1.TD 2.ligy BLMF

01.10.2011 13:00

sobota 1.10.2011, Nezvěstice

První říjnový den se nesl v duchu premiéry našeho Genxtatýmu v 2. lize BLMF. Do Nezvěstic jsme se sjeli v nevídané sestavě, čítající osm hráčů do pole a dva brankáře. Absentovali pouze dovolenkující da Lumír a poloviční mrzák da Banik. Představili jsme obě posily pro letošní sezónu: zkušeného matadora da Šlossyho, který přestoupil z prvoligového Kejra, a florbalového šílence da Boba, kterého jsme získali na hostování ze stejného klubu.
Vzhledem k poněkud nešťastnému počtu hráčů jsme zvolili variantu sestavy se dvěma beky a třemi útočnými formacemi, soupiska tedy vypadal následovně. Gólmani: da Erikaator / da Collage; obrana: da Vovy, da Šlossy; útok: da Kalees - Da Niště, da Cuba - da Bob, da Fevat - da Prezydent. O tom, že početná soupiska ještě nezaručuje dobré výsledky a kvalitní hru jsme se měli přesvědčit již brzo, ale popořádku...


Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs AC Pošta Strašice   2:4 (1:2, 1:2); střely 13:16; bez vyloučení

Góly: da Cuba, Da Niště

V prvním klání v 2. lize jsme se utkali s dalšími nováčky v této soutěži, a sice Poštičkou ze Strašic. Velká škoda, že jim tentokrát chyběl proslulý kotel, nicméně při pohledu na výsledek ho ke svému bojovnému výkonu vlastně ani nepotřebovali. O tom, že nám herní styl ACP nesedí, nemůže bý pochyb, a naše druhé vzájemné utkání to jen potvrdilo. Celý zápas jsme dotahovali dvoubrankové manko a s naší jalovou hrou jsme neměli příliš šancí na úspěch. Strašice nás nepřekvapily, hrály to, co v nadstavbě, tzn. jednoduchý, ale účelný florbal, zdobila je bojovnost, prostě bylo vidět, že chtějí víc. My jsme se hodně pomalu rozjížděli a na hřišti jsme se hledali. Da Erikaator lovil hned druhou střelu hostů z branky a než jsme se rozkoukali, přidali strašičtí další gól. My jsme si nedali kloudnou přihrávku, naráželi na pozornou obranu a branku ohrozili spíš neškodnými střelami z dálky. Přesto nás dvě minuty před koncem poločasu vrátil do hry da Cuba.
Do druhé půle jsme nastoupili se snahou otočit skóre. Vzhledem k faktu, že na lavičce během hry chladly vždy dvě připravené útočné formace, nám k tomu mělo pomoct i zrychlené střídání. Ono strávit na hřišti při takovém počtu lidí minutu a půl je opravdu moc, síly jsou stejně po minutě pryč a zbývající dva útoky tuhnou... Bohužel, ani snaha zrychlit hru nikam nevedla a výhra proti tomuto soupeři nám dnes souzena nebyla. V polovině druhé desetiminutovky soupeř odskočil opět o dva a chvíli poté dokonce o tři branky a Genxtazzz se zmohli už jen na mírnou korekci skóre z hole Da Ništěho.

Asi netřeba hledat výmluvy, s výkonem, jaký jsme předvedli, bychom neuspěli ani loni ve 3. lize proti slabším soupeřům, natož proti diciplinovaně hrajícím a bojovným Pošťákům. Strašice vyhrály zaslouženě, ale my dobře víme, že dnes jsme jim ke dvěma bodům hodně pomohli sami.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs FBC Plzeň Letná   2:9 (0:5, 2:4); střely 14:19; vyloučení 1:0; bez využití

Góly: da Šlossy, da Prezydent (da Erikaator)

Druhý zápas, další starý známý z loňské nadstavby. Tehdy jsme s Letnou sehráli vyrovnanou partii a v jednom z nejlepších zápasů, jaké jsme odehráli, se vztyčenou hlavou prohráli po infarktovém závěru. Dnes tomu bylo bohužel úplně jinak. V křeči hrající Genxtazzz totiž nemohli být technicky výborně vybaveným mladíkům důstojnými soupeři. Pohodě nepomohlo ani naše sympatické gesto odehrát na přání soupeře zápas o něco dřív, než bylo plánováno, protože polovina týmu odcházela od rozjedeného kabanosu. Na to se ale rozhodně vymlouvat nemůžeme... Než jsme zjistili, že už se nenacházíme v bufetu, začínala 7. minuta zápasu a da Collage po šestigólovém přídělu opouštěl se sklopenou hlavou svou svatyni. Proti precizním střelám z dálky, zakončení do prázdné branky po kombinacích nebo brejkům po našich kiksech byl bezmocný. Výměna brankářů znamenala impulz pro naši squadru a do konce poločasu jsme už neinkasovali. O pauze bylo jasné, že je po zápase, šlo jen o to dohrát utkání a zabránit totálnímu debaklu.
Soupeř však načerpal síly a pustil se do nás s neutuchající touhou po gólech. V 2. minutě odčaroval kouzlo da Erikaatora a za dalších 40 vteřin mu poslal další dáreček. Čestný úspěch jsme zaznamenali až v polovině druhé půle, kdy se individuálně prosadil da Šlossy a zaznamenal premiérový gól v novém dresu. Soupeř kontroval vzápětí a schylovalo se k pověstné desítce... Světlou chvilkou byla premiérová asistence našeho gólmana, kterou mohl oslavit da Erikaator poté, co krásně našel na půlící čáře da Prezydenta, který z úhlu překonal brankáře Letné ke vzdálenější tyči. Poslední slovo však měli letenští, jmenovitě jejich kapitán Martin Kodalík, který svým třetím gólem zápasu podtrhl konečné skóre zápasu na strašidelných 2:9.

Navázali jsme na výkon z prvního zápasu a přesvědčili se o tom, že takhle to skutečně nepůjde. Jen o vlásek jsme unikli potupné desítce a frustrace už byla dost patrná na všech. Je jasné, že Letná, nepochybně jeden z favoritů naší soutěže, je florbalově někde jinde než my, ale takový nášup jsme doufejme dostali naposledy...



STS Chvojkovice Brod vs Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   1:8 (1:5, 0:3); střely 13:26; bez vyloučení

Góly: da Prezydent, da Šlossy (da Bob), da Šlossy (Da Niště), da Vovy (da Kalees), da Fevat (da Prezydent), da Bob, Da Niště, da Kalees (Da Niště)


Třetí a poslední zápas proti outsiderovi 2. ligy byl už snad i otázkou cti. Přivítat se s vybojovanou soutěží třemi prohrami by bylo nedůstojné a Broda da Chimpsta na našich genxtakaťatech by se musel hanbou propadnout... Proti torzu týmu STS, navíc oslabenému o v předchozím zápase vykartovaného hráče, jsme už nedopustili další blamáž a zlepšeným výkonem a zrychleným střídáním všech formací jsme srovnali nelichotivou bilanci předchozího zápasu s Letnou. Účet zápasu otevřel už minutu po úvodním hvizdu da Prezydent. Půl minuty po něm se prosadily obě nové akvizice v dresech Genxtazzz, to když po asistenci da Boba skóroval da Šlossy. Soupeř sice dokázal vstřelit kontaktní gól jinak bezchybnému da Erikaatorovi, pak ale až do konce zápasu úřadovali jen střelci s řetězy kolem krku a dírami po kulkách na zádech. Da Šlossy stihl do konce poločasu přidat svou celkově třetí branku dne a zahanbit se nenechal ani druhý obránce, da Vovy. Gólový výčet první půle potom završil da Fevat.
I do druhé půle vlétl náš tým s chutí napravit si pošramocenou reputaci. Gólmana domácích jsme zasypali 13 střelami, z nichž 3 našly svůj cíl. Premiérový zářez v Genxtatrikotu si mohl připsat po skvělé individuální akci da Bob a góly s pořadovým číslem 7 a 8 zaznamenala první útačná dvojice Da Niště a da Kalees.

Výhrou nad STS jsme tak trochu splnili povinnost a alespoň částečně si tím zlepšili náladu z jinak nepříliš vydařeného hracího dne. Takový zápas jsme potřebovali jako sůl a zaplať Pámbů, že nás na rozloučenou nečekal některý z dalších favoritů.



Summary:
2. liga nám přichystala moc pěkné přivítání... Po dvou prohrách a jedné výhře následovalo vystřízlivění a kdybychom byli trénovali, chtělo by se mi říct: začíná nám práce, pánové! Ovšem jelikož jsme banda, co se jezdí jen vyprdět na zápasy, a jsme na to jaksepatří hrdí, můžeme jen prohlásit: příště to bude lepší, kuwa!

Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!
da Prezydent

 

Stats:

Celkové stats 1. TD 2011/2012

  Z G A B TM
Da Niště 3 2 2 4 0
da Schlossy 3 3 0 3 0
da Prezydent 3 2 1 3 0
da Bob 3 1 1 2 0
da Kalees 3 1 1 2 0
da Cuba 3 1 0 1 0
da Fevat 3 1 0 1 0
da Vovy 3 1 0 1 0

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 3 9 39 3 76,9 0 1
da Collage 1 5 9 5 44,4 0 0

 

 

vs. AC Pošta Strašice

  Z G A B TM
da Cuba 1 1 0 1 0
Da Niště 1 1 0 1 0
da Bob 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 4 16 4 75 0

 

 

vs. FBC Plzeň Letná

  Z G A B TM
da Prezydent 1 1 0 1 0
da Schlossy 1 1 0 1 0
da Bob 1 0 0 0 0
da Cuba 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Kalees 1 0 0 0 0
Da Niště 1 0 0 0 0
da Vovy 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 5 9 5 44,44 0 0
da Erikaator 1 4 10 4 60 0 1

 

 

vs. STS Chvojkovice Brod

  Z G A B TM
Da Niště  1 1 2 3 0
Da Schlossy 1 2 0 2 0
da Bob 1 1 1 2 0
da Kalees 1 1 1 2 0
da Prezydent 1 1 1 2 0
da Fevat 1 1 0 1 0
da Vovy 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO
da Erikaator 1 1 13 1 92,31 0