10. TD 3. ligy BLMF - divize PM

17.04.2011 09:00

 

neděle 17.04.2011, Nezvěstice

V pořadí desáté kolo pro nás bylo poslední prověrkou před už jistou nadstavbovou částí. Z prvního místa už nás prakticky nikdo sesadit nemohl a vzhledem k tomu, že nás čekali i relativně přijatelní soupeři, vypadalo to i bez našeho nejproduktivnějšho hráče da Kaleese na jasnou záležitost. O tom, jak prozřetelným tahem se ukázaly da Prezydentovy čachry s termíny našich zápasu s cílem stihnout pomoci týmu ještě těsně před odletem letadla směr Korea, jsme se přesvědčili v zápětí. Do šatny totiž dorazil v civilu kromě da Kaleese i jeho parťák z útoku DaNiště, laborující s mužskou smrtelnou chorobou na sedm - rýmičkou... Museli jsme tedy točit jen tři útočníky: da Fevata, da Cubu a da Prezydenta, za nimi se střídala osvědčená dvojice psů obranářů da Banik / da Vovy a svatyni dnes hájil da Collage. Da Erikaator dostal od trenérů svolení k individuální příprave na Kypru.


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs Kronplatz warriors   5:3 (0:2, 5:1); střely 19:11; bez vyloučení

Góly: da Fevat (da Cuba), da Prezydent (da Cuba), da Fevat (da Cuba), da Prezydent (da Cuba), da Cuba (da Fevat)

O tom, jak přistoupili Warriors k poslednímu kolu, svědčí i předzápasové třenice uvnitř jejich týmu. Podle zákulisních informací totiž vzhledem k důležitosti obou jejich zápasů, resp. přetrvávající naději na postup do nadstavby, dostali někteří hráči "nařízeno" zůstat doma či fandit jen z tribuny. Na třetí ligu, která se hraje "jen pro prdel", věc málo vídaná a obzvlášť pro nás dědky nepochopitelná... Nicméně houževnatý soupeř dával hned od začátku najevo, že nás nečeká nic lehkého a že pokud budeme chtít vyhrát, budeme muset makat. Bohužel nám to po celou první polovinu nedošlo a trest v podobě gólů v naší síti na sebe nenechal dlouho čekat. V 9. minutě Warriors vsítili slepence a do poločasu si tak odnesli dvoubrankové vedení. V podstatě zasloužené, protože my jsme předvedli jen naši již tradičně zoufalou koncovku "ala da Fevat" a opravdu velké množství individuálních chyb. V této činnmosti vynikal zejm. pisatel tohoto článku, kterému pomohl až přestávkový individuální pohovor se samozvaným trenérským duem DaNiště - da Kalees. Ti mu totiž fyzicky ukázali, na kterou bránu má vlastně hrát...
Druhá půle už byla naštěstí o něčem jiném. Probudil se tvůrce hry da Cuba a začal svým typickým stylem "podivný-průsvitný-mužík-proplouvá-celým-hřištěm-a-nachází-před-bránou-volného-spoluhráče" zásobovat své parťáky v útoku. Hned v 1. minutě nabil da Fevatovi, který nás dostal do hry. Nadšení sice ještě trochu zchladil třetí gól hostů, po kterém se da Prezydent zoufale rozhlížel na půlící čáře hledaje "svého" hráče, který právě v předbrankovém prostoru vstřelil branku... Pak si ale vzal slovo opět da Cuba a v polovině druhé půle připravil ideální šance da Prezydentovi a znovu da Fevatovi, který srovnal skóre. Dlouho to vypadalo na zřejmě i spravedlivou dělbu bodů, ale v poslední minutě zápasu se přece jen ukázala větší zkušenost a taktická vyspělost Genxtazzz. Nikým nehlídaný da Prezydent si seběhl před branku a po uvolnění od koho jiného než da Cuby vstřelil bekhendem rozhodující gól zápasu. Vydřené vítězství zpečetil za malou chvíli ještě sám da Cuba, který se tak podepsal pod všechny naše góly.

Nelehký zápas proti stále se lepšícímu soupeři nás nakonec prověřil víc než bylo zdrávo. Da Collage měl sice relativně málo zákroků, ale ty, co předvedl, rozhodně patřily do kategorie těžkých. Celý první poločas nám trvalo, než jsme se probrali, ale hlavně díky agilnímu da Cubovi jsme si nakonec došli pro plný počet bodů. Kronplatz měli k bodu hodně blízko a vzhledem jejich výhře nad WPS je musí opravdu mrzet, že na něj nedosáhli. Katapultoval by je totiž na druhé, tzn. postupové místo. Takhle se díky horšímu skóre umístili nakonec až na pátem místě a postup jim tak unikl.

Stats vs Kronplatz Warriors

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 4 5 0
da Fevat 1 2 1 3 0
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 11 3 72,73 0





FbC Dino Plzeň "B" vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:3 (1:0, 1:3); střely 13:27; vyloučení 1:0; bez využití

Góly: da Prezydent (da Vovy), da Banik, da Prezydent

Kdo si myslel, že se páni profesoři z Genxtazzz poučí z nezdarů na začátku prvního zápasu, mýlil se... Čekal nás velmi podobný průběh, alespoň co se výsledku týče. Herně už to tak tragické nebylo, nicméně florbal se hraje na góly a soupeři stačil jeden jediný k tomu, aby po poločase vedl. Proti nám se totiž v brance představil veterán Palko a bylo viděl, že když má motivaci, dokáže se i v jeho věku vytáhnout. Svými zákroky a skvělou poziční hrou nás v první půli vynuloval, a tak následoval další pohovor s oběma kouči, kteří se na nás hrnuli současně se závěrečným hvizdem rozhodčího... ten vyšší a širší se smířlivým úsměvem a zdviženým prstem, ten menší a tenčí s přátelským pokárání: "hrajete jak č@#$%ííí"...
Asi minutu nám trvalo, než jsme si jejich slova přebrali a začali se jimi řídit. I ta ale stačila Dinu k navýšení vedení na 2:0. Pak jsme ale spustili palbu na Palka (celkem 16 střel za druhou půli) a bylo jen otázkou času, kdy ten kapituluje. Jako první se před brankou prosadil da Prezydent, jenž pohotově dorazil da Vovyho nahození. Za necelých 20 vteřin se znovu důrazem v předbrankovém prostoru prosadil da Banik a bylo srovnáno. Dál jsme pokračovali v náporu, leč bez kýženého gólového efektu. V 8. minutě jsme navíc dostali výhodu přesilové hry. V té jsme soupeře doslova zamkli před jeho bránou, ale Palko dál čaroval a vyrážel míčky vším možným, hlavně jeho zákroky "hasičskou" helmou byly nejen efektivní ale i efektní. Když už se zdálo, že body se nakonec budou dělit, zkusil to opakovaně zpoza kruhu da Prezydent a jeho druhá střela si v čase 9:46 našla nečekaně cestu až do branky.

Dino rozhodně nepůsobilo tak odevzdaně jako v našem prvním vzájemném zápase v prosinci, což prokázalo i v dalších zápasech posledního kola. S Diablos prohráli jen o gól a s WPS dokonce plichtili, čímž je poslali na dovolenou, protože přesně tento jeden bod jim scházel k postupu do nadstavby. Zejména díky golmanovi se drželo a dlouho to vypadalo na remízu, kterou jsme se štěstím odmítli až v posledních vteřinách zápasu.

Stats vs FbC Dino Plzeň "B"

  Z G A B TM
da Prezydent  1 2 0 2 0
da Banik 1 1 0 1 0
da Vovy 1 0 1 1 0
da Cuba 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 2 13 2 84,62 0





Summary: Z předpokládaného odpočinkového hracího dne se nakonec vyklubaly dva "infarktové" zápasy, v kterých jsme se rvali o vítězství doslova do poslední chvíle. Oba jsme nakonec zvládli a ukázali, že i bez naší první lajny dokážeme vyhrávat zápasy. Nutno říct, že v následující nadstavbě nás čekají soupeři minimálně o třídu vyšší, ale každá výhra zvedá sebevědomí a nezbývá než doufat, že budeme pokračovat na vítězné vlně i v květnu...

Celkové stats

 

  Z G A B TM
da Cuba 2 1 4 5 0
da Prezydent 2 4 0 4 0
da Fevat 2 2 1 3 0
da Banik 2 1 0 1 0
da Vovy 2 0 1 1 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 2 5 24 2,50 79,2 0


Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent