9TD 2. ligy BLMF 2012/2013

23.03.2013 09:30

sobota 23.3.2013, Plzeň

Zápasy předposledního kola, hraného opět na Slavoji v Plzni, nás mohly definitivně posunout do vytouženého playoff. Klíčové bylo zvládnout utkání proti Dobřanům, které nás ještě jako jediné mohly připravit o osmičku. Ve zvývajících dvou zápasech jsme se střetli s v laufu hrajícími Kapacitami, dotahujícími se na špičku, a s Lenochody, kterým jsme měli co oplácet za debakl v 2. kole. Zásadní předvíkendovou starostí generálního managementu byla tradičně sestava. Tu jsme tento víkend lepili jak se dalo a všechny tři zápasy jsme nakonec odehráli v různém složení.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FBC KAPACITY   2:7 (1:1, 1:6); střely 14:22; bez vyloučení

Góly: DaNiště, Da Niště (da Kalees)

Do prvního a podle předpokladů nejtěžšího zápasu jsme nastoupili s da Collagem v brance. Ač tomu konečný výsledek ani poněkud zkreslené statistyky nenapovídají, odchytal famózní zápas. Před ním se zformovala pětice da Lumír, da Schlossy a vpředu potom trojka da Kalees, DaNiště, da Prezydent. Da Cuba, se potřeboval trochu prospat, takže na první zápas zapomněl dorazit. Za to Kapacity přistoupily k zápasu velice zodpovědně, jak nám po zápase kluci přiznali, hodně stáli o to nás porazit a zlomit svou černou sérii. Nastoupili na nás se třemi kompletními formacemi a zejména s ubíhajícím časem tak měli logicky výhodu, minimálně co se fyzické kondice týče. V první půli nás ale čekala spíše trpělivá bitva. Nikdo nechtěl udělat chybu, da Collage nás držel při nebezpečných výpadech soupeře, my jsme sice taktéž stříleli, leč bohužel mimo bránu. Přesto jsme šli do vedení, když DaNiště načapal golmana chytrou střelou do růžku při brejku dva na jednoho. Hosté stihli do poločasu vyrovnat střelou přes da Schlossyho po smolném odrazu od mantinelu.
V druhé půli jsme ještě přestáli úvodní tlak Kapacit, poslední čtvrtina zápasu ale byla bohužel pro nás zcela v řežii hostů. Jednak se projevilo, že hraje pět lidí (a z toho čtyři medvědi) proti devíti, takže jsme přestali stíhat a nechali běhat soupeře do přečíslení. Da Kalees se navíc víc než na hru soustředil na diskuze se soupeři a rozhodčími a zapomínal, že v systému 3 na 3 jeden bránící hráč logicky chybí... Od 5. minuty se tak začali prosazovat svěží útočníci soupeře. My jsme zvládli už jen podruhé v zápase vyrovnat zásluhou střelecky disponovaného DaNištěho, soupeř nám ale brzo opět odskočil a my už neměli síly a asi ani vůli na zvrat. Skvěle chytající da Collage tak musel potupně lovit každou minutu míček ze stítě. Zápas jsme dohrávali rozhádaní a v blbé náladě.

Zápas proti silnému protivníkovi, proti kterému ale mívámě historicky štěstí, se nám tentokrát vůbec nepovedl. V pěti bychom museli předvést vysoce nadstandardní výkon, abychom v pohodě hrajícího soupeře potrápili. To se dnes nestalo, naopak jsme nedokázali plnit taktické pokyny, hlavně co se týče hry dozadu. Nebýt da Collage, odnesli bychom si minimálně desítku, spíš ještě víc. Některými zákroky solidně deptal útočníky Kapacit a byl tak jediným z týmu, kdo snesl přísnejší měřítko.
 

 

  Z G A B TM
DaNiště 1 2 0 2 0
da Kalees 1 0 1 1 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 7 22 7 68,2 0 0


 



Netopýr FbC Lenochods "B" vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   1:5 (0:2, 1:3); střely 8:19; vyloučení 1:1, využití 1:0

Góly: da Prezydent (da Cuba), DaNiště, da Cuba, da Kalees (Da Niště), da Prezydent (da Kalees)

Zápas proti (bývalým) tréninkovým partnerům jsme zvládli na jedničku. Pomohlo předzápasový týmový dýchánek, kde jsme si vyjasnili pojmy a dojmy z prvního zápasu, vyspinkaný da Cuba nahradil v útoku neplodného da Prezydenta, ten zase v obraně zaskočil za zraněného da Lumíra, do branky se postavil da Erikaator a fungovalo to. Výborně jsme bránili a po prvotní nepsané soutěži v pálení tutovek jsme se později začali prosazovat i střelecky. Jako první se trefil z beka da Prezydent ukrytou střelou k tyči. Druhou branku přidal po nádherné individuální kličkované DaNiště. Hráli jsme v pohodě a ještě před koncem poločasu jsem si vykoledovali trestné střílení. Náš letos znovuzrozený střelec DaNiště se ale tentokrát mezi tyče netopýří svatyně netrefil. Následovala tak minutová přesilovka, bohužel nevyužitá. Soupeř bránil hlavně obě křídla da Kaleese s da Cubou a pro da Prezydenta se tak otevíral prostor pro střelbu mezi kruhy. Ani na dvakrát se ovšem neprosadil. První půli jsme ale přesto zvládli se slibným náskokem.
Hned v první minutě druhého poločasu se opakovala situace na druhé straně. Da Schlossy zatáhl za záchrannou brzdu, Pleci nájezd neproměnil a Lenoši tak hráli přesilovku. Naložili s ní o poznání lépe než naše formace, Kapřík nic nevymýšlel a parádní střelou nedal da Erikaatorovi šanci. My jsme se ale nenechali rozhodit a pokračovali v naší hře. Necelou minutku po kontaktním gólu soupeře se na nás usmálo štěstí, když da Cuba skóroval z dorážky po nechtěné nahrávce od gólmana. Definitivní zlom pak znamenala branka da Kaleese po čistém odebrání míčku DaNištěm. Poslední zápis do střelecké listiny zaznamenal další "nechytatelnou" pumelicí schovanou za hráče da Prezydent. Lenochodi přesto ještě sáhli k dlouhé power play, ale místo ohrožení naší branky už jen opovrhl snadným dosažením hattricku da Prezydent, který nikým netísněn netrefil prázdnou branku.

Podali jsme počínaje brankářem až po posledního útočníka výborný a (dvakrát podtrženo) kolektivní výkon. Hráli jsme kompaktně, vraceli se jeden za druhého, blokovali střely a ze střelecké převahy vytěžili důležité branky. Díky tomu jsme oplatili Pejrům vysokou porážku z úvodu ročníku a prodloužili tak jejich nelichotivou sérii bez vítezství.
 

 

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Cuba 1 1 1 2 0
da Kalees 1 1 1 2 0
DaNiště 1 1 1 2 0
da Schlossy 1 0 0 0 1

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 1 8 1 87,5 0 0




FBC DRACI DOBŘANY vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   5:6 (5:2, 0:4); střely 11:12; vyloučení 1:0, využití 0:1

Góly: da Schlossy, da Prezydent (da Cuba), da Cuba, DaNiště (da Prezydent), DaNiště (da Prezydent), DaNiště (da Cuba)

Do zápasu proti dobřanským Drakům jsme vstupovali posílení důležitou výhrou, zároveň oslabeni o da Kaleese, který dal přednost kulturnímu vyžití v hlavním městě. Čekal nás tedy litý boj ve čtyřech, navíc proti soupeři, který po dvou klopýtnutích musel zápas zvládnout, aby ještě zabojoval o playoff. Kdo si pamatoval první vzájemný zápas s Dobřanami, musel se po závěrečném hvizdu smát... Utkání se totiž až na detaily vyvíjelo naprosto stejně. Opět jsme vysoko prohrávali, opět jsme v poločase předvedli brankářskou rošádu a opět jsme vítězství urvali v samém závěru. První půle však byla noční můrou. Hned v první minutě jsme prohrávali, ale brzy stihl srovnat da Schlossy. Potom ovšem propadl da Collagovi lacinější gól a když se po faulu mimo hru prosadil samotný hříšník Fany, byla nejen na faulovaném da Cubovi patrná jistá frustrace. Po vychladnutí ale připravil gólovou přihrávku pro da Prezydenta a ten nás vrátil opět do zápasu. V poslední minutě první půle ale dobřanský sniper Jarda Klíma dotáhl svůj hattrick a do pauzy se tak šlo za nelichotivého stavu. Poločas na pytel a síly zdecimovanému týmu rychle ubývaly.
Nicméně právě tady se projevila morální síla mančaftu. Řekli jsme si, že máme ještě dost času, že už jsme to jednou dokázali a že to zkusíme zase, pěkně trpělivě. Pomohl nám rychlý gól da Cuby a pak si vzal slovo DaNiště. Jeho dva góly srovnaly skóre. V té chvíli jsme byli na koni a definitivní zlom přišel minutu a půl před koncem. To šel pykat nejlepší střelec soupeře za úmyslné posunutí branky. Přesilovková formace Genxtazzz zamkla Dobřany v jejich obranném pásmu a v samém závěru přesilovky i zápasu svým třetím gólem rozhodl o našem vítězství DaNiště.

Dokázali jsme to znovu! Radost z takového vítězství je vždycky umocněná tím, jakým způsobem jsme k němu došli. Musím ale přiznat, že tentokrát mi bylo soupeře líto, prohrát takhle dvakrát se stejným pritivníkem, to si asi nezasloužili... My jsme si opět dokázali, že nezabalíme zápas ani za nepříznivého stavu a zároveň se nám potvrdilo, jak pozitivní je jezdit na zápasy s dvěma golmany.
 

 

  Z G A B TM
DaNiště 1 3 0 3 0
da Cuba 1 1 2 3 0
da Prezydent 1 1 2 3 0
da Schlossy 1 1 0 1 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 5 8 5 37,5 0 0
da Erikaator 1 0 3 0 100,0 0 0

 



Summary: Opět se dnes potvrdilo, že v neúplné sestavě dokážeme udělat dobré výsledky a že zřejmě funguje staré klišé o semknutí týmu v krizových situacích. V dnešních zápasech jsme si vybojovali historický postup do playoff 2. ligy. Po debaklu s Kapacitami jsme zvládli oba zápasy proti papírově slabším soupeřům, byť ten druhý z posledních sil a s jistou dávkou štěstí. K poslednímu hracímu dnu tak můžeme jet relativně v klidu, byť ve hře je ještě to, s jakým soupeřem se potkáme v nadstavbě.
 

 

Celkové statz:
 

  Z G A B TM
DaNiště 3 6 1 7 0
da Prezydent 3 3 2 5 0
da Cuba 2 2 3 5 0
da Kalees 2 1 2 3 0
da Schlossy 3 1 0 1 1
da Lumír 1 0 0 0 0


 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 2 1 11 0,5 90,9 0 0
da Collage 2 12 30 6,0 60,0 0 0






Smrrrrrrt !!!


da Prezydent