorův výkon. Jde i o to, že se nám to nestává ojediněle a v důležitých zápasech se to může sakra vymstít.
 

 

  Z G A B TM
Da Niště 1 3 2 5 0
da Kalees 1 2 3 5 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Fevat 1 1 0 1 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 3 16 3 81,3

0

 

 

Summary:

Třetí kolo v řadě odjíždíme z Nezvěstic s vyrovnanou bilanci a je třeba říct, že je to pro nás spíš zklamání než důvod k radosti. Dnešním hracím dnem totiž končí první polovina soutěže a my rozhodně nemáme nic jisté. Aktuálně nám patří osmé, tj. poslední postupové místo do playoff. Tabulka je sice vyrovnaná, ale oběma směry, jak nahoru, tak dolů. Čeká nás tedy ještě pořádná makačka, pokud nechceme končit už po základní části nebo nedejbože neobhajovat účast v 2. lize v baráži.

 

Všichni víme, že v dosavadních pěti kolech jsme body spíš vlastní vinou poztráceli, než že bychom některé získali dílem štěstěny. Snad se to tedy v druhé části sezóny obrátí a s heslem "hokej (florbal) se začíná hrát až na jaře" urveme body, které nás posunou do klidnější části tabulky. Následující hrací den, resp. možná spíš příští tři zápasy proti Kapacitám, Identity a Stříbru, budou podle mě klíčové pro další vývoj. Pokud uspějeme, věřím, že budeme hrát do konce sezóny bez nervů. Pokud ne, bude to boj do posledního zápasu.

Doufejme, že v důležitých zápasech budou gólově přispívat i jiný hráči, než obvyklí tahouni Da Niště s da Kaleesem. Hlavně da Fevat s da Prezydentem se poslední dobou dost trápí. Už to ani není o tom, že své šance neproměňují, bohužel si je ani nevytvářejí, a to je při letošní sporadické účasti da Cuby a alternujícího da Boba bohužel znát...
 


Celkové stats 5.TD 2011/2012

 

  Z G A B TM
da Kalees 2 4 3 7 0
Da Niště 2 3 4 7 0
da Prezydent 2 1 1 2 0
da Fevat 2 1 0 0 0
da Lumír 2 0 0 0 0
da Vovy 2 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 2 7 29 3,50 75,9 0

 

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent