1.TD 2. ligy BLMF 2012/13

07.10.2012 14:00

neděle 07.10.2012, Nezvěstice

Svou v pořadí třetí sezónu nakrojil mladý a perspektivní tým Genxtazzz první říjnový víkend v Nezvěstcicích. Letos jsme se výjimečně neseznamovali po dlouhé letní pauze s hokejkami a chrániči až na ostrých zápasech, tentokrát jsme se začali zesměšňovat už během září v rámci několika tréninků a jednoho přáteláku. A troufnu si říct, že to své ovoce přineslo. Nebyli by to Genxtazzz, aby nemuseli již tradičně řešit sestavu na poslední chvíli, absentujícího da Lumíra, zraněného da Fevata a na poslední chvíli vypadnuvšího Da Ništěho se však podařilo nahradit narychlo povolanými da Cubou a hostujícím da Bobem. Sestava tedy vypadala takto: Da Collage + da Erikaator (= 1 pár bot); v obraně da Vovy s da Schlossym a v útoku dvě dvojice: da Kalees - da Prezydent; da Cuba - Da Bob.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. "Šmejd" 2002   4:2 (1:0, 3:2); střely 15:10; vyloučení 2:0; bez využití

Góly: da Prezydent (da Kalees). da Prezydent (da Kalees), da Bob. da Kalees

Do prvního zápasu jsme nastoupili plni chuti a elánu, herní pauza byla předlouhá a každý už se těšil na "mistrák". Čekal nás tým matadorů Bohemky pod vedením starého mazáka Palka, t.č. už pouze na střídačce v roli trenéra. Nicméně i tak se jednalo o jeden z mála, ne-li jediný tým, který nám může konkurovat, co se průměrného věku (a možná i kil) týče. Přílišný entuziasmus však zpočátku vedl k poněkud neuspořádané hře, dané zejména protahovaným střídáním, a pak také dvěma za sebou jdoucími vyloučeními da Kaleese. Paradoxně to bylo právě po uplnynutí jeho trestu, kdy jsme otevřeli skóre. Da Bob posunul míček na da Kaleese, vylézajícího z trestné lavice, ten předložil před branku da Prezydentovi, který bekhendem usměrnil balonek do branky.
Podobná situace předcházela i našemu druhému gólu. Na začátku druhého poločasu si první útok zopakoval spolupráci, da Kalees opět zprava nahrával napříč pásmem a da Prezydent umístil střelu přes bránícího hráče přesně k levé tyči. Soupeř snížil nenápadnou střelou, kterou ještě tečoval da Schlossy mimo dosah da Collage. Ten se ale vzápětí vyznamenal, když vychytal samostatný únik jednoho ze Šmejdů. Poté, co už byl v podstatě překonán forhendovou kličkou, se vrhl ve zdánlivě ztracené situaci po míčku a zabránil tak jasnému gólu. Navíc okamžitě rozehrál další gólovou, jak se později ukázalo dokonce vítěznou akci Genxtazzz. Da Bob totiž po efektním sólu přes celé hřiště zvýšil na 3:1. To už jsme hráli výrazně lépe než na začátku. Obrana fungovala spolehlivě, co propustila, to chytil pozorný da Collage. Na rozdíl tří branek jsem odskočili gólem da Kaleese, který využil chyby hostů v rozehrávce, pelášil sám na brankáře a trefil se parádně pod víko. Poslední slovo ale měli Šmejdi. Da Collage si vybral slabší chvilku a slabounké nahození z úhlu mu nešťastně propadlo mezi nohama.

První zápas jsme zvládli a spadlo z nás takové to předsezónní napětí. Hra nevypadala zle, určitě se projevil i zmiňovaný fakt, že jsme neviděli hokejky poprvé až na turnaji.. Po vlažném začátku jsme se dostali do hry a po většinu zápasu soupeře přehrávali. Gólů jsme mohli asi dát více, ale to už je u nás ohraná písnička... Výborně zachytal da Collage, který si přivezl formu z posledního tréninku.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. T.J. Koterov "B"   0:3 (0:1, 0:2); střely 16:10; vyloučení 2:0; využití 0:1

Góly: smrrrrt...

Náš druhý dnešní soupeř, to byla jiná liga. Téměř doslova, béčko Koterova totiž ještě loni bojovalo v první lize, což jeho hráči potvrzovali na hřišti celý první turnajový den. Soupeř byl lepší, florbalovější, ale i tak je těžké zbavit se pocitu, že jsme jim cestu za všemi body dost ulehčili. Když nedáme branku, těžko můžeme pomýšlet na úspěch, navíc všechny soupeřovy góly padly po našich individuálních chybách. První pohromy nás ještě uchránil da Erikaator poté, co da Bob namazal soupeři přímo před brankovištěm. Chvíli potom nepřešel da Cuba při zakládání akce přes napadajícího útočníka a my do rozhozené obrany inkasovali poprvé. I Genxtazzz měli šance, ale neřešili je dobře, jako např. da Prezydent, který měl po šťastném odrazu dost času před brankářem, ale místo nahrávky na volného da Kaleese volil střelu. Další střelecké pokusy neomylně nacházely prostředek brány, který si golman bez problémů pohlídal.
Po přestávce jsme inkasovali další branku, opět po lehkovážnosti v obranném pásmu, kdy jsme měli míček na hokejce my. Da Schlossy se tak dlouho spoléhal na svůj magický dribling, až o balon přišel a nastalou situaci musel řešit faulem, za který bylo navíc nařízeno trestné střílení. To pro technicky dobře vybaveného hráče Koterova neznamenalo žádný problém, i když výborně se přemisťujícího da Erikaatora překonal bekhendovou kličkou až téměř z nulového úhlu. Následně se hra totálně rozkouskovala spoustou faulů/nefaulů na obou stranách. Rozhodčí často až zbytečně úzkostlivě pískali každý kontakt, což vyústilo v nesmyslné vyloučení da Boba za běžný zákrok rameno na rameno. V přesilovce koterova jsme to sice byli my, kdo držel míček na holi, ale bohužel jen do chvíle, než přišla další hrubice. Da Prezydent vyvezl míček do útočného pásma, da Kalees se vydal za ním a nepohlídal jako jediný bránící hráč zadní vrátka. Soupeř tak šel ve dvou na našeho gólmana a s jednoduchou situací si bez problémů poradil. Tím bylo v podstatě rozhodnuto.

Výsledkově poměrně krutý zápas. Při vší úctě k soupeři a jeho herním kvalitám jsme to byli hlavně my sami, kdo měl největší zásluhu na vlastní porážce. Chvílemi jsme byli schopni se Koterovu vyrovnat, ale kdo nedá gól, těžko může pomýšlet na úspěch. Přesto nebyl po tomto zápase důvod ke splínu, ostudu jsme neudělali, i druhý golman nám zachytal nadprůměrně, takže do posledního zápasu bylo určitě na čem stavět.



STS Chvojkovice Brod vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   1:2 (0:1, 1:1); střely 11:13; bez vyloučení

Góly: da Cuba (da Bob), da Prezydent (da Cuba)

Zápasy proti STS se stávají přehlídkou naší střelecké nemohoucnosti. Soupeře mačkáme, ale nedokážeme odskočit na větší brankový rozdíl a pak se téměř strachujeme o výsledek. Zatím nám to stále nějak vychází a nakonec utrpíme výhru, což byl naštěstí i dnešní případ, i když tentokrát jsme měli docela namále. Přes předzápasové sebevědomí, podpořené navíc pohledem na téměř prázdnou lavičku domácích, nám byli dnes chvojkovičtí téměř vyrovnaným soupeřem, byť hru jsme po většinu zápasu tvořili my. Pozorně bránili a my se zaboha nedokázali prosadit. Naopak jsme museli často čelit nebezpečným protiútokům, které ale výborně hasil da Erikaator. Jako první se mezi střelce zápasu zapsal da Cuba, který skóroval po nahrávce da Boba zpoza brány. Dál jsme soupeře svírali v jeho obranném pásmu, jenže čím víc jsme tlačili, tím víc okýnek jsme nechávali v obraně.
Tak dlouho jsme si zahrávali, až při dalším závaru před brankovištěm STS došlo k očekávanému.. Za našimi hráči vyplul osamocený "zřejmě-slušný-oddíl" a poradil si s do té doby bezchybným da Erikaatorem. Z naší strany pokračovala střelecká mizérie a soutěž v neproměňování šancí. Pomohl nám paradoxně až time-out soupeře, který půl druhé minuty před koncem potřeboval zmobilizovat síly. Na hřiště vyběhla speciální formace, kde aktivní dvojici da Cuba - da Bob doplnil na postu obránce da Prezydent. To se nakonec ukázalo jako dobrý tah. Hračička da Cuba zatáhl míček do pásma, chtěl přejít jeden na jednoho, což se mu nepovedlo, a tak zvolil nahrávku na da Prezydenta, číhajícího na své obvyklé pozici. Po jeho typické střele z první jsme tak minutu před koncem zlomili zápas na naši stranu.

Herně zřejmě nás nejhorší dnešní zápas. Čekal bych, že vyhrajeme větším rozdílem, ale STS zaslouží respekt, i ve čtyřech hráčích v poli bojovali a díky taktice, založené na zatažené obraně a rychlých brejcích, nás dlouho trápili. Další dva body jsou zaplať Pámbů doma.



Summary: Naše účinkování v úvodních zápasech sezóny nelze hodnotit jinak než jako podařené. Čtyři body znamenají, splnění cíle, umístění v klidném středu tabulky a hlavně radost ze hry (a z vítězství), která byla patrná na všech. Dokázázali jsme si, že s výjimkou několika pasáží posledního zápasu dokážeme snad i hrát florbal, po zkušenostech z minulosti by člověk upřímně čekal na startu sezóny i větší trápení... Příjemným překvapením je i forma obou brankářů, dnes určitě nejlepších hráčů na hřišti. Snad navážeme na tyto výkony v druhém kole, kde nás prověří ještě těžší soupeři.

Stats:

 

Celkové stats

  Z G A B TM
da Prezydent 3 3 0 3 0
da Kalees 3 1 2 3 2
da Bob 3 1 1 2 1
da Cuba 3 1 1 2 0
da Schlossy 3 0 0 0 0
da Vovy 3 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 2 4 22 2 81,8 0 0
da Collage 1 2 10 2 80,0 0 0


 

vs. "Šmejd" 2002
 

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 2 3 2
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Bob 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0
           

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 2 10 2 80 0 0



 

vs. T.J. Sokol Koterov "B"
 

  Z G A B TM
da Bob 1 0 0 0 1
da Cuba 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 3 10 3 70 0 0

 

 

vs. STS Chvojkovice Brod
 

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 1 2 0
da Prezydent  1 1 0 1 0
da Bob 1 0 1 1 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 1 11 1 90,91 0 0

 

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent