3.TD 2.ligy BLMF

26.11.2011 09:00


sobota 26.11.2011, Nezvěstice

Poslední listopadovou sobotu strávila naše Genxtacrew opět v Nezvěsticích s cílem navázat na povedené výkony v 2. kole. Čekal nás poměrně přijatelný los v podobě starých známých z Plzence, defenzivně laděných Rudých křídel z Třemošné a vedoucího celku naší ligy, Identity. Na rozdíl od předešlého kola nás tentokrát dorazilo hned devět kousků do pole, což pro nás zpravidla nebývá výhodou, a svým způsobem se to ukázalo i dnes. Vytvořili jsme tři útočné formace ve složení da Kalees - Da Niště, da Fevat - da Prezydent, da Bob - da Cuba, v obraně se točila trojice da Vovy, da Schlossy, da Lumír, svatyni hájil da Collage výjimečně zcela sám.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FbK Starý Plzenec   2:1 (1:1, 1:0); střely 11:12; bez vyloučení

Góly: da Bob (da Cuba), da Fevat (da Prezydent)

Na rozjezd nás čekal mladý tým Plzence, jehož lavičku okupovalo dokonce deset hráčů a náhradní golman. Mělo se jednat o příjemné rozehrání, alespoň podle pohledu na tabulku. Nicméně čekala nás utrápená cesta ke konečnému "povinnému" vítězství. Soupeř šel do vedení po první vážnější akci, kdy se střelou z kruhu přes clonícího da Boba trefil nejlepší hráč hostí Michal Bůha. Odpověď z naší strany na sebe naštěstí nenechala dlouho čekat a po pohledné nabídce od da Cuby srovnal skóre zápasu da Bob. Celkový obraz hry ale oko diváka nepotěšil. Hrál se urputný florbal s minimem šancí na obou stranách.
Do druhé půle jsme vstoupili jak jinak než s odhodláním zvrátit vývoj zápasu na naši stranu. Čekalo nás ale jen další zápolení se sebou samými. Snažili jsme se alespoň zlepšit věc, která je při hře na tři formace zásadní, a to rychlé střídání, aby se všechny lajny dostaly co možná nejvíc do hry. Odměna přišla v 15. minutě zápasu, kdy da Prezydent vysunul da Fevata, který uklidil míček pod padající golmankou Schöningerovou, s jistotou nejlepší hráčkou tohoto zápasu, do branky. Zbytek zápasu jsme si spíše pohlídali, než abychom byli nějak zásadně nebezpeční, a vzhledem k naší střelecké nemohoucnosti jsme se už neprosadili.

Utrápené vítězství, vysněné střelecké galapředstavení se nekonalo, na druhou stranu jsme aspoň obstojně bránili. Tak jako tak, dva body jsou doma.

 

  Z G A B TM
da Bob 1 1 0 1 0
da Fevat 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Prezydent 1 0 1 1 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
Da Niště 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 1 12 1 91,67 0

 

 

RED WINGS Třemošná vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo  3:1 (1:0, 2:1); střely 11:15; bez vyloučení



Gól: da Cuba

Zápas blbec aneb jak se podřídit antiflorbalu... V konfrontaci s totálně defenzivní taktikou soupeře a tváří v tvář urputným obranářům, kteří se od nás nehnuli na krok, jsme totálně selhali. Neudělali jsme mnoho chyb, ale Wings v podstatě všechny z nich nemilosrdně potrestali a my tak museli spolknout jednu z nejtrpčejších porážek v krátké historii našeho klubu. Opět jsme se snažili rychle točit jednotlivé trojice, střídání se nám ovšem v tomto zápase stalo osudným. Obě první branky domácích totiž padly po špatném střídání. Dostat dva góly není žádná tragédie, většinou jsme totiž zvyklí, že jich také pár dáme. Dnes nám ovšem souzeny nebyly. Když už jsme se dokázali prosadit přes obranný val, neomylně jsme trefovali pouze prostředek branky a ze soupeřova golmana tak udělali hvězdu.
Zdramatizovat vývoj utkání se povedlo až po individuální akci da Cubovi a posledních pět minut zápasu jsme třemošenské pořádně sevřeli. Minutu a půl před koncem jsme si vzali timeout, sáhli ke hře bez brankáře a zformovali elitní formaci, která měla dovést zápas alespoň k remíze. Stal se bohužel úplný opak a po kiksu da Kaleese jsme se vzápětí museli dívat, jak se soupeř raduje po třetí brance v naší síti...

Vztek, bezmoc, agonie. Tak by se daly popsat pocity po zápase s Red Wings... Soupeř hrát to, co umí, my jsme mu v tom zdárně sekundovali a přizpůsobili se. Hořká pilulka pro Genxtazzz, ale o to větší motivace do odvety!

 

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 0 1 0
da Bob 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
Da Niště 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 


 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 2 11 2 81,82 0

 

 

Identity Plzeň vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3:3 (1:3, 2:0); střely 16:14; vyloučení 1:1; bez využití

Góly: Da Niště (da Kalees), da Kalees (Da Niště), da Bob (da Cuba)

S notně pošramoceným sebevědomím jsme nastoupili k závěrečnému zápasu proti doposud neporaženým Identitám. Pohodě nepřispěla ani blesková branka Petra Kozáka v 1. minutě zápasu. Oklepali jsme se ale velice rychle a dva slepené góly členů naší první útočné formace nás vrátily do zápasu a my se odrazili k nejpovedenějšímu výkonu dne. Na rozdíl od dvou prvních utkání, z této bitvy totiž oči diváka bolet nemusely. Hrál se pěkný florbal plný nasazení, útočných kombinací a efektních zákroků obou brankářů. Navíc se na konci poločasu povedl husarský kousek da Bobovi, který pár v teřin před závěrečným hvizdem prošel s míčkem téměř celé hřiště v čase 9.59 zařídil vedení už o dvě branky.
Domácí ovšem nesložili zbraně a po jednom ze závarů se jim podařilo vstřelit důležitý kontaktní gól. I tak jsme ale pokračovali v aktivním přístupu a zápas spěl k vysněnému vítězství. Tomu mohl napomoci i odpískaný faul Identit necelou minutu před koncem. Obvykle klidný da Cuba ale neudržel nervy na uzdě a po zbytečném oplácení jsme o výhodu přesilovky okamžitě přišli. Jak velká to byla škoda, se ukázalo v zápětí. Soupeř využil timeout k odpočinku svých hlavních opor, Genxtazzz nasadili dvojici střelců / obranářů da Bob - da Prezydent. Následující moment straší autora tohoto článku ještě dnes, ale poselství budoucím generacím musí být zaznamenáno. Dvacet sekund do konce zápasu, da Bob peláší sám na branku Identit a da Prezydent, navzdory všem známým faktům (vedení, odehraný čas, Zdeněk Tománek stojící před da Collageho brankou...), automaticky vybíhá a nabízí se mu na přihrávku do prázdné branky. Ta ovšem nepřichází a následky jsou smrtící: golman střelu da Boba chytá, uvolňuje osamoceného Tománka a přichází jediná možná brzda v podobě faulu, kdy da Prezydent v souboji těžkých vah roluje soupeře na zem... Verdikt rozhodčích je jasný a pochopitelný: vyloučení a trestné střílení v čase 19.43. S tím si rutinér Tománek bez problémů poradil a uzavřel tak gólový účet zápasu.

Jasně náš nejlepší zápas dne a jeden z nejlepších vůbec. Nebýt zbytečné chyby da Prezydenta v momentu, kdy to vůbec nebylo třeba, mohli jsme být první, kdo Identity letos porazil. Velká škoda... I tak ale perfektně odmakaný zápas.
 

  Z G A B TM
           
da Kalees 1 1 1 2 0
Da Niště 1 1 1 2 0
da Bob 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 1
da Fevat 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 16 3 81,25 0

 

 

Summary:


Z třetího hracího dne odjíždíme se smíšenými pocity. Chtěli jsme určitě víc než výsledné tři body. Troufali jsme si minimálně na Plzenec a Třemošnou, event. body s Identity by byly přijemným bonusem... Ovšem vezeme jen tři, byť ten čtvrtý byl velice blízko... vlastně jen 17 vteřin vzdálen... Nejvíc určitě mrzí ztráta s Red Wings. Takové soupeře prostě musíme porážet!
 


Celkové stats 3. TD 2011/2012

  Z G A B TM
da Cuba 3 1 2 3 1
da Bob 3 2 0 2 0
da Kalees 3 1 1 2 0
Da Niště 3 1 1 2 0
da Fevat 3 1 0 1 0
da Prezydent 3 0 1 1 0
da Lumír 3 0 0 0 0
da Schlossy 3 0 0 0 0
da Vovy 3 0 0 0 0

 


 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 3 6 39 2 84,6 0

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent