4.TD 2.ligy BLMF 2012/2013

02.12.2012 07:30

neděle 2.12.2012, Plzeň

Po dvou letech přišla řada s organizováním hracího dne opět na Genxtazzz, a tak jsme se za mrazivého prosincového rána začali slézat před halou TJ Slavoj Plzeň. Tu jsme premiérově vybrali, jakožto svatostánek hodný prezentace našeho florbalového umu proti druhému a třetímu týmu tabulky. Navzdory na vteřiny rozplánovanému harmonogramu jsme se slézali jak švábi na pivo, definitivní korunu všemu ale nasadil da Vovy. To když se v čase 7.40 kosmickou rychlostí přiřítil Mercedes v limitované edici "Taxi für Behinderten" a z něj se vysoukal náš nešťastník se dvěma fofrklacky. Holt když miluješ, není co řešit... O něco méně vtipný byl fakt, že se na nás evidentně... zapomněl pan vrátný. Tudíž za chvíli už to nebyli jen organizující Genxtazzz, kteří se hromadili před zamčeným vchodem, nýbrž i rozrůstající se počet dalších hráčů. Nervozita stoupala, leč zachránil nás majitel bufetu, který nás i první dva hrající týmy vpustil zadním vchodem a my tak odstartovali jen s minimálním zpožděním. Vzhledem k výše uvedenému jsme se sešli v téměř kompletní sestavě, chyběl nakonec jen hostující da Bob. S organizací u stolku zapisovatelů pomáhali da Fevat s rekonvalescentem da Banikem a da Vovym (ten pomáhal spíš sabotovat průběh zápasů svým unikátním ovládáním časomíry) a zbytek předstíral florbal na hřišti. V brance se prostřídali da Collage s da Erikaatorem a před nimi řádilo sedm (a později už jen šest) statečných: na beku da Šlossy, da Lumír a da Cuba, v útoku potom dvojičky da Kalees - Da Niště a da Prezydent - da Frankie.


Travel FreeShop Všeruby vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   6:4 (3:1, 3:3); střely 21:14; vyloučení 1:0; bez využití

Góly: Da Niště (da Kalees), da Frankie (da Prezydent), da Kalees (da Cuba), Da Niště (da Kalees)

K prvnímu utkání proti favorizovaných Všerubákům se do branky postavil da Collage. Soupeř byl sice oslaben o svého playmakera Ondru Valíčka, ovšem i tak hrál velmi dobře. Valdovu roli navíc bohužel pro nás beze zbytku převzal Lukáš Hruška, který už v prvním zápase v podstatě sám porazil Třemošnou, a s chutí si zastřílel i proti nám. I přesto jsme to byli my, kdo šel do vedení. Po kombinaci prvního útoku Da Niště chytře podstrčil jednoručně míček pod golmanem domácích a my se mohli jedinkrát v zápase radovat z vedení. Všeruby vyrovnaly prvním gólem Hrušky, který se z dálky trefil k tyči. Do vedení jsme je pak poslali sami, to když si da Schlossy vsítil parádního vlastence, trefil se efektně nahoru nad klečícího da Collage. Na tři branky stačily jen dvě minuty hrací doby. Potom nastal na téměř celý zbytek poločasu klid zbraní a těsně před jeho koncem jsme inkasovali potřetí.
Druhou půli jsme začali prachbídně, hned ve druhém střídání mám uteklo produktivní duo Hruška - Krasl a akci dva na jednoho bez problémů zužitkovalo. Ti samí hráči si pak vyměnili role a Všeruby nám odskočily už na propastný rozdíl čtyř gólů. Šance na zdramatizování zápasu ale byly, ne že ne. Napřed jsme sice pohrdli nabídnutou přesilovkou, v které jsme se usídlili v pásmu, ale přihrávkami jsme se spíš vzájemně zaháněli, než abychom kloudně ohrozili domácí svatyni. Přesto jsme se ještě zvládli vrátit do zápasu. Da Frankie převzal zády k brance pas od da Prezydenta a prostřelil golmana Všerub. Ten mimochodem chytal vskutku výborně a během našeho tlaku několikrát vyškrábl střelu, o které jsme si mysleli, že prostě musí skončit gólem. To ale nebylo vše. Za další minutu zakombinoval da Cuba s da Kaleesem a ten z kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Za stavu 3:5 tak do konce zápasu zbývala minuta a půl. Sáhli jsme ke hře bez brankáře ve snaze doplácat tam kýžený kontaktní gól. Bohužel jsme se ale ani nestihli pořádně zformovat a při zbrklém zakládání akce jsme smolně přišli o míček. Nejlepší hráč domácích se trochu se štěstím dostal přes dva Genxty a těsně zasunul do prázdné, čímž zkompletoval hattrick a definitivně zhatil naše šance. I tak jsme ještě jednou zabojovali, da Kalees nabil Da Ništěmu, který bekhendem dostal míček naposledy do sítě.

Bylo k vidění hodně bojovné utkání, spousta kontaktu i vzájemného osekávání. Všeruby vyhrály zaslouženě, přesto je těžké se zbavit pocitu, že jsme jim k výhře hodně pomohli. Jeden vlastenec, jeden při power play... trochu škodička... Navíc jsme v posledním střídání přišli pro zbytek dne o da Frankieho, který šel v jednom z posledních soubojů k zemi a odneslo to koleno. Zraněním v týmu Genxtazzz tak není konce, čtvrtý hráč dlouhodobě mimo, to už je fakt docela na bednu...
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 2 3 0
Da Niště 1 2 0 2 0
da Frankie 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Prezydent 1 0 1 1 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 6 21 6 71,43 0 0

 




Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Los Pinchos   3:3 (1:1, 2:2); střely 16:18; bez vyloučení

Góly: Da Niště (da Kalees), da Prezydent (da Cuba), Da Niště (da Prezydent)

V druhém a pro dnešek naším posledním utkání jsme změřili síly s dalším z předních týmů naší soutěže, v tabulce druhými Los Pichos. I ti předváděli ve svém prvním zápase pohledný florbal a po výhře nad posíleným Stříbrem jsme z nich měli zdravý respekt. Ale my jsme si po úvodní prohře nemohli dovolit další bodovou ztrátu, a tak jsme se vrhli po hlavě do útoku... což mělo za následek inkasování gólu z první střely zápasu. Da Erikaator se malilinko začervenal, poté co pustil střelu z pravého kruhu k bližší tyči. Od té chvíle ale svou svatyni zaklel a jeho zákroky položily základ k cenné remíze. Zaváhání první trojice bylo napraveno hned v jejich dalším střídání. Da Niště napřáhl a míček se třepotal v síti. Zbytek poločasu se hrál zajímavý bojovný florbal, leč bez brankového vyjádření.
V druhé půli nás Pinchos zmáčkli, Jen těžko jsme odvraceli jejich útoky, tlak před naší bránou sílil a my nakonec kapitulovali. Technicky výborně vybavený Jiří Zikmund freestylovou parádičkou donesl míček zpoza branky až dovnitř, byť přitom da Erikaatorovi málem usekl ruku. Genxtazzz se však nevzdali, po dalším dlouhém a urputném dobývání brány se ujala až střela da Prezydentova, následující po jeho uvolnění po levém křídle. Nicméně studená sprcha přišla půl minuty před koncem. Nahození Pinčů se nešťastně odrazilo od Da Ništěho a da Erikaator už neměl šanci zareagovat, druhý vlastenec byl na světě. Ani teď jsme se ale nevzdali. Vzali jsme timeout s cílem dnes podruhé zkusit power play. Zklidnili jsme horké hlavy a domluvili se, že tentokrát nebudeme panikařit, soupeře vytáhneme, přečíslíme a dostaneme se s balonkem do gólovky bez zbrklého střílení. To se podařilo, byť poslední akci jsme zakládali z hloubi našeho pásma až deset sekund před závěrečným hvizdem. Ťukes da Prezydenta s da Kaleesem vylákal bránící hostující hráče a uvolnil tak místo pro Da Ništěho. Ted dostal přihrávku v poslední možný moment, sekundu před sirénou propálil dělovkou gólmana a na dlouho zmizel pod tíhou našich radujících se mužných těl. Tolik lásky snad ještě tato hala neviděla...

Další velice bojovné utkání. Prohrát jsme si nezasloužili, tentokrát se štěstěna přiklonila na naši stranu. Bod proti tak kvalitnímu soupeři určitě bereme, po tak infaktkové koncovce má navíc extra sladkou příchuť. Ale jak podotkl da Erikaator: čekal snad někdo potom, co si před zápasem "vsadil" na plichtičku 3:3, něco jiného...?
 

 

  Z G A B TM
Da Niště 1 2 0 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Kalees 1 0 1 1 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 3 18 3 83,33 0 0



 

Summary: po šesté hodině večerní zavládla na Slavoji všeobecná spokojenost... a po sedmé v Uctívaném Velbloudu ještě větší.. Břímě organizace jsme zvládli obstojně a vlastní zápasy vlastně taktéž. Když vezmeme v potaz, s jakými týmy jsme hráli, je každý bod cenný, byť je ve finále jen jeden jediný. I ten nás po 5. kole udržel na skvělém 4. místě tabulky, i když mančafty pod námi zle dotírají. Nicméně máme vše ve svých rukách a už v následujícím lednovém kole musíme dokázat, jestli je lichotivé postavení v tabulce zasloužené či náhodné...


Celkové stats:

 

  Z G A B TM
Da Niště 2 4 0 4 0
da Kalees 2 2 2 4 0
da Prezydent 2 1 2 3 0
da Cuba 2 0 2 2 0
da Frankie 1 1 0 1 0
da Lumír 2 0 0 0 0
da Schlossy 2 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 3 18 3 83,33 0 0
da Collage 1 6 21 6 71,43 0 0




Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent