10.TD 2.ligy BLMF

21.04.2012 10:00




sobota 21.04.2012, Bezdružice

Na poslední turnajový den jsme se sjeli do nepříliš oblíbených Bezdružic. Slovo "poslední" bylo pro nás tým relativní, v podstatě jsme doufali, že opravdu půjde o poslední hrací den, protože playoff bylo už pasé a šlo jen o to nedopustit blamáž, proti slabším týmům zabrat a potvrdit aspoň aktuální klidné místo v tabulce bez nutnosti barážových bojů. Do dalekého Prdelákova jsem vyrazili bez dvou stabilních útočníků da Kaleese a da Fevata, úspěšnou premiéru na pozici forvarda si tak odbyl rychlonožka da Vovy. V brance se vystřídali oba golmani, da Erikaator s da Collagem, před nimi pak sestava vypadala následovně: Da Niště - da Prezydent - da Banik, da Cuba - da Vovy - da Šlosy.



NF Dino Plzeň vs.Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3:5 (1:1, 2:4); střely 11:19; vyloučení 2:0; využití 0:1

Góly: da Banik, da Prezydent (da Cuba), da Prezydent (Da Niště), da Vovy, da Banik (Da Niště)

Před prvním zápasem nás uklidnil už pohled na soupeřovu lavičku. Dino dorazilo již tradičně ve třech hráčích do pole. Nicméně přesto, že jsme byli po celý zápas lepším týmem, nedokázali jsme převahu přetavit ve výraznější gólový přísun. Do vedení nás poslal dnes střelecky disponovaný da Banik, který se po velkém závaru nejrychleji zorientoval před brankovištěm a pohotově dorazil míček za golmanku domácích. Pak ovšem z ojedinělé akce prostřelil da Erikaatora s notnou dávkou štěstí jeden z trojice NF a bylo vyrovnáno. Následovala přehlídka spálených šancí, v níž excelovali zejména Da Niště s da Prezydentem, skóre se ale do konce poločasu už nezměnilo.
V druhé půli jsme dostali výhodu dvou na sebe navazujících přesilových her. Přestože přesilovková formace ve složení Da Niště - da Cuba - da Prezydent naložila s první z nich hanebně, dostala důvěru i nadále. Druhou početní výhodu zužitkoval po několika sekundách da Prezydent po přihrávce da Cuby. Ten samý hráč přidal i třetí gól, když stejně jako v prvním případě pálil z pravého kruhu z první do odkryté části branky. Pojišťováček vsítil chvilku po té da Vovy, ke kterému se odrazil balonek a v cestě už mu stála jen zívající svatyně mladé brankářky... Vzápětí sice z prdele klikou skórovalo Dino, když jeho útočník záhadným způsobem přešel v rohu hřiště přes mátožného da Prezydenta a napůl nechtěně přeloboval padáčkem da Erikaatora. Pátým gólem nás definitivně uklidnil svým druhým zářezem v zápase da Banik, ten dostal dostatek prostoru, aby dorazil svou vlastní střelu. Na konci ještě stihl da Prezydent naivním kiksem umožnit snížit soupeři, po poklepání domácího hráče poslal naslepo míček přimo na jeho hokejku a následoval úspěšně zakončený brejk.

Povinnost splněna, tato výhra nás definitivně uchránila od barážových nervů. Mohli jsme určitě vyhrát výraznějším rozdílem, nicméně v naší situaci bereme jakékoli body.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. STS Chvojkovice Brod   5:3 (4:3, 1:0); střely 18:15; vyloučení 1:1; bez využití

Góly: da Prezydent, da Vovy (da Cuba), da Cuba (da Vovy), Da Niště (da Prezydent), da Vovy (da Cuba)

Uvolněná nálada po úvodní výhře se přeneslo i do druhého dnešního zápasu. Raketový nástup Genxtazzz znamenal, že po půl minutě zápasu svítilo na ukazateli skóre 2:0. Nejprve vypíchl rozehrávku STS téměř metrákový sprinter da Prezydent, který nedal jednomu z bratrů Bednářů v brance šanci. 17 sekund po něm stál na konci pohledné kombinační akce da Vovy. Během chvilky ovšem kontrovaly Chvojkovice a da Collage se musel po nepříliš umístěné střele malinko červenat. Nicméně v polovině poločasu se po dlouhém střeleckém půstu dokázal prosadit da Cuba a Genxtazzz tak odskočili opět na rozdíl dvou branek. V poslední minutě první půle se stihl mezi střelce zapsat i Da Niště, kterého vybídl přihrávkou při úniku dva na jednoho da Prezydent.. Byla tak zažehnána Da Ništěho výhružka, že pokud dnes nedá gól, příští rok nebude pokračovat ve slibně se rozvíjející kariéře florbalisty. Brankový účet mimořádně gólově bohatého prvního poločasu ale uzavřel soupeř, který se ve zbývající půl minutě dokázal prosadit ještě dvakrát.
O co více branek padlo v první části, o to méně se jich urodilo v té druhé. Jediný zářez si připsal da Vovy, excelující dnes na pozici útočníka. Po další nahrávce da Cuby zaznamenal svůj třetí dnešní gól a uzavřel skóre zápasu na konečných 5:3. O jediný větší rozruch se postarala už pouze rozmíška našeho zlého muže sa Šlosyho s jedním s dorážejících chvojkovických bojovníků.

Opět zápas, který jsme navzdory finálnímu skóre měli v podstatě pod kontrolou. Kupodivu jsem si i opravdu dobře zahráli, takže po posledním zápase sezóny zavládla spokojenost.

 


Summary:

Po dvou kýžených a dlouho, předlouho vyhlížených výhrách panovala po posledním turnajovém dnu všeobecná spokojenost. Zajistily nám 9. místo v tabulce, které neznamená vůbec nic (rozuměj ani playoff, ani baráž, ani přímý sestup...).

Očekávání před sezónou byla zřejmě malinko vyšší, a zvlášť potom, co jsme se celou první polovinu soutěže pohybovali na pozicích, zaručujících playoff, je trochu škoda, že jsme do něj apon nenakoukli. Nicméně je třeba přiznat, že s aktuální formou ke konci sezóny bychom si tam uřízli spíš ostudu. Kvalita druhé ligy je někde jinde a my letos dostali lekci. Uvidíme, jak se s jejími nástrahami popereme v sezóně 2012/2012.

 

Stats
 

vs. NF Dino Plzeň
 

  Z G A B TM
da Banik 1 2 0 2 0
da Prezydent 1 2 0 2 0
Da Niště 1 0 2 2 0
da Vovy 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Schlossy 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 3 11 3 72,7 0
da Collage 0 0 0 0 0 0

 

vs. STS Chvojkovice Brod
 

  Z G A B TM
da Vovy 1 2 1 3 0
da Cuba 1 1 2 3 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Niště 1 1 0 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 1

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 15 3 80,0 0
da Erikaator 0 0 0 0 0 0

 

Celkové stats 10.TD 2011/2012
 

  Z G A B TM
da Prezydent 2 3 1 4 0
da Vovy 2 3 1 4 0
da Cuba 2 1 3 4 0
Da Niště 2 1 2 3 0
da Banik 2 2 0 2 0
da Schlossy 2 0 0 0 1

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 1 3 15 3 80,0 0
da Erikaator 1 3 11 3 72,7 0


 



Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!

da Prezydent