2. TD LFL 2010

08.08.2010 10:00

Neděle 08.08.2010, Tlučná

Druhý hrací den Letní Florbalové Ligy nabídl dva premiérové souboje proti "spřáteleným" týmům a dvě odvety z minulého kola. To vše s kolísavými výkony a veskrze zajímavými výsledky... V brance debutoval da Erikaator a vzhledem k rozsáhlé marodce jsme využili služeb da Šlosyho, jinak velkého fandy Genxtazzz... :)

 

Fotoz avajlabl

 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo - FbC Crocodiles Tlučná "B"   5 : 3 ( 4 : 1, 1 : 2 ), střely nezapisovány, vyloučení 0 : 1, bez využití
Góly: da Kalees, da Cuba (da Prezydent), Da Niště (da Kalees), da Prezydent, da Prezydent (da Cuba)


I druhý zápas proti lídrovi tabulky naší skupiny nám vyšel nad očekávání dobře. Proti Tlučné, které dnes chyběli bratři Procházkové, jsme se chvíli zastřelovali, ale pak jsme se prosadili naší typickou důraznou hrou. Da Kalees zabojoval na hraně brankoviště a překonal brankáře hostí. Chvíli na to přišla šťastná střela da Cuby po rozehrávce z rohu, kterou obránce tečoval přesně do růžku své vlastní branky. Florbalovou parádu převedli da Kalees s Da Ništěm, který tísněn překonal po krásné přihrávce svého kumpána zpoza branky brankáře Tlučné potřetí. Vzápětí nám soupeř utekl po levém křídle a snížil, ale my jsme ještě před koncem půle stihli odskočit na rozdíl tří gólů. Da Prezydent obral o míček nešťastného strážce tlučenské svatyně a po jejím oběhnutí zasunul míček k tyči.
V druhém poločase jsme si mohli a měli výsledek pohlídat, čemuž nasvědčovala i další povedená akce druhé formace, kdy se míček dostal na dva doteky až k da Prezydentovi, který se trefil z první nad rameno Ondry Kesega, a přivítal ho tak v brance. Ale to bychom nebyli my. Tradičně jsme nechali soupeře zápas aspoň malinko zdramatizovat. Ten nejprve korigoval ze standardky a po naší nevyužité přesilovce jsme inkasovali ještě jednou, naštěstí naposled.

 

 

FbC Lenochods - Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   0 : 5 ( 0 : 2, 0 : 3 ), střely nezapisovány, vyloučení 3 : 1, využití 0 : 1.
Góly: da Cuba (da Šlosy), da Kalees, da Cuba (da Prezydent), da Kalees (da Banik), da Prezydent (da Cuba)

 

Náš doposud nejpovedenější zápas, a to nejen výsledkově, ale hlavně herně. Disciplinovaný výkon, založený na pozorné hře dozadu, která dávala základ nebezpečným brejkům, přečíslením, ale i pohodovému zakládání pohledných útočných akcí. To nás zdobilo po celý zápas, nikoli jen v první půli nebo do stavu, kdy se začíná zdát, že náskok je dostatečně komfortní. Tentokrát jsme nepolevili až do konce, dařilo se nám narušovat tradiční kombinační hru Lenochů, a co prošlo, pochytal da Erikaator.  Byli jsme to naopak my, kdo se gólově prosazoval. Jako první využil rychlého přečíslení dva na jednoho da Cuba po přihrávce da Šlosyho. Do konce poločasu stihl ještě da Kalees na brankovišti vymíchat Fanyho, hostujícího v brance domácích z ex-mistrovských Pejrů.
V druhé půli jsme přidali ještě tři branky a relativně v klidu tak dokráčeli k naší nejvyšší výhře v "soutěžním" zápase. Bylo hodně znát, že zápas řídí kvalitní rozhodčí, kteří mají něco odpískáno. K mému překvapení jsme to byli my, kdo se s tím dokázal srovnat lépe. Využili jsme dokonce jednu z přesilovek, kterou nám soupeř nabídl, po poněkud kostrbaté kombinaci s da Prezydentem se trefil z mezikruží da Cuba. O čtvrtý gól se postaral sniper da Kalees po šikovném uvolnění o mantinel od da Banika. A skóre stihl ještě šest sekund před závěrečným hvizdem upravit da Prezydent po nezištném uvolnění od da Cuby.

 

Fakta X - Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3 : 2 ( 1 : 2, 2 : 0 ), střely nezapisovány, bez vyloučení
Góly: da Cuba (da Prezydent), Da Niště (da Kalees)

 

Podcenění? Nebo naopak přemotivovanost? Těžko říct a už je to vlastně jedno. První nepsané derby s Fakťáky jsme přes veškerou předzápasovou masáž, vypsané prémie i rady o jejich důrazné hře v okolí brankoviště a střelách z jakékoliv pozice nevládli. Začátek zápasu jsme opanovali my a celkem rychle jsme si vypracovali dvougólové vedení. Nejprve předložil da Prezydent da Cubovi míček před poloodkrytou branku a chvíli na to zakombinovala pro změnu první formace, když akci zakončil Da Niště. Bohužel, vedení se nám nepodařilo udržet a 10 sekund před koncem poločasu jsme inkasovali z typické faktí akce, střely "ze zoufalosti" odněkud z rohu, téměř z úrovně brankové čáry, která se štěstím propadla da Erikaatorovi do sítě.
Navíc nástup do druhé půle byl z naší strany přímo tragický. Po půl minutě bylo srovnáno, poté, co měl důrazný Honza Pittr v brankovišti trestuhodně moc místa. Přesto jsme se dál snažili, ale naše stará známá, paní Střelecká Nemohoucnost, se k nám opět vrátila, a to v ten nejhorší okamžik. Navíc se po dalších třech minutách z podobné akce před brankou prosadil opět soupeř a bylo zle. Přes veškerou snahu se nám nepodařilo ani vyrovnat a tak jsme přišli o první dnešní body. Zápas se mi těžko hodnotí, určitě jsme nebyli horším týmem na hřišti, ale na to se florbal nehraje, dneska to prostě nešlo... Nutno podotknout, že FX byl prvním naším soupeřem, který se nám minimálně vyrovnal v důrazu a navíc měl toho "pokakanýho štěstíčka" prostě o něco víc... O to víc se těšíme na odvetu!

 


FbK IH Starý Plzenec - Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5 : 4 ( 3 : 2, 2 : 2 ), střely nezapisovány, vyloučení 1 : 0, bez využití
Góly: Da Niště, da Banik (Da Niště), da Kalees (da Prezydent), Da Niště (da Banik)

 

Ufff... Florbal nám zas jednou připomněl, jak dokáže být sport krutý... Pokud jsem nazval první zápas proti Lidlu jako zápas blbec, tak tohle byl zápas blbec na entou. V předchozím mači proti FX nám štěstěna ukázala záda, v tomto utkání nám ukázala doslova holou řiť... Zápas začal tak, jak začíná každý takový, po minutě jsme padali 0 : 2 a začali se pomalu probouzet. Jako prvnímu se to povedlo Da Ništěmu, který korigoval po pěkné individuální akci, ale soupeř opět odskočil po dobře sehrané standardní situaci. Půl minuty před koncem rozehrál podobnou standardku na druhé straně Da Niště na da Banika a ten se nemýlil.
V druhé půli následovala škatulata v sestavě ve snaze oživit hru a otočit výsledek. Fungovala ale jen do poslední minuty. Ještě předtím ale srovnal da Kalees z další standardky a potom dokonce Da Niště poslal náš tým do vedení. Co se ale dělo v poslední minutě, to bude myslím nejen mě dlouho budit ze snu... Nejprve v čase 9:14 skončilo nahození soupeře v síti nešťastného da Collage, který dostal přednost v posledním zápase dne před da Erikaatorem. A zmar byl dokonán jednu jedinou vteřinu před závěrečným hvizdem po chaosu v našem brankovišti, kterému předcházel únik osamoceného útočníka Plzence. Mladíci z Plzence nám tak na rozdíl od minule sebrali dnes všechny body.

 

 

Summary:

Radost z dvou povedených a kvalitně odehraných zápasů zkalily dvě kruté prohry, které nás připravily o důležité body do tabulky naší skupiny. I přesto jsme se posunuli na sympatické druhé místo, rozdíly jsou však minimální a o postupu do playoff se tak bude rozhodovat stoprocentně až v posledním hracím dnu.  Na druhou stranu, i přes pokročilý věk všech Genxtazzz jsme stále mladý (rozuměj: rodící se) tým, který se z toho může jen a jen poučit. Uvidíme už brzy... ;)