3. liga BLMF - nadstavba - 1. kolo

07.05.2011 08:30

 


sobota 07.05.2011, Nezvěstice

Nadstavba, část soutěže, v kterou jsme od začátku našeho působení v BLMF tajně či "veřejně" doufali... Pro nás ale nezačala vůbec dobře, a to v podstatě ještě před prvním hvizdem rozhodčího. Zázrak se totiž nekonal a da Kaleesův kotník mu nedovolil nastoupit. Aby toho nebylo málo, zákeřná choroba skolila i takového buvola, jakým je DaNiště. Rázem jsme tedy nastupovali do nejdůležitější části soutěže bez prvního útoku. A to je rána, která otřese i s takovými pohodáři, jakými jsou Genxtazzz. Do čtyř zápasů prvního kola jsme vstoupili s oběma gólmany a pěticí bojovníků, na beku s da Banikem a da Vovym, v útoku s da Cubou, da Fevatem a da Prezydentem, s odhodláním porvat se s nepřízní osudu a zabojovat alespoň o účast v baráži, protože přímý postup se vzhledem k okolnostem jevil silně utopicky. Da Kalees se ukázal jako pravý masochista, když nás přijel podpořit, ačkoliv do hry zasáhnout nemohl, a protrpěl si celý den v hledišti.


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC Critters   3:1 (2:1, 1:0); střely 17:16; vyloučení 2:2, využití 1:0

Góly: da Prezydent, da Fevat, da Cuba (da Fevat)

Na rozjezd nás čekal relativně nejpřijatelnější soupeř, třetí celek divize SV. V neslaném nemastném zápase jsme se snažili hlavně neudělat chybu a vědomi si svého oslabení směrem dopředu, hlídali jsme si pozorně zadní vrátka, čemuž výrazně napomáhal téměř bezchybný výkon da Erikaatora. Ten inkasoval sice téměř z první střely zápasu, relativně brzo ale dokázal odpovědět da Prezydent a potom už jsme góly (slovy dva) stříleli jen my. V prvním poločase se stihl individuálně prosadit da Fevat.
Náskok do druhé půle nebyl bůhvíjaký, přestože jsme měli herně mírně navrch, nedokázali jsme se střelecky prosadit. Definitivní klid nám dodala až přesilovková kombinace da Cuby a da Fevata, po které jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Tento náskok jsme si už dokázali pohlídat, jedinou kaňkou tedy nakonec byla pouze rozšlapaná hokejka da Prezydentova, dejš jí Pámbů věčnou slávu...

Zápas, který florbalové krásy příliš nepobral, v celkovém kontextu ale velice důležitá výhra. Počítají se totiž body a ty jsme získali. Jak se ukázalo později, Critters se hlavně v druhém kole rozehráli a dokázali vzít důležité body našim soupeřům o barážová klání.
 

  Z G A B TM
da Fevat 1 1 1 2 1
da Cuba 1 1 0 1 1
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 1 16 1 93,75 0



AC Pošta Strašice vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5:3 (3:1, 2:2); střely 13:20; vyloučení 0:1, bez využití

Góly: da Cuba, da Prezydent (da Cuba), da Fevat (da Cuba)

V druhém zápase nás čekal dynamický tým mladíků ze Strašic, mohutně hnaný vlastním kotlem, jehož chorály nám v uších zněly ještě celou neděli. Za fandění a povzbuzování jednoznačně palec nahoru, bohužel znalostí florbalových pravidel hooligans příliš neoplývali a z toho plynuly i trapné, byť místy komické výstupy proti některým rozhodnutím sudích. Nevím, jestli jsme podlehli uspokojení z výhry v prvním zápase nebo se nechali ukolébat prohrou Pošťáků v jejich prvním zápase proti oslabeným Kapacitám, ale hned úvod zápasu nás měl rychle probrat. Po 16 sekundách hry sice da Cuba pohotově zasunul míček za záda golmana soupeře, deset vteřin poté ale bylo srovnáno. To když da Collage neareagoval na dalekonosný pokus strašického jinocha a míček mu k údivů všech propadl za záda. Než jsme se stihli vzpamatovat, nasázeli nám hosté v rozmězí pěti sekund další dva góly, zvlášť ten po špatném vyhození asi straší da Collage ještě teď... Do konce poločasu už jsme dokázali konsolidovat obranu a být konečně nebezpeční nejen vlastnímu golmanovi, nýbrž i tomu na opačné straně hřiště. Naše snaha ale ke gólu nevedla, kombinace byly jalové a všichni jsme zbytečně moc spoléhali na to, co vymyslí mozek našeho týmu, da Cuba.
V druhém poločasu vykřesal jiskříčku naděje svou dělovkou Prezydent, ale jen nakrátko. Strašičtí dokázali velice rychle odpovědět a z naší křečovité hry a ubývajících sil bylo patrné, že na zvrat už prostě nemáme. Do konce zápasu padlo ještě po jedné brance na obou stranách a my si vezli první prohru, navíc proti soupeři, který se jevil jako poměrně hratelný...

Tento zápas nás dostal hodně do kolen. Pošťáci asi nebyli lepší, ale určitě víc chtěli, a to byl největší rozdíl. My jsme sice podvědomně tušili, že v kompletní sestavě bychom na ně měli, ale to nám bylo aktuálně platné jako mrtvému zimník... Po dvou hloupých gólech a střelecné impotentci na naší straně jsme bohužel na body nadosáhli.
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 2 3 0
da Fevat 1 1 0 1 0
da Prezydent 1 1 0 1 1
da Banik 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 5 20 5 75 0


 
Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs HoVaDaX Stříbro   0:7 (0:3, 0:4); střely 17:18; vyloučení 0:2, bez využití

Góly: ...

Pohled na skóre asi nepotřebuje další komentář. Ač se např. statistika střel jeví poměrně lichotivě, Hovada nás nenechala ani čuchnout a od prvního momentu měla zápas pevně v rukou. Sympatický tým, který někteří z nás pamatují ještě z přeboru ČFBU, se prezentoval líbivou kombinační hrou a ukázal, že týmovým pojetím se i bez skvělých individuálních výkonů dá hrát pěkný florbal. My to odnesli s plnou parádou a udělali ze sebe partu looserů.
V poločase bylo téměř po zápase a vzhledem k obrazu hry se nedal ani dál čekat žádný zázrak. Smutným vyjádřením naší snahy bylo i zpackané trestné střílení v podání da Cuby, jemuž rozhodčí písknul pohyb míčku vzad, takže se náš nejlepší hráč ani nedostal k zakončení... I ve zbytku zápasu ho Stříbrští dobře pokryli a nikdo jiný se individuálně prosadit nedokázal. Dál šlo spíš o to nenechat hosty udělat si z Erikovy svatyně střelnici. Ani to se ale nepovedlo. Mezi 5. a 7. minutou nám nasypali další čtyři góly a debakl byl na světě. Na konci zápasu jsme ještě pustili do brány da Collage, aby se alespoň připravil na poslední zápas dne.

V utkání se naplno projevila absence důležitých hráčů, nebylo možno rozložit sílu na více útočníků, dopředu jsme byli neškodní, s naší fyzičkou jsme nedokázali držet se soupeřem, hrajícím na tři formace, krok, nepředvedli jsme prostě vůbec nic. Krutá, ale zasloužená prohra.
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 7 17 7 58,82 0
da Collage 1 0 1 0 100 0



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC KAPACITY   5:2 (4:0, 1:2); střely 10:18; vyloučení 0:1, bez využití

Góly: da Cuba (da Fevat), da Prezydent (da Fevat), da Banik (da Cuba), da Banik (da Prezydent), da Fevat (da Cuba)

Náš poslední zápas byl bojem o bytí a nebytí. Další prohra by nás téměř určitě připravila po šanci zahrát si alespoň baráž. Navzdory těmto okolnostem a nepříliš pohodovému rozpoložení jsme nastoupili uvolněně a s cílem užít si zápas. A to se podařilo dokonale. Předvedli jsme nejlepší výkon dne a znovu jsme ukázali, že se nám proti Kapacitám prostě daří. Najednou vycházelo úplně všechno, souhra v útoku, vzájemná výpomoc v obraně, dokázali jsme podržet balonek a zklidnit hru, když bylo třeba. Prostě radost pohledět a náš "flórbál totál". Dlouho jsme dokázali eliminovat oba nejnebezpečnější hráče soupeře, Tomáš Kořána s Markem Titlem, a to byl základ úspěchu. V úvodu zápasu nabíjel da Fevat z pravého kruhu nejprve da Cubovi a potom krásně také da Prezydentovi. V polovině poločasu si vzal slovo da Banik a svými dvěma góly v podstatě rozhodl o výsledku zápasu. Zvlášť druhá akce, kdy se míček dostal po epesním ťukesu od naší brány až před zívající branku hostů, kde čekal připravený da Banik, byla florbalová poezie.
Hned v úvodu druhé půle zatloukl pátý hřebíček do soupeřovy rakve da Fevat a definitivně uklidnil naše duše, rozervané dnešními nepříliš povedenými výsledky. Další góly už jsme nepřidali, naši reputaci v trestných stříleních nevylepšil ani da Prezydent, který tváří v tvář gólmanovi taktéž selhal. V závěru zápasu jsme trochu polevili a dovolili zaznamenat dvěma nejagilnější útočníkům soupeře po gólu, na naši druhou výhru dne už to ale vliv nemělo.

Konečně zápas, kde jsme zahráli, jak jsme chtěli. Kapacity sice nehráli tak sebevědomý flobal, jakým se prezentovali v základní části, to ale nic nemění na tom, že jsme vydřeli nesmírně důležitou výhru a znovu nabyli ztracené sebevědomí.

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 2 3 0
da Fevat  1 1 2 3 0
da Banik 1 2 0 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 2 18 2 88,89 0



Summary: z prvního kola nadstavby 3. ligy jsme odjížděli vyždímaní jako citrón a s rozpolcenými pocity. Na jednu stranu asi ani ti nejnaivnější nedoufali, že bychom bez dvou tak důležitých hráčů dokázali proti nejkvalitnějším týmům 3. ligy dominovat tak jako v základní části, nicméně dvě výhry a dvě prohry nás neposunuly vůbec nikam a nechávaly před druhým kolem prostor pro spekulace a nejistotu. Hlavně prohra proti Strašicím bolela a právě díky ní jsme se po polovině nadstavby uhnízdili na nepostupovém pátém místě. Nezbývalo než doufat v zázrak nebo rychlé uzdravení opor...
 

Celkové stats - nadstavba - 1. kolo

  Z G A B TM
da Cuba 4 3 4 7 1
da Fevat 4 3 3 6 1
da Prezydent 4 3 1 4 0
da Banik 4 2 0 2 0
da Vovy 4 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 2 8 33 4,00 75,8 0
da Collage 3 7 39 2,33 82,1 0




Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent