5.TD 2.ligy BLMF 2012/2013

05.01.2013 09:00

sobota 5.1.2013, Nezvěstice

Přelom roku 2012/2013 strávil náš dream team na lichotivém čtvrtém místě tabulky. S cíle tuto pozici udržet jsme vyjeli první lednovou sobotu do Nezvěstic změřit zbraně s týmy bývalých kolegů z Keria, překvapivě úspěšnými Palkovými Šmejdy a lepšícími se dobřanskými Draky, vedenými Fandou Hlaváčem. V tomto a následujícím kole nás čekaly všeho všudy jen čtyři zápasy, každé zaváhání nás tedy mohlo stát cenné příčky v žebříčku. Do sestavy se po dlouhé pauze, způsobené poraněným kotníkem, vrátil da Fevat, byť netradičně na pozici obránce. Sestava tedy vypadala takto: da Collage / da Erikaator; da Schlossy - da Kalees - Da Niště a da Fevat - da Cuba - da Prezyde nt.



"Šmejd" 2002 vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5:2 (0:1, 5:1); střely 14:11; vyloučení 0:1; využití 1:0

Góly: da Kalees, da Kalees

Na úvod nás čekal hodně nepříjemný soupeř. Šmejdi před sezónou solidně posílili a hrají t.č. ve velké pohodě. Aby toho nebylo málo, k jejich tradičně vyspělé defenzivní hře přidali pro tento hrací den žolíka ve formě hostujícího Petra Dvořáčka. S tímto hráčem se znásobila jejich útočná síla. o čemž jsme se záhy přesvědčili. Nečekali jsme nějaké ofenzivní galapředstavení, přesto nás defenzivní taktika soupeře překvapila. Hráli zatažení, pozorně bránili a čekali na brejky. Že nám tento styl hry nes edí, je už známá věc, a dnes tomu nebyl jinak. Rozhodčí  byli navíc relativně benevolentní a pustili trochu víc hru do těla. Hlavně da Cuba doslova přitahoval fauly,ale i sám poměrně často fauloval. Sice jsme se ujali vedení po dorážce da Kaleese z úhlu, ale jinak jsme se téměř k ničemu nedostali. Naopak, pořádně zapotit se musel da Collage, když zlikvidoval několik dobrých příležitostí Šmejdů. Do poločasu se tak šlo za slibného, leč minimálního náskoku.
S tím byl ovšem záhy amen. Dvořáček chvíli po začátku druhé půle srovnal. Z otočky naslepo vystřelil na branku a míček smolně propadl za da Collage. I přesto jsme se brzy znovu dostali do vedení, da Kalees zopakoval akci jako při svém prvním gólu a z prostoru před brankovištěm se prosadil podruhé. Soupeř vyrovnal po dalš í střele Petra Dvořáčka, na kterého jsme zapomněli mezi kruhy a nechali mu čas a prostor na střelu příklepem. V této fázi se utkání začalo kouskovat větším počtem odpískaných zákroků. Da Cuba se častěji než vlastní hře věnoval diskuzím s rozhodčími. Ta další nastala po třetí brance domácích, kdy si Fremi odmítl rukou právě da Cubu, chytil mu hokejku a odvezl si ho na zádech až před da Collage, jemuž s notnou dávkou štěstí propasíroval míček mezi nohama. Definitivní zářez nastal o několik desítek vteřin později při standardce. To si postavil balónek kdo jiný než Dvořáček, na nic nečekal a než jsme se přisrali do bloku, napálil ho za nic netušícího brankáře. Ten, jak přiznal v pozápasovém rozhovoru, prý čekal na píšťalku rozhodčího...  Da Cuba završil svůj minizápas osobním trestem po d alší zbytečné debatě se sudím, poslal nás tím na závěrečnou minutu do dvou, čímž prakticky zabránil jakékoliv naději na zvrat či aspoň zdramatizování zápasu. Dvořáček tak v přesilovce po rozebrání naší bránící dvojice přidal ještě svůj gól s pořadovým číslem čtyři.

Zápas dvou rozdílných poločasů. Dopředu jsme sice nepředvedli nic extra ani v jednom z nich, ale zatímco ten první jsme aspoň hráli pozorně dozadu a ubránili tak hubené vedení, v druhém nás Šmejdi přitlačili a po našich chybách se dostali i ke gólům. Je to škoda, o to víc, že právě Šmejdi budou s největší pravděpodobností patřit k těm týmům, se kterými se budeme do posledního kola rvát o playoff.




Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FBC DRACI DOBŘANY   5: 4 (1:4, 4:0); střely 15:13; bez vyloučení

Góly: da Fevat (da Cuba), da Prezydent (da Cuba), da Cuba (da Prezydent), Da Niště (da Kalees), da Prezydent (Da Niště)

Do druhého zápasu proti nevyzpytatelným Drakům z Dobřan jsme nevstupovali v úplně ideálním rozpoložení. Naopak soupeř byl v pohodě, potom co ten den už přestřílel Třemošnou a překvapivě vynuloval Koterov. Hrál se dost podobný florbal jako proti Šmejdům, my se snažili tvořit hru, ale naráželi jsme na připravenou obranu. Narozdíl od našich prvních dnešních soků, byli navíc dobřanští o poznání běhavější. Skóre otevřel soupeř po trochu sporné situaci. Da Kalees hlásil, že se míčku před autem ještě dotkl soupeř, ale nedorozumění s rozhodčím znamenalo, že Dobřany rychle rozehrály, zatímco my střídali. Výsledkem byl první gól v da Erikaatorově svatyni. Hosté navýšili skóre hned v další střídání, da Erikaator na dlouhou nohu jen vyrazil míček před sebe a dobíhající Da Niště už nestihl odblokovat dorážejícího hráče. Třetí gól padl po zesměšnění da Prezydenta, o dobrých deset kilo těžší útočník Dobřan si ho totiž na půlce povodil a upaloval sám na bránu, kde si poradil i s nebohým da Erikaatorem. Kalich hořkosti jsme dopili o chvíli později, kdy situaci dva na jednoho zakončoval do prázdné brány Fany. Jiskřičku naděje vykřesal až půlminutku před sirénou da Fevat, který překvapil gólmana nenápadnou střelou k bližší tyči po oběhnutí branky.
Situace po prvním poločase byla kritická a upřímně, vzhledem k předvádECné hře asi nikdo moc nedoufal v obrat. Když už jsme se doposud dostali ke střele, šla buď doprostřed brány nebo se jednalo spíš o tečované nahození. Dobrým impulzem se ukázala být rošáda v naší brance. Da Erikaator dobrovolně přepustil místo da Collagovi a ten ve zbytku zápasu doslova zavřel vrata. Útočníci si sice dali na čas, ale v posledních pěti minutách to přišlo a za stavu 1:4 jsme se vzepjali k nevídanému obratu. Nejprve těžil da Prezydent z tlaku svých spoluhráčů na sólujícího soupeře, na půlce přebral balónek a šikovnou střelou přes obránce se trefil do horních partií branky. O minutu později vstřelil kontaktní gól da Cuba, když po krásném sólíčku trefil vingl tak důrazně, že museli rozhodčí míček ze síťky vysekávat. To už jsme byli na koni, věřili jsme, že v závěrečném tlaku Dobřany zlomíme a jediné, co nám stálo v cestě, byl čas. Ještě než jsme stihli odvolat z branky da Collage, natlačil se před branku hostí Da Niště a da Kaleesův pas usměrnil šikovně pod padajícího golmana. Genxtazzz, v ten moment už hrající v euforii, dokonali obrat půl druhé minuty před koncem. Da Niště obešel po pravém křídle dva soupeře a předložil před prázdnou branku míček da Prezydentovi. Mýlit se v takového pozici by bylo navýsost trapné, přesto byla úleva ve tváři da Prezydenta poté, co pověsil míček nahoru k tyči, jasně patrná... V samotném závěru jsme přestáli poslední tlak Dobřan a nebezpečnou standardní situaci a mohli se radovat z vydřeného vítězství.

Jak je ten sport krásný (a pro druhého krutý)! V kontrastu s prvním zápasem jsou pocity logicky úplně jiné. První poločas totální hrůza a be zradnost, v tom druhém pak nevídaný obrat.  Těžko říct, čím to bylo, jestli soupeři po dvou těžkých zápasech docházely síly, každopádně tato výhra chutná sladce...



Summary: Dva zápasy, dva body. Je to dost nebo málo? Vzhledem k průběhu obou zápasu musíme být pokorní a spokojení. Přes ne úplně špatný výsledek jsme se propadli o tři příčky níže, hlavně proto, že Šmejdi, Stříbro i Kapacity vyhráli všechny tři své dnešní zápasy. Právě s druhými jmenovanými sehrajeme jeden ze dvou zápasů šestého kola a bylo by víc než fajn s nimi bodovat.





Smrrrrrrt !!!

da Prezydent