4.TD 2.ligy BLMF

10.12.2011 12:30

sobota 10.12.2011, Nezvěstice

Poslední hrací den roku 2011 se uskutečnil jak jinak než v nezvěstické sportovní hale a svedl nás dohromady s dvěma týmy s opačných pólů tabulky, na špici hrajícími Všeruby a beznadějně posledním Dinem. Jak je u našeho souboru zvykem, po turnaji, kdy je nám střídačka malá, následuje ovadnutí zájmu reprezentovat Genxtazzz na poli florbalovém, a my se tak sešli v "ideálním" počtu šesti hráčů do pole a tentokrát už opět s oběma golmanskými hvězdami. Za obvyklými parťáky z útoku, da Kaleesem s Da Ništěm a da Fevatem s da Prezydentem, se střídali defenzivní borci da Schlossy a navrátilec da Banik, pro kterého to byla letošní premiéra. Dobře chytající da Erikaator dnes nechal da Collage, který naopak zářil v minulém kole, v roli náhradníka. Oba brankáři tak znovu prokázali, jací jsou pohodáři, a jezdí nás nadále bez zášti podporovat na celý půlden, i když se třeba ani nedostanou do branky.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs NF Dino Plzeň   7:3 (4:0, 3:3); střely 12:9; bez vyloučení

Góly: Da Niště (da Kalees), da Fevat (da Prezydent), Da Niště (da Kalees), da Kalees (Da Niště), da Prezydent (da Fevat), Da Niště (da Kalees), Da Niště

Zápas proti Dinu měl pro nás představovat povinnou výhru a spíše přípravu na očekávanou bitvu s Všerubami. Od začátku jsme nenechali nikoho na pochybách, že nedopustíme komplikace a všechny body si dnes odvezou Genxtazzz. Během prvních čtyř minut jsme nasázeli čtyři branky a bylo prakticky po zápase. Dařilo se zejméma první formaci, které hrála doslova jako za starých (hokejových a hokejbalových) časů, zaznamenala pět z celkových sedmi gólů a výrazně si polepšila v kanadském bodování.
Začátek druhého poločasu jsme malinko zachrápali a nechali soupeře čuchnout. Nutno říct, že inkasované góly patřily do kategorie těch zbytečných. První padl to totálním chaosu před naší brankou, ten druhý potom vstřelil zcela nehlídaný útočník soupeře z prostoru před brankovištěm. Hned po snížení jsme ale dokázali reagovat i my a po kombinaci druhé formace se prosadil da Prezydent. Soupeř sáhl za stavu 2:5 k nevídanému, a sice odvolal brankáře. Netuším, zda s cílem zdramatizovat vývoj utkání či nacvičit hru ve čtyřech. Tento tah mu ale vyšel na jedničku a po dlouhé power play se přece jen dokázal prosadit, Ovšem poslední slovo měla opět famózně hrající první lajna, resp. dnes střelecky disponovaný Da Niště. Nejprve po kombinaci s da Kaleesem zkompletoval hattrick a půl minutky před koncem přidal ještě pojišťováček.

Zápas proti outsiderovi jsme zvládli obstojně, byť jsou týmy, které jim nadělili ještě větší příděl. Nám se nepodařilo dostat se na dvouciferný výsledek, zřejmě i díky třem nebo dokonce čtyřem nastřeleným tyčím. Škoda jen tolika obdržených gólů, da Erikaatorovi jsme moc nepomohli a vzhledem k nízkému počtu střel jsme přispěli k jeho dnes nepříliš oslnivým statistikám.

 

  Z G A B TM
Da Niště 1 4 1 5 0
da Kalees 1 1 3 4 0
da Fevat 1 1 1 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
             
da Erikaator 1 3 9 3 66,7 0

 



Travel FreeShop Všeruby vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo  5:2 (2:2, 3:0); střely 13:9; vyloučení 1:0, využití 0:1

Góly: da Fevat, da Niště

Druhý zápas proti "Valda Teamu", to bylo jiné kafe. Postavilo se proti nám elitní mužstvo souteže, které spolu s Letnou hraje určitě nejkvalitnější florbal a právem se právě po tomto kole dostalo do čela 2. ligy. Šli jsme sice do vedení po individuální akci da Fevata, pak ovšem zaúřadovala největší persóna Všerub a zřejmě celé naší ligy, Ondra Valíček. Nejprve jsme ho nepokryli a on si sběhl před branku pro nahrávku, v zápětí pohodlně dorážel svou vlastní střelu za bezmocného da Erikaatora. V 5. minutě se ovšem ten samý hráč provinil nedovoleným zákrokem a poskytl nám výhodu přesilové hry. V ní sice Všeruby dlouho kontrolovaly balonek, ovšem po poměrně riskantním napadání Da Ništěho a da Prezydenta se prvně jmenovanému podařilo vypíchnout soupeři míček a se štěstím v pádu dotáhnout kličku brankáři. První poločas už další brankiu nepřinesl.
Do druhé půle jsme tak nastupovali s příznivým skóre a snahou dovést zápas k neočekávaným bodíkům. Valda nám to ale neumožnil a ze zbytku zápasu udělal takovou malou one man show. Zabral vždy, když to bylo potřeba a dalšími třemi góly definitivně zlomil nás odpor.

Genxtazzz versus Valíček - 2:5, co dodat... Buďme upřímní, na tým okolo Ondry nemáme, nicméně ostudu jsme snad neudělali. Mrzí snad jen způsob, jakým branky padaly, protože snad tři z nich padly poté, co da Erikaator zasáhl, ale my nebyli schopni uklidit míček do bezpečí.

 

  Z G A B TM
da Fevat 1 1 0 1 0
Da Niště 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 5 13 5 61,5 0

 

 

Summary:
Čtvrté kolo žádné překvapení nepřineslo, bohužel či snad bohudík...? Podle očekávání jsme zvládli zápas proti sloučenému Dinu/Notorfloriku a po povedené první půli jsme se museli sklonit před výborně hrajícím lídrem naší soutěže.


Celkové stats 4.TD 2011/2012

  Z G A B TM
Da Niště 2 5 1 6 0
da Kalees 2 1 3 4 0
da Fevat 2 2 1 3 0
da Prezydent 2 1 1 2 0
da Banik 2 0 0 0 0
da Schlossy 2 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 2 8 22 4,00 63,6 0

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent