3. TD LFL 2010

22.08.2010 10:00

3. TD LFL 2010

neděle 22.08.2010, Tlučná

Do posledního hracího dne LFL jsme vstupovali z lichotivé druhé příčky tabulky naší skupiny, vzhledem k minimálním odstupům se ale mohlo stát cokoliv. Neponechali jsme tedy nic náhodě a vzhledem k absencím da Lumíra, da Banika a da Cuby jsme povolali vždy připraveného da Šlosyho a dva Kejráky - Boba s Pěnkáčem.
V prvních dvou zápasech jsme nastoupili na tři útočné dvojice (da Kalees - Da Niště; da Fevat - Bob; da Prezydent - da Vovy) a dva beky (Šlosy - Pěnky), od třetího zápasu potom po odchodu da Fevata a Pěnkyho na dvě kompletní trojice, v brance stál dnes spolehlivý da Collage.

 

Fotoz avajlabl


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo - FbC Dino Vyvrhels   4 : 3   ( 3 : 0; 1 : 3 ), bez vyloučení
Góly: da Kalees, da Kalees, Da Niště (da Kalees), Bob


První zápas proti dnes notně posíleným vyvržencům z Dina nás mohl hodně posunout vysněnému playoff a my nechtěli nechat nic náhodě. Snažili jsme se soupeře od začátku zatlačit, což se nám dařilo, avšak za cenu nemalého množství chyb, po kterých nám protivník běhal do otevřené obrany. Je třeba říct, že jsme si vybrali svůj díl štěstí, protože během první půle snad třikrát přestřelil zívající da Collageho svatyni... Ale byli jsme to my, kdo po skvělých individuálních akcích da Kaleese tahal za delší konec. Zvlášť ta druhá, kdy proběhl půl hřiště, nasadil kliku obránci, vytáhl si golmana a zavěsil do odkryté branky, patřila k tomu nej, co bylo tento hrací den k vidění. Když Da Niště zárověň s poločasovým gongem zvyšoval po další hezké akci prvního útoku na 3 : 0, vypadalo to už slibně.
V druhém poločase jsem ale prováhali šance na to přidat další góly a tak soupeř trestal, jak jinak... V polovině půle bylo během necelých dvou minut srovnáno a drama bylo na světě. Štěstí však stálo tentorkát na naší straně a tak jsme se po gólu Leváka Boba pět vteřin před koncem mohli radovat z vydřeného vítězství.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo - FbC Lenochods   4 : 5   ( 1 : 4; 3 : 1 ), vyloučení 2 : 2, využití 1 : 1, oslabení 0 : 1.
Góly: da Prezydent (Pěnky), Da Niště (da Pěnky), Šlosy (da Kalees), da Kalees (Pěnky)


V druhém zápase nás čekal prestižní souboj s Lenochody; týmem, který praktikuje hodně podobný florbal jako my, a je zároveň asi jediným, který se s námi může měřit tonáží.... Po minulém výsledku "kontumačního rázu" se na nás chtěli vytáhnout a kouzlo našeho golmana odčarovali téměř okamžitě. Da Collageho nezastihl začátek zápasu v optimální formě, a tak jsem už ve 2. minutě prohrávali 0 : 2 a padla na nás deka. Makali jsme, ale z přemíry snahy plynuly kiksy a hrozné díry vzadu. Taky dopředu to bylo těžké, soupeř se na nás velmi dobře připravil a výborně bránil. Prosadili jsme se jen ze standardky, když se trefil da Prezydent. To bylo ale v první půli z naší strany vše, naopak, soupeř se prosadil po našich individuálních chybách ještě dvakrát a schylovalo se k povedené odvetě za nášup z minulého hracího dne...
Náš vstup do druhého poločasu byl ale výstavní. Hned v prvním střídání zaúřadovala dnes skvěle hrající první formace a po lahůdkové souhře střílejícího Pěnkáče a tečujícího Da Ništěho to bylo 2 : 4. Chvíli poté nastal klíčový moment zápasu. Po jedné ze vzájemných potyček byl vyloučen Bob na 1 minutu a Kapřík hned na 3. Naši dvouminutovou výhodu nejprve zužitkoval da Šlosy, který stál na konci krásné přesilovkové kombinace. Pak jsme ale místo srovnání opět chybovali při kombinaci v hloubi útočného pásma, soupeř utekl a odskočil na veledůležitých 3 : 5. Tři minuty před koncem jsme stáhli hru na dvě trojky a Lenochy dostali pod tlak. Navrch přišlo ještě soupeřovo vyloučení a my dřeli v powerplay čtyři proti dvěma ve snaze vstřelit kontaktní gól. Toho jsme se dočkali necelou půl minutu před koncem z hole da Kaleese. Soupeř náš už ale k ničemu dalšímu nepustil a vítězství si pohlídal. Zápas se podle mě musel líbit (i soudě podle reakci publika), nabídl všechno: nasazení, tvrdost, pěkné florbalové momenty i emoce... a tak to má být...



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo - Fakta X   3 : 1   ( 2 : 1; 1 : 0 ), vyloučení 1 : 1, bez využití
Góly: da Kalees (Da Niště), Da Niště (da Kalees), da Prezydent (TS)


K druhému "derby" jsme, poučeni z předchozího nezdaru, nastoupili s chladnou hlavou, což bylo do jisté míry způsobeno i tím, že Fakta nebyla kompletní. Sice jim chyběli klíčoví hráči, Honzové Staněk a Pittr, zbylí kluci to ale doháněli nasazením, a tak se vítězství nerodilo lehce. Vstup do zápasu jsme měli tradičně dobrý, po minutě a půl byl stav 2:0, to už ale s FX známe... Nejdřív se štěstím prostřelil Petra da Kalees, chvíli po něm se prosadil i jeho parťák z útoku Da Niště. V polovině první půle ale školácky chyboval da Prezydent, který se nechal obrat o míček svým bývalým kolegou Trnym, a ten si s jinak pozorným da Collagem mazázky poradil.
Zápas pokračoval důrazně, měli jsme víc ze hry, bohužel bez kýženého gólového efektu. Soupeř hrozil spíš z brejků a v jeho brankovišti čaroval jako vždy dobře namotivovaný Petr. Definitivní uklidnění přineslo až trestné střílení, nařízené minutu před koncem po zákroku FX v brankovišti. Míčku se chopil da Prezydent ve snaze odčinit svou minelu, a to se zaplaťpámbů povedlo... Protrápili jsme se tak k zasloušené výhře a srovnali stav derby na 1 : 1.



TJ Sokol Skvrňany - Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3 : 5   ( 1 : 2; 2 : 3 ), vyloučení 1 : 1, bez využití
Góly: da Prezydent (Bob), vlastní gól, Da Niště (Bob), Šlosy (da Kalees), da Prezydent (da Vovy) EN


Úkol zněl jasně: zakončit základní část výhrou, oplatit "Lidlu" dardu z 1. TD a "pomstít" zoufalce da Fevata, který nedohrál první vzájemné klání po "likvidačním" zákroku nebohé čtyřicetikilové dívenky... Nečekal nás lehký zápas, Skrvňany dorazily s posilami z druholigových FbC Plzeň a  Rokycan, my ale šli za svým cílem rázně a prosazovali se tradiční tvrdou hrou, často na hranici faulu... Do vedení jsme šli po šťastné dorážce da Prezydenta a v zápětí nám pomohl sám soupeř, který si nešťastně dopravil míček do vlastní sítě. Následovala epizodka s neproměněnými trestnými stříleními: na obou stranách střelci selhali, nejprve da Prezydent zprasil svůj nájezd, a pak ho v tom kolegiálně nechtěl nechat Hans, který si položil da Collage, ale prázdnou branku trestuhodně přestřelil. Přesto se Skvrňany dočkaly a poločas jsme tak vyhráli jen o gól.
V druhém poločase se hrálo nahoru dolů, šance střídala šanci. Za nás po kombinaci s Bobem zvyšoval Da Niště a po korekci soupeře ještě da Šlosy parádně vymetl pavučinky v pravém horním růžku branky. Soupeř se dostal ještě jednou na dostřel, ale jeho šance definitivně zhasly při powerplay po gólu z hole da Prezydenta...



Summary:

Ve finále náš nejúspěšnější hrací den LFL, který nám po třech výhrách zajistil krásné druhé místo. Povedly se nám odvety proti FX i Lidlu, naopak jsme příliš nezvládli zápas proti Lenochods. To nás ale mrzet nemusí. Celkově může panovat spokojenost s předváděnou hrou, zejména první útok to dnes táhnul. Pochválit musím i da Collage, který předvedl, že chytat umí a že je to jen a jen o hlavě, a v neposlení řadě i debutanta da Vovyho, zvlášť za poslední zápas, kde se evidentně našel v roli beka. Kromě tradičního nasazení a tvrdosti jsme dnes přidali i několik florbalových momentů a doufám, že jsme se dostatečně nabudili na playoff, kde nás čeká tým FbC Dino Plzeň. Smrrrrrrrrrrrrt !!!

da Prezydent