2.TD 2.ligy BLMF

23.10.2011 08:30

neděle 23.10.2011, Nezvěstice

Tři týdny po nepříliš vydařeném představení v rámci 1.TD jsem se vrátili na místo činu s cílem navázat na loňské výkony a posunout se v tabulce do vyšších pater. Jako noc a den vypadala soupiska Genxtazzz, protože jestliže jsme se v 1. kole téměř nevešli na střídačku, tentokrát jsme nedali dohromady ani dvě lajny. Jak jsme se přesvědčili koncem minulé sezóny, právě ve čtyřech či pěti lidech v poli ze sebe dokážeme vymáčknout maximum, takže nebyl důvod ke skepsi. Nastoupili jsme k zápasům s da Collagem v bráně, ten díky dobrým výkonům nakonec odchytal kompletní tři zápasy a da Erikaator tak dnes fungoval pouze jako dobrý hecíř a motivátor. V obraně se střídali da Vovy a dobrovolník Da Niště, v útoku se točila trojice da Cuba, da Fevat, da Prezydent.



FBC STRAŠICE vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5:7 (2:4, 3:3); střely 14:18; bez vyloučení

Góly: Da Niště, vlastní gól Strašice, da Prezydent (Da Niště), da Prezydent (da Fevat), da Prezydent (da Cuba), Da Niště (da Fevat), Da Niště (da Fevat)

Na úvod hracího dnes nás čekal druhý tým ze Strašic, tentokrát místní FBC, a my si moc přáli, abychom se s tímto soupeřem vypořádali lépe než s jejich sousedy z pošty. Zápas začal opatrně, snažili jsme se hlídat si hlavně dva nejnebezpečnějčí hráče Strašic, Láďu Pigulu a Kubu Boháče, což se nám dařilo jen do poloviny poločasu. V 6. minutě totiž následovala poněkud šílená pasáž, kdy nejprve Da Niště po povedené individuální akci otevřel skóre, aby oba jmenovaní playmakeři domácích během 13 sekund otočili stav zápasu ve prospěch Strašic. V následujícím střídaní ale dezorientovaný soupeř skóroval do vlastní branky a hrálo se opět od nuly. Do konce poločasu se dvakrát trefil da Prezydent a zajistil tak trochu klidu na naše hokejky.
V pauze jsme se hecovali a znovu si opakovali že klíč k úspěchu vede přes eliminaci obou střelců soupeře. Ale málo platné, síly pomalu docházely a nám často chyběl krok k pokrytí jejich střel. I proto jsme jim dovolili v druhém poločase postupně vyrovnat a následně dokonce otočit skóre zápasu. Ani to nás ale nepoložilo, dál jsme se snažili střílet na protivníkova gólmana s doufali že se některé ze střel uchytí. To se povedlo v 15. minutě da Prezydentovi, který zužitkoval parádní pas da Cuby a mohl slavit hattrick Zahanbit se ale nenechal ani Da Niště, který se na pozici obránce dnes skutečně našel. Po da Fevatových pasech totiž napodobil da Prezydenta a svým druhým a třetím gólem zápasu definitivně zlomil odpor Strašic a vystřílel nám tím cenné vítězství.

Těžký zápas, který se přeléval ze strany na stranu, jsem zlomili až v jeho závěru. Střelecký souboj dvojic Pigula - Boháč vs Da Niště - da Prezydent nakonec vyzněl ve prospěch sniperů v černo-bílých dresech a hlavně díky jejich příspěvkům jsme mohli slavit další výhru.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs HoVaDaX Stříbro   3:3 (1:2, 2:1); střely 13:10; vyloučení 0:1; využití 1:0

Góly: Da Niště, Da Niště (da Prezydent) PP, da Prezydent (da Vovy)

Do zápasu se Stříbrem jsem určitě nenastupovali v roli favoritů. Prohra 0:7 z nadstavby nás straší ještě dnes a tým HoVaDaX hlavně svými zkušenostmí z velkého florbalu určitě patří k nadprůměru. Dnes navíc nastoupil i jejich lídr Pavel Kepka a na hřišti byl rozhodně znát (připsal si 3 body). Vstup do zápasu se nám příliš nevydařil a po zaváhání v obraně jsme od 4. minuty prohrávali. Jestě neveseleji bylo o chvíli později, když soupeř odskočil už na rozdíl dvou gólů. Nicméně hrálo se nahoru dolů, florbal se musel líbitm, leč Genxtazzz stále ne a ne pořádně ohrozit gólmana hostí. Vždyť tomu zapisovatel v první půli  napočítal pouhopouhé dva zákroky. Pokořil ho až v 10. minutě překvapivou přízemní střelou Da Niště a dostal nás tak na dostřel.
O přestávce nám nalil da Erikaator optimismus do žil a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 12. minutě byl totiž vyloučen jedne ze stříbrských a speciální formace ve sloření Da Niště - da Prezydent - da Cuba sevřela bránící se dvojici pevně před jejich brankou. Po půlminutovém zámku dorazil Da Niště da Prezydentovu střelu a srovnal stav zápasu. V té chvíli jsme převzali aktivitu, což bylo umocněno dalším přísným vyloučením Hovad. S druhou přesilovkou jsem ale naložili hanebně a pohrdli tam šancí jít do vedení. Přesto jsem byli nadále mírně lepším týmem, co vystihnuje i poměr střel na branku v druhém poločase, který vyzněl v poměru 10:4. Bohužel jedna z těch čtyř byla výborně umístěná střela kapitána Kepky, která se od tyče odrazila do naší branky a my tak opět prohrávali. Ovšem ne na dlouho, protože ještě ve stejném střídání se ukázkově uvolnil da Vovy, natáhl na sebe dva hráče a krásnou přihrávkou vybídl ke skórování da Prezydenta. Bylo srovnáno... S bodem panovala v řadách Genxtazzz spokojenost, takže po zbytek zápasu jsme se hlavně snažili vyvarovat se chyb. To se nám povedlo, a tak kaňkou na jinak skvělé zápase budiž pouze faul da Prezydenta, který v souboji obou kapitánů nešetrně sestřelil pět sekund před koncem Kepku ve snaze zabránit závěrečnému tlaku Stříbra.

Zápas jako v playoff, se skvělým nasazením, pozornou obrannou hrou, ale i pěknými góly a osobními souboji. Remíza zápasu slušela a myslím, že ji obě mužstva považují za spravedlivou.    



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs Netopýr FbC Lenochods "B"   5:3 (1:1, 4:2); střely 18:11; vyloučení 0:1; využití 1:0

Góly: da Prezydent (da Cuba), Da Niště (da Cuba), vlastní gól Lenochods, Da Niště (da Cuba), da Prezydent (Da Niště),

Prozatím povedené vystoupení  jsme si nechtěli pokazit ani proti Lenochodům, kteří do té doby neztratili ani bod. A protože souhra zatím klapala skvěle a chyběly jí snad jen zápisy více střelců do střeleckých listin, nebyl důvod vstupovat do zápasu zakřiknutě. Hráli jsme tedy dál svou hru a místy, místy soupeře přehrávali a hlavně, byli jsme efektivní. Skóre sice otevřel soupeř, když se uvolnil po křídle a prostřelil da Collage, za chvilku ale bylo vyrovnáno, to když  da Cuba nabil da Prezydentovi. Poločas se dohrál bez změny stavu, přesto ale hru nešlo nezvat nudnou.
Do druhé půle jsme vstoupili vydařenou souhrou da Cuby se střílejícím Da Ništěm, který potvrdil dnešní střeleckou formu a poslal nás do vedení. V 15. minutě vytvořili tlak v obranném pásmu hostů da Fevat s da Prezydentem, který se dobře orientoval ve skrumáži před brankou a doklepl da Fevatovo nahození pod dezorientovaným golmanem. Tato regulérní branka byla ovšem v zápise označena jako vlastní gól Lenochods a připravila později da Prezydenta o druhý hattrick dne, co se dá dělat... Rozhoducící ránu pak zasadil o necelou minutu později druhý ze střelců Da Niště, který zužitkoval už druhou přesilovku dnešního dne, a Genxtazzz tím odskočili soupeři už o tři branky. Když Da Niště o 20 vteřin později ještě nabil zpoza branky da Prezydentovi a ten z první vymetl pavučinky v pravém horním růžku Netopýří sluje, mohlo se začít pomalu slavit. Hosté ovšem nesložili zbraně a neúnavně dotírali na da Collage. Podařilo se jim ještě vstřelit dvě branky, na skutečný obrat ale už bylo pozdě.

Opět zápas, který z naší strany snesl přísná měřítka. Odbojovaný, kvalitně odbráněný, na druhé straně chytře odehraný v útočném pásmu. Troufnu si říct, že v některých fázích zápasu jsme soupeři dlouho nepůjčili míček a svými kombinacemi jsme mu hru možná až znechutili.


Summary:
Veskrze podařený hrací den, který ostře kontrastuje s trápením, které jsme tu předvedli v 1. kole, a to jak herně, tak výsledkově. I vzhledem k řidší sestavě se tým semkl, bojoval a po zásluze byl odměněl 5 body. Za zmínku stojí, že mezi střelce Genxtazzz se nedokázal prosadit nikdo jiný než Da Niště a da Prezydent, kteří si rovným dílem rozdělili brankový příděl. Přesto to byl týmový výkon, díky kterému jsme slavili úspěch. Jen tak dál, Genxtazzz!

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!
da Prezydent
 

Stats:

 

Celkové stats 2.TD 2011/2012

  Z G A B TM
Da Niště 3 7 2 9 0
da Prezydent 3 6 1 7 0
da Cuba 3 0 4 4 0
da Fevat 3 0 3 3 0
da Vovy 3 0 1 1 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 3 11 35 3,67 68,6 0
da rikaator 0 0 0 0 0 0

 

 

vs. FBC STRAŠICE

  Z G A B TM
Da Niště 1 3 1 4 0
da Prezydent 1 3 0 3 0
da Fevat 1 0 3 3 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 5 14 5 64,3 0
da Erikaator 0 0 0 0 0 0

 


vs. HoVaDaX Stříbro 

  Z G A B TM
Da Niště 1 2 0 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Vovy  1 0 1 1 0
da Cuba 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0

0

  

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 10 3 70,0 0
da Erikaator 0 0 0 0 0 0

 

 

vs. Netopýr FbC Lenochods "B" 

  Z G A B TM
Da Niště  1 2 1 3 0
da Cuba 1 0 3 3 0
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 11 3 72,7 0
da Erikaator 0 0 0 0 0 0