6.TD 2.ligy BLMF 2012/2013

17.02.2013 09:01

sobota 20.1.2013, Nezvěstice

Šesté kolo, konající se opět v Nezvěsticích, slibovalo zajímavé boje.  Svedlo nás dohromady s tradičním rivalem Kapacitami a u dna se motající Doubravkou. Piráti však zřejmě usoudili, že nejsou hodni čekání na předposlední zápas dne, a tak se na zápas proti naší crew vůbec neobtěžovali zdržet. Byla z toho logická kontumace v náš prospěch. Což o to, body se nám hodí vždycky, nicméně je trochu k vzteku, když za dvě poslední kola, na která se vláčíme o víkendu do Nezvěstic, sehrajeme pouhopouhé tři zápasy... Předzápasová soupiska navíc byla paradoxně nezvykle nabitá, dorazili jsme v počtu osmi hráčů do pole. Sestava vypadala následovně: da Collage; na beku da Schlossy s da Lumírem; a v útoku rotovali tři dvojice, da Kalees - Da Niště, da Cuba - da Prezydent a da Fevat - da Banik.



FBC KAPACITY vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   3:4 (1:3, 2:1); střely 22:13; vyloučení 2:3; bez využití

Góly: da Kalees (da Schlossy), da Lumír (da Cuba), Da Niště (da Kalees), da Kalees (Da Niště)

Do z= 1pasu vstupovali jako favorité domácí borci, byť to byl už jejich čtvrtý zápas dne. Předchozí tři ale zvládli bravurně, poslední dva dokonce s vychytanou nulou. Navíc hráli stejně jako my v plné sestavě a s osmi hráči v poli. Náš nástup byl ale jako z říše snů a výrazně ovlivnil vývoj utkání . V čase 00:07 vypálil da Kalees poprvé na branku a s pomocí teče bránícího hráče hned otevřel skóre. O minutu později se poprvé v sezóně prosadil da Lumír.  Ten bil z první po zemi přesně k levé tyčí, poté co ho pěkně našel mezi kruhy da Cuba. To byla pro sebevědomí domácích slušná sprcha, nicméně už brzy dostali šanci dostat se zpět do zápasu. Na trestnou lavici totiž usedl poprvé da Kalees. Oslabení jsem ale zvládli bravurně a soudě podle prvních zákroků da Collage, jsme se mohli těšit na jeden z jeho nej lepších výkonů v kariéře. Když v 7. minutě přidal třetí gól Da Niště, který si zkušeně počkal, až si golman lehne, a zavěsil pod víko, začali jsme věřit v úspěch. V zápětí ale kontroval soupeř, byť pro nás hodně smolným gólem. Míček se po střele od tyče odrazil zpět před branku, kde byl u něj o desetinu sekundy dříve útočník Kapacit, a takovým podivným píchnutím pomalinku dorazil balonek za čáru. Ve zbytku poločasu hrál hlavní roli náš čapájev, který v brance doslova čaroval a chvílemi přiváděl soupeře k šílenství. K dalším zápisům do střelecké listiny už nedošlo, osazenstvo stolku časoměřičů tak zaměstnal pouze da Kalees a jeho sparring partner, kteří byli vyloučeni za vzájemnou potyčku.
Vstup do druhé půle nám hrubě nevyšel. Nejprve da Collage malinko polevil v koncentraci, nechal se nachytat poušťáčkem z úhlu a dovolil Kapacitám dostat se na dostřel. Domácí zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a začali nám zle zatápět. Potom da Schlossyho zradilo koleno v ten nejhorší možný moment. V souboji v rohu musel vinou starých válečných šrámů ubrat, Marek Titl si ho povodil a dostal se až před branku, kde ještě dlouhou kličkou udělal da Collage. Vzápětí jsme sice dostali výhodu přesilové hry po špatném střídání soupeře, s tou jsme ale naložili hodně zoufale. Nejen že jsme sami branku neohrozili, ale ještě jsme dvakrát poslali protivníka do brejku. Jen díky dalším da Collagovým zákrokům jsme při vlastní přesilovce neinkasovali. Hra se přelévala ze strany na stranu a subjektivně vnímáno soupeřům začal mírně docházet dech. Tomu by odpovídal i oddechový čas , který si za nerozhodného stavu vzali už před polovinou poločasu. To my jsme v pravidelných intervalech střídali tři útoky, z nichž především ten první a třetí si dokázaly vytvořit tlak. Do tuhého začalo jít až po třetím vyloučení da Kaleese, který byl nucen zatáhnout záchrannou brzdu a faulem z kategorie ospravedlnitelných nás poslal opět do dvou. I druhé oslabení jsme ale přestáli bez újmy. Dvě a půl minuty před koncem přišel rozhodující okamžik zápasu. Da Niště si odmítl hráče a žabičkou poslal míček před bránu na da Kaleese, který ho z první halfvolejem poslal nekompromisně pod víko! Zbytek zápasu jsme s nasazením všech sil odbránili a mohli tak slavit šťastnou výhru nad tímto kvalitním soupeřem.

Další zápas proti Kapacitám z kategorie těch, na které se ne zapomíná. Hrál se super florbal s nasazením, plný osobních soubojů, ale bez záludností. Všichni dřeli jak koně, od beků do posledního útočníka. Kromě stabilních útočníků bych vyzvedl výkon da Fevata s da Banikem, kteří nejen že perfektně bránili, ale navíc vybojovali spousty balonů a vypracovávali si i šance. Absolutorium ovšem bez debat zaslouží da Collage, který nám zápas prostě a jednoduše vychytal. Pustil tři góly z 22 střel a předvedl hned několik zákroků "navíc", které byly pomyslným jazýčkem na vahách.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Fbc Doubravka Pirates   5:0 k

Soupeř se nedostavil...




Summary: Dvě výhry, byť jedna bez boje, nás posunuly o jednu pozici výše a myšlenky na playoff začínají nabývat výraznějších obrysů. Pokud budeme i nadále převádět podobné výkony jako dnes proti Kapacitám, není důvod, abychom letos do vyřazovacích bojů nepostoupili.


 

  Z G A B TM
da Kalees 1 2 1 3 3
da Niště 1 1 1 1 0
da Lumír 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Banik 1 0 0 0 0
da Fevat 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 3 22 3 86,4 0 0





Smrrrrrrt !!!

da Prezydent