3. liga BLMF - nadstavba - 2. kolo

14.05.2011 09:00

 

sobota 14.05.2011, Nezvěstice

Hned následující květnovou sobotu jsme odjížděli do Nezvěstic s nožem na krku. Postup už jsme neměli ve vlastních rukou, a tak nezbývalo než zapomenout na nepřízeň osudu, která nám do nadstavby nedovolila nasadit to nejsilnější, co máme, hecnout se a urvat další body, které by nám pomohly do barážových bojů proti druholigovým týmům. Věděli jsme, že když zahrajeme uvolněně jako proti Kapacitám, máme šanci, šlo jen o to prodat to na hřišti. Dorazili všichni borci, "ostřílení" prvními čtyřmi nadstavbovými zápasy, da Kalees byl tentokrát připraven podpořít nás přímo na lavičce, případně zasáhnout do zápasu v přesilovkové formaci. Jako trů Genxta se konečně projevil i da Lumír, který původně přijel jen fandit, chtě nechtě se ale musel převlíct taky a hodně nám pohohl rozložit síly v obraně. Hrozilo totiž, že da Banikovi nedovolí zablokovaná záda hrát naplno.



FbC Lenochods vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:5 (1:3, 1:2); střely 19:18; vyloučení 1:1, využití 0:1, v oslabení 0:1

Góly: da Cuba, da Kalees (da Cuba), da Prezydent, da Prezydent (da Cuba), da Cuba (da Prezydent)

Zápas proti Lenochodům, to rozhodně nevypadalo jako snadný začátek a odrazový můstek do dalších bojů. Druhé kolo nadstavby ale nazastihlo Lenochy v optimální herní pohodě, byli načatí vysokou prohrou s Letnou a k našemu štěstí se do konce nadstavby už zpod deky nedostali. Da Cuba si zopakoval zahájení ala zápas proti Poště a v prvním střídání se individuálně prosadil proti Márovi. V 5. minutě přišla da Kaleesova chvíle. Naskočil do přesilovky a těšně před jejím vypršením se svou snad čtvrtou střelou dokázel prosadit. Za necelou minutu ale Chrasty ukázal šikovné ruce, když si při trestném střílení pohrál s da Erikaatorem a snížil na rozdíl jediné branky. Půl minuty před koncem poločasu si ale vzal slovo da Prezydent a dalekonosnou střelou k tyči vrátil Gexntrům dvougólový náskok. V tu chvíli jsme hráli v euforii, předváděli bojovný výkon, nechybělo nasazení, ale ani pěkné kombinace.
V druhé půli jsme pokračovali v naší hře, dokázali jsme navázat na zápas proti Kapacitám a prezentovali se dobrou kombinační hrou. Střežili jsme nejnebezpečnější dvojičku bratranců Karlových a sami vyráželi do nebezpečných protiútoků. V jednom z nich prošel svým typickým způsobem da Cuba celé hřiště a servíroval da Prezydentovi na jeho místečko v kruhu, odkud, jak on sám říká, trefuje 9 z 10 ran... no, možná 8 z 10... do dobře, tak každou druhou, no... Hned po následné buly sice dokázal kontrovat znovu Tomáš Karel, který se trefil bekhendem přesně k tyči, to bylo ale ze strany Lenochods vše. Definitivní rozhodnutí přinesla 8. minuta. Nejprve da Erikaator nedovoleně zastavil Chrastyho, za což byl potrestán minutovým trestem. Trest odseděl lazar da Kalees, ehm, má sedět na střídačce nebo na trestné, že...? Lenoši se ve snaze zvrátit vývoj utkání uchýlili rovnou k hře bez brankáže a ta se jim stala osudnou. Bránící dvojice da Prezydent - da Cuba se totiž dokázala rychle osvobodit a stvrdit vítězství pátým gólem.

Zvládnutý zápas proti Lenochodům byl první a naprosto nezbytnou částí našeho táhnutí za vysněnou baráží. První krůček jsme udělali, navíc jsme se prezentovali kvalitní hrou, dřeli jsme jako koně a nevypustili jediný souboj. Na straně Lenochods bylo vidět, že chtějí dva tři hráči, u nás chtěli všichni do jednoho, a to byl ten rozdíl...
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 2 2 4 0
da Prezydent 1 2 1 3 0
da Kalees 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO TM
da Erikaator 1 2 19 2 89,47 0 1




Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC Plzeň Letná  4:6 (1:1, 3:5); střely 15:21; vyloučení 0:2, využití 1:0

Góly: da Prezydent (da Kalees), da Cuba, da Banik (da Cuba), da Cuba (da Banik)

Proti Letné jsme mohli jen překvapit. Individuálně jsme se s "odpadlíky, kteří se nevešli Strakymu do A-týmu" rozhodně měřit nemohli, jediná cesta k úspěchu vedla přes důslednou obranu a totální nasazení. Jakmile jsme dali běhavému soupeři o metr prostoru navíc, ohrožení naší branky bylo jisté. A vzhledem k střeleckým dispozicím většiny hráčů Letné i smrtící. K naší velké smůle (a možná i překvapení všech přihlížejících) jsme se dokázali tohoto scénáře držet více než tři čtvrtiny zápasu... V první minutě poslali hosté da Collagovi pozdrav z uctivé vzdálenosti a prohrávali jsme. Tento stav vydržel až do poslední minuty poločasu, kdy jsme dostali možnost zahrát si přesilovou hru. Při absenci odpočívajícího da Cuby se postavil na pozici rozehrávače da Prezydent, ale protože nahrávat neumí, prostřelil golfákem všechno, co mu stálo v cestě. Do pauzy jsme tak šli za přiznivého rovnovážného stavu.
Ten sice netrval dlouho, protože už po 8 vteřinách jsme inkasovali, pak se ale začaly dít věci a Genxtazzz se vzepjali k neskutečnému obratu. V rozmězí 5 minut jsme dokázali zásluhou da Cuby a da Banika otočit skóre a v polovině druhé půle držet dvougólové vedení. Hlavně díky tomu, že da Collage se v tu chvíli doslova překonával, neskutečnými zákroky likvidoval množící se šance soupeře. Ten ale přesto ukázal svou sílu a oprávněnost už téměř jistého přímého postupu do druhé ligy. Stačilo pár zaváhání, ten chybějící krok při bránění střel z dálky a soupeř byl zpět v zápasu. Dvěma nechytatelnými střelami srovnal skóre a když v možná klíčovém okamžiku zápasu da Fevat v těžké pozici nastřelil pouze tyč, ztrestali nás letenští definitivně. Minutu před koncem dvěma góly strhli vedení na svou stranu a zaslouženě vyhráli.

Výhra nebo zisk alespoň bodu právě proti tomuto soupeři by se asi rovnala zázraku. Přesto jsme k němu měli blízko a troufnu si říct, že kromě Stříbra nikdo favority nadstavby takhle nepotrápil. My jsme si tímto zápasem aspoň ukázali, že hrát můžeme opravdu s každým, navázali jsme na povedené utkání proti Lenochods a získali potřebné sebevědomí do klíčového zápasu proti Koterovu, který náš měl čekat po dlouhé pauze...
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 2 1 3 0
da Banik 1 1 1 2 0
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Kalees 1 0 1 1 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 6 21 6 71,43 0




Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs T.J. Sokol Koterov "C"   4:1 (2:0, 2:1); střely 15:16; bez vyloučení

Góly: da Fevat (da Cuba), da Cuba (da Prezydent), da Cuba (da Prezydent), da Prezydent

Předlouhá sedmizápasová pauza měla jen jednu jedinou výhodu. Vzhledem k tomu, že jsme sledovali výsledky našich největších konkurentů v boji o poslední postupové místo, měli jsme díky da Kaleesovi spočítané, že dva body nám stačí k postupu. Přesto jsme se snažili zahánět myšlenky na baráž, protože ten poslední krůček bývá vždycky nejtěžší. Koncentrovaní jsme vstoupili do zápasu se starým známým soupeřem z naší divize, se kterým jsme měli vyrovnanou bilanci. Oba odehrané zápasy základní části byly naprosto vyrovnané a nejinak tomu bylo i tentokrát. Nám ohromně pomohl vstup do zápasu. Ten jsme měli neskutečný, po minutě uvolnil da Cuba da Fevata, který otevřel skóre zápasu. Za dalších třicet vteřin se povedenou střelou prosadil da Cuba a uklidnil nás do zbytku poločasu. Makali jsme, snažili se rozbíjet nebezpečné kombinace Koterova a pokrývat agilního Michala Balvína. Co jsme nezvládli, pochytal bravurně chytající da Erikaator.
Začátkem druhého poločasu sice Koterov snížil, Genxtazzz ale dál pokračovali ve hře, která jim dnes nesla úspěch. Klíčovou akci předvedli v 5. minutě da Prezydent s da Cubou. Tentokrát si role prohodili a da Prezydent servíroval po sólu míček před bránu nikým nehlídanému da Cubovi. Bylo rozhodnuto. Konečnou podobu dal zápasu da Prezydent minutu před koncem a střídmé oslavy postupu do baráže mohly začít.

Klíčový zápas v boji o baráž. Když už jsme došli tak daleko, nechtěli jsme to projet v předposledním zápase a čekat na to, jak dopadneme v tom úplně posledním s nevyzpytatelnými Identity. Obrovskou vůlí jsme zápas ubojovali a právem se mohli radovat z veledůležité výhry.
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 2 1 3 0
da Prezydent 1 1 2 3 0
da Fevat 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 1 16 1 93,75 0



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs Identity Plzeň "B"   2:3 (1:1, 1:2); střely 15:16; bez vyloučení

Góly: da Vovy (da Cuba), da Cuba

S nadstavbou jsme se chtěli loučit výhrou, příp. ještě v koutku duše pomýšlet na 3. místo, pokud by Poštička zaváhala proti Koterovu. Ale nezadařilo se. Výkon připomínal ten proti Stříbru, asi došly síly nebo už prostě jen nebylo kde brát vůli rozběhnout se za dalším míčkem... S vědomím jisté účasti v baráži na straně Genxtazzz a jistého nepostupu na straně Identity oba týmy statečně "odstáli" v podstatě celý zápas. Více zkušeností s tímto stylem hry ukázal tým okolo snipera Zdeňka Tománka a na konci byl o jeden gól šťastnější. Škoda, nepomohli jsme dnes da Collagovi zažít slastný pocit vychytané výhry, bude si muset počkat do baráže... doufejme.. Da Cuba dvěma body za gól a nahrávku podrthl svůj skvělý výkon v celé baráži a mimořádný přínos celému týmu. Bylo to právě on, kdo při absenci da Kaleese a Daništěho táhl ofenzívu Genxtazzz.

Zápas, který už nerozhodoval o ničem, a díky tomu taky patřičně vypadal. V té chvíli to byla ošklivá kaňka za kvalitními výkony celého dne, s odstupem času ale mizí v zapomnění...
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 1 2 0
da Vovy 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 16 3 81,25 0





Summary: přiznám se bez mučení, že ne vždy jsem v postup do baráže věřil... Byly momenty, kdy jsem nás litoval, že nám sice skvěle vyšla základní část, ale potom díky vyšší moci projedeme nadstavbu, protože prostě nemůžeme hrát v kompletní sestavě, v které jsme dominovali naší divizi. I kdyby, bylo by to v pohodě, protože konec konců, my to nehrajeme kvůli metálům a zlatým trenkám. Ale na hřišti to pak bylo vždycky jinak, tam jsme makali na sto procent a zaslouženě jsme si to přes to všechno vydřeli! Z principu jsem strašně šťastnej, že se nám to nakonec povedlo. A o to pyšnější jsem na mančaft, který to dokázal i v nekompletní sestavě, na tým, který to možná víc než florbalovým uměním vybojoval vůlí... Gólmani byli skvělí a navzájem si pomáhali, dřeli všichni, od útočníků po posledního beka, ve finále pomohl i kluk, který za celou sezónu neodehrál jediný zápas, a tak to má kuwa bejt! Nakonec se pak i ta štěštěna přiklonila k nám, protože nejen naše výkony, ale i totální kolaps Lenochodů a dvě smolné remízy Kapacit nás posunují dál...


Nezbývá než to potvrdit v baráži a udělat ten poslední krok...

Celkové stats - nadstavba - 2. kolo

  Z G A B TM
da Cuba 4 7 5 12 0
da Prezydemt 4 4 3 7 0
da Banik 4 1 1 2 0
da Kalees 4 1 1 2 0
da Fevat 4 1 0 1 0
da Vovy 4 1 0 1 0
da Lumír 4 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO TM
da Erikaator 2 3 35 1,50 91,4 0 1
da Collage 2 9 37 4,50 75,7 0 0

 

Celkové stats nadstavba

  Z G A B TM
da Cuba 8 10 9 19 1
da Prezydent 8 7 4 11 1
da Fevat 8 4 3 7 1
da Banik 8 3 1 4 0
da Kalees 4 1 1 2 0
da Vovy 8 1 0 1 0
da Lumir 4 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO TM
da Erikaator 4 11 68 2,75 83,82 0 1
da Collage 5 16 76 3,2 78,95 0 0



Smrrrrrrt !!!


da Prezydent