3. TD 3. ligy BLMF - divize PM

28.11.2010 10:00


 neděle 28.11.2010, Nezvěstice

Poslední listopadovou neděli se sjel hustogenxtatým z Loboga do Nezvěstic, aby sehrál další tři zápasy do tabulky 3. ligy BLMF a zejména aby si napravil pošramocenou reputaci z posledního TD, během kterého přišel jak o neporazitelnost, tak i o vedení v tabulce. Náš management tentokrát nechal hostujícího da Cubu rozehrát se v 1. BLMF v týmu Kejra a vzhledem k absenci da Lumíra, laborujícího s dlouhodobým zraněním jsme se tentokrát představili v sestavě da Erikaator; da Kalees - Da Niště - da Banik; da Fevat - da Prezydent - da Vovy. Přijel i da Collage, ale pouze ve funkci vodonoše, protože první dva zápasy střízlivěl a pak odjel...  


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. SK Notorfloric Plzeň   5:2 (2:2, 3:0); střely 31:12; vyloučení 3:2; bez využití

Góly: da Vovy (Da Niště), da Prezydent (da Fevat), da Vovy (da Fevat), Da Niště (da Kalees), da Prezydent (da Fevat)

Na rozehřátí nás čekal dobře známý tým Notorfloric. Že není radno nic podceňovat, ukázala už jedenáctá sekunda zápasu, kdy musel lovit da Erikaator míček ze sítě poprvé. Pak jsme sice na dlouhé chvíle zavřeli soupeře před jeho brankou, ale co to bylo platné, naráželi jsme jen na dobře postaveného golmana a góly střílel soupeř. Již tradičně jsme nechali skórovat slečnu, co se týče chování k dámám, můžeme být tedy po právu hodnoceni jako nejgentlemantnější tým naší ligy... My jsme se dokázali prosadit až v osmé minutě šťastnou střelou da Vovyho, který zaznamenal svůj první ligový gól. Půl minuty před koncem pak srovnal da Prezydent po přihrávce svého nového parťáka v útoku da Fevata. O poměru sil na hřišti v prvním poločase hovoří málo vídaná statistika střel na branku, a to 22:8 v náš prospěch...
Do druhé půle nastoupil už bohudík trochu jiný, resp. střelecky výrazně potentnější tým. Zlepšili jsme střelbu a postupně vstřelili Notorům ještě tři góly, zatímco da Erikaator zavřel vrata. O naše branky se podělili dnes střelecky disponovaný bek da Vovy, double-fotr Da Niště a da Prezydent. Zápas okořenily dva menší konflikty našich borců s jinak nejlepším hráčem Notorfloricu Patrikem Drudíkem, který si chvílemi pletl florbal s hokejbalem, což ukázal i v dalších zápasech dnešního hracího dne.

První zápas, "povinné" vítězství, které se ale nerodilo tak hladce. Hlavně v první polovině zápasu jsme měli střelecky výrazně navrch, přesto jsme převahu nedokázali vyjádřit gólově, naopak jsme nechali soupeře z ojedinělých výpadů dvakrát skórovat.



FBC Durango Plzeň vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   0:0 (0:0, 0:0); střely 13:11; bez vyloučení

Góly: nou uan...

Souboj sourozenců Kalových a sladká pomsta florbalového pánaboha, který slyšel da Prezydenta rouhat se po bezbrankové remíze Berušek s Forsee... Tohle byl prostě zápas golmanů. Ač to statistika střel přímo nevyjadřuje, oba golmani se doslova předháněli ve výstavních zákrocích, nutno říct, že jeden z posledních v podání našeho da Erikaatora patřil k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost za svou florbalovou kariéru vidět. Navzdory výsledku se hrál velmi svižný florbal s šancemi na obou stranách, bohužel pro diváka však bez gólového efektu. My jsme se utkáním protrápili a většina z nás ještě dlouho po zápase kroutila hlavami, jak je tohle možné... Nutno ale říct, že Durango nepůsobilo jako rezignovaný poslední celek tabulky, a pokud budou předvádět podobnou hru i nadále, určitě se ze spodních pozic brzy odlepí.

I přes výsledek poměrně pohledný zápas, kterému ve finále asi i slušela remíza, jen to chtělo nějaké ty góly...
 


FBC KAPACITY vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:5 (1:2, 1:3 ); střely 13:14; vyloučení 3:1, využití 0:2

Góly: da Fevat, da Prezydent (da Fevat), da Kalees (Da Niště), da Prezydent (da Kalees), da Prezydent (da Banik)

Bezesporu nejkvalitnější zápas, který jsme zatím v lize odehráli a zároveň asi nejlepší zápas dnešního dne, byť s nesportovní kaňkou na závěr... Utkání plné osobních soubojů, krásných gólů a skvělých zásahů brankářů. O tom, jak koncentrovaní nastupujeme do zápasů, jsme se přesvědčili opět hned v první půlminutě. Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště prostřelil da Erikaatora kapitán domácích Zbyněk Kočí. Tím ale naštěstí pro nás našeho golmana jen zdravě nasral a ten pak už další gól v tomto poločase nebezpečnému soupeři nedovolil. Naopak jsme poměrně brzy kontrovali, když z úhlu prostřelil po individuální akci brankáře da Fevat. Ten samý hráč pak na polovině nabil da Prezydentovi a ten poslal dalekonosnou střelou Genxtazzz do vedení.
Druhý poločas, ten samý scénář: po dvaceti vteřinách bylo po individuální chybě srovnáno opět Kočím a hrálo se od začátku... I nadále se hrálo v obrovském tempu a zápas se opravdu musel líbit. Ubránili jsme se oslabení, kdy pykal za školácké vyloučení za nedodržení vzdálenosti da Prezydent. Až do poloviny druhé půle dominovaly zejména obrany a pozorní brankáři, než protrhl své dnešní střelecké trápení náš sniper da Kalees po epesní nahrávce Da Ništěho. Dál se hrálo nahoru dolů a zápas spěl do infarktového závěru, ke kterému nakonec nedošlo. Dvě vyloučení soupeře a spontánní nasazení naší nově se zrodivší přesilovkové formace zápas definitivně zlomily na naši stranu, ač se to klukům z Kapacit nelíbilo... Da Prezydent tak v přesilovkách zkompletoval hattrick a my se mohli radovat ze skutečně sladkého vítězství nad velmi kvalitním soupeřem. Škoda jen úplného závěru zápasu, který se neobešel bez červené karty pro jednu z protestujících Kapacit a bonbónku ve formě nepodání ruky nejmenovaným kolegou... Vše jsme si doufám vyjasnili na diskuzi a můžeme se těšit na další vzájemný zápas, doufejme že nabídne neméně zajímavou podívanou!

Top zápas, který měl opravdu všechno, od nasazení až po emoce... My jsme šli nakonec vítězství o pomyslný krůček víc naproti, ke cti soupeře zůstává minimálně fakt, že ač nás neporazil, byl zatím tím nejlepším, proti jakému jsme doposud hráli.



Summary:
Důležitý turnaj, hlavně z pohledu našeho v posledním kole pošramoceného sebevědomí, jsme zvládli. Díky pěti bodům za remízu s překvapivě dobře hrajícím Durangem a dvě výhry proti diametrálně odlišně hrajícím soupeřům jsme se vrátili na první místo tabulky, byť spousta našich pronásledovatelů má nějaký ten zápas k dobru.
Z pohledu hráčů dnešní zápasy více svědčily druhé trojce, které se postarala o většinu gólů a ukázala tak, že i naše "elitní" lajna si může dát voraz. Kapitolou samou pro sebe je pak výkon da Erikaatora, který nepotřebuje další komentář, stačí jen pohled do jeho statistik...


Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent


Stats: 

  Z G A B TM
da Prezydent 3 5 0 5 1
da Fevat 3 1 4 5 1
da Kalees 3 1 2 3 2
da Vovy 3 2 0 2 0
Da Niště 3 1 1 2 0
da Banik 3 0 1 1 0

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 3 4 36 1,33 88.9 1