1. TD 3. ligy BLMF - divize PM

03.10.2010 13:00

Neděle 03. 10. 2010, Nezvěstice



Dlouho očekávaný den celého genxta nejbrhůdu přišel první říjnovou neděli, kdy jsme se sjeli do Nezvěstic k prvnímu hracímu dnu naší divize. Poprvé jsme se měli oficiálně představit v BLMF a ukázat, zda byly letní příprava, všechny ty přáteláky a celé naše působení v Letní florbalové lize něco platné. Nastoupili jsme s da Collagem v brance, před ním se zformovaly dvě kompletní trojky ve složení da Kalees - Da Niště - da Banik; da Fevat - da Cuba - da Prezydent. Čekaly nás hned tři zápasy, dva z nich proti nováčkům, kteří s florbalem začínají… ehm, vlastně jako my…



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Fbc Doubravka Pirates   6:1 (1:0, 5:1); střely 15:8; vyloučení 0:1; využití 1:0

Góly: da Kalees, da Cuba (da Prezydent) (PP), da Kalees (Da Niště), Da Niště (da Kalees), da Banik (da Kalees), da Prezydent (da Fevat)

V prvním utkání jsme se postavili Pirátům z Doubravky, týmu, který loni vyválčil páté místo v 3. lize - divizi B. Soupeře přivítal už minutu po úvodním hvizdu da Kalees, který svou typickou střelou švihem vstřelil premiérový gól Genxtazzz v soutěži a nevědomky tak přispěl zatím ještě neznámou sumou do klubové pokladničky. To bylo z naší strany na dlouho všechno, dál se totiž naše genxta loukomotiv rozjížděla jen velmi pomalu, brankář soupeře musel zasahovat jen třikrát.
V druhém poločase jsme se konečně chytli, přece jen, nám starším ročníkům chvíli trvá, než se zahřejeme na provozní teplotu. Přispěla k tomu i přesilovka, kterou "vymyslel" lišák da Cuba chytrým, leč trochu nesportovním úmyslným nastřelením soupeře z volného úderu. Drtivou část přesilovky jsme sehráli tragicky, snad tři projektily da Prezydenta jen zanechaly památku ve formě obtisku míčku na končetinách obětavě bránících soupeřů. Vysvobození přišlo až před koncem početní výhody, kdy volil da Prezydent místo střely nahrávku na volného da Cubu, a ten se nemýlil. Za dalších deset sekund zakombinovali Da Niště s da Kaleesem a potvrdili tak naši převahu v zápase. Piráti občas zahrozili, s jejich pokusy si ale da Collage poradil a získával tím tak pro něj tak důležité sebevědomí. V páté minutě si role vyměnila naše první útočná dvojice, která po pohledné kombinaci zvyšovala už na 4:0 a Da Niště tak poslal do klubové pokladnice další drobáky za svůj první florbalový zářez. Když si chvíli na to seběhl z beka da Baník na luxusní přihrávku da Kaleese a přesně k tyči zakončil, pokladnička se při pomyšlení na další obolus jen tetelila. Navíc zápas tak byl prakticky rozhodnut. O to víc zamrzí, že jsme da Collagovi nepomohli k čistému kontu a nechali si půl druhé minuty za zády skórujícího útočníka hostů, jak typické… Poslední slovo však měli debutující Genxtazzz. Da Fevat zabojoval ve středu hřiště a z jeho přiťuknutí těžil da Prezydent, střílející z otočky.

První zápas, první vítězství po ne úplně ideálním výkonu, každopádně slušný start a dobrý základ do dalších zápasů.




Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Forsee Plzeň   5:0 (3:0, 2:0); střely 15:11; bez vyloučení

Góly: da Cuba, da Kalees, da Prezydent (da Fevat), da Fevat, Da Niště (da Kalees)

V druhém zápase proti nováčkům Forsee nebylo hned od začátku pochyb, kdo že bude v zápase tahat za delší konec. Předvedli jsme spoustu pěkných akcí, do kterých se čím dál tím víc zapojoval i druhý útok ve složení da Fevat - da Cuba. Slibně vypadaly i standardky, když několikrát ke gólu chybělo opravdu jen málo. Vzadu všechno jistil pozorný da Collage, s přehledem vyřešil několik nepříjemných brejkových situací soupeře a tentokrát si už čisté konto vzít nenechal (cinky-linky do kasičky…). Tlak v první půli jsme postupně přetavili v tři góly. Tři střídání po sobě stačila k vybudování komfortního náskoku a získání potřebného klidu pro další kombinační hru. Nejdříve se v šesté minutě střelou z mezikruží trefil da Cuba, v následujícím střídání potom da Kalees oběhl branku, zakvedlal s míčkem, nečekaně vypálil a vymetl šibenici soupeřovi branky. Hned potom vybojoval na půlce míček da Fevat a předložil ho na da Prezydenta, zapomenutého v hloubi útočného pásma, který se trefil přesnou střelou z první ze své parkety, pravého kruhu.
V druhé půli jsme dále kontrolovali hru a bavili sebe, a jak bylo vidět, tak i diváky pohledným florbalem. Když nevyšly kombinace na jeden dotek, spadla nám tam třeba i přihrávka da Fevata před bránu, kterou si nešťastný obránce Forsee srazil za záda vlastního golmana. Vlastňák nevlastňák, da Fevat bude cvakat! Gólový účet zápasu uzavřeli "dvojčata", nahrávající da Kalees a střílející Da Niště.

Suma sumárum velmi povedený zápas, herně určitě lepší než ten první. Od začátku jsme byli v tempu a nepustili kluky z Forsee příliš do hry. Hráli jsme pozorně dozadu a opět přidali slušné množství branek.
 


Kronplatz Warriors vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   0:9 (0:4, 0:5 ); střely 4:25; bez vyloučení

Góly: Da Niště, da Banik (da Fevat), da Kalees (Da Niště), da Prezydent (da Cuba), da Fevat (da Cuba), Da Niště (da Kalees), da Cuba, Da Niště (da Kalees), da Fevat (da Cuba)

Po Pirátech a Forsíkách nás v posledním zápase našeho prvního hracího dne čekali tentokrát Bojovníci. Bohužel pro ně, svému jménu příliš nedostáli, i když na jejich obhajobu nutno říct, že s takto rozjetými a střelecky naladěnými Genxtazzz by si asi v třetí lize poradil málokdo… Tak se zrodil zatím nejvyšší výsledek naší divize, sice "jen" těsně jednociferný, zato však s další cennou nulou pro da Collage. Pokud jsme Forsee příliš nepustili do hry, tak Warriorům jsme zavřeli vrátka do naší obranné třetiny docela. Výsledkem budiž málo vídané pouhopouhé čtyři střely na naši branku. My naopak zasypávali golmana domácích jednou střelou za druhou a až do konce jsme neměli dost. Kanonádu načal Da Niště, který si dlouho předlouho hledal pozici pro nahrávku a nakonec napálil míček přesně do levého horního rohu soupeřovy svatyně. Podruhé jsme se radovali po úniku da Fevata, který po dlouhém střídání z posledních zbytků sil uvolnil ukázkově da Banika a ten ukázal, jak správně zakončil přečíslení dvou na jednoho. Několik vteřin poté předvedli jednu ze svých, dá se říct už proslulých, kombinací Da Niště s da Kaleesem a druhý jmenovaný zvýšil už na rozdíl tří branek. V dalším střídání zaúřadovala pro změnu druhá formace, když da Cuba nabil v úniku do pravého kruhu da Prezydentovi, který z první poslal dělovku do horních míst branky nešťastného brankáře.
V druhé půlce jsme pokračovali v exhibičním rázu utkání, florbalem jsme se bavili a mám radost, že pohled do slušně zaplněného hlediště mě utvrdil v tom, že jsme snad nebyli sami… Na detailní záznamy všech brankových situací bych potřeboval asi celý ansámbl ČT4 v čele Robertem Zárubou, každopádně podělily se o ně stejně jako ve dvou předchozích zápasech rovnoměrně obě naše trojice a jedna branka byla hezčí než druhá. Golmana Warriorů jsme v tomto poločase zasypali sedmnácti střelami, z nichž si ještě pět našlo svůj cíl. Na jeho obranu, jeho spoluhráči mu příliš nepomohli a až příliš často nás nechávali navzájem se překřižovat a vířit útočné kombinace okolo jejich brankoviště.

Sečteno podtrženo, málo vídaný zápas, v kterém jedno mužstvo zcela dominovalo a já jsem moc rád, že to bylo to naše, genxtří… Da Niště sáhne do portmonky pro další symbolický poplatek za hattrick a da Collage určitě rád pustí korunu za druhý shutout.



Summary:
Víte, že to nedělám rád, ale dneska musím opravdu jen chválit. Těžko si přát na úvod soutěže víc, než tři výhry, oku lahodící kombinace, spoustu krásných gólů, dvě čistá konta, celkové skóre 20:1, ale hlavně velkou porci zábavy na hřišti… i mimo něj… Vlastně když už jsme u toho, jednu výtku bych přece jen měl - málo chlastáme! :)
Myslím, že obě útočné dvojice, resp. kompletní trojice si sedly víc než dobře, čemuž nasvědčuje i pohled na osobní statistiky všech Genxtazzz. Gól si dali úplně všichni (a ne jeden), což je paráda. O da Collagovi nemá ani smysl mluvit, za toho hovoří čísla. ;)
Dnešními výsledky jsme se výborně odpíchli do naší první sezóny v lize a podle reakcí ostatních asi budeme muset přijmout roli jednoho z favoritů. Doufám, že se jí zhostíme dobře a budeme výsledky a předváděnou hrou přinášet radost nejen sobě!

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent

 

Statzzz


  Z G A B TM
da Kalees 3 4 5 9 0
Da Niště 3 5 2 7 0
da Cuba 3 3 3 6 0
da Fevat 3 3 3 6 0
da Prezydent 3 3 1 4 0
da Banik 3 2 0 2 0

 

 

 

  Z GA SA GAA % SO
da Collage 3 1 23 0,33 95,7 2