3.TD 2.ligy BLMF 2012/2013

17.11.2012 12:30

sobota 17.11.2012, Nezvěstice

Významný státní svátek, Den boje za svobodu a demokracii, oslavila hrstka chrabrých Genxtazzz na florbalu a pojala ho jako Den boje za lepší umístění v tabulce. Předpoklady jsme pro to měli téměř ideální, vždyť při vší úctě k soupeřům, čekaly nás tři týmy, které se v tabulce nacházely pod námi. Malou komplikací mohl být fakt, že jsme se ani tentokrát nevyhnuli problémům při sestavování soupisky. Jen díky angažování nového Genxty da Frankieho a zázračnému oživnutí RoboCopa da Schlossyho jsme se nemuseli v Nezvěsticích ztrapnit ve třech hráčích v poli. Sestava tedy vypadala následovně: v brance da Erikaator (s podporou třiměsíčního Nikose a kojící manželky v zádech), na pozici kovaného beka da Schlossy, na postu falešného beka da Cuba a před nimi volně roztroušeni da Kalees, da Prezydent a da Frankie.



Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. FBC Spirits Plzeň   5:0 (2:0, 3:0); střely 20:13; bez vyloučení

Góly: da Prezydent (da Cuba), da Frankie (da Prezydent), da Kalees (da Schlossy), da Prezydent (da Cuba), da Schlossy

Na úvod nás čekal mladý tým z Plzence a předvapil nás už před úvodním hvizdem, to když na nás nasadil do branky ženštinu. Ale i s tímto podlým manévrem jsme se popasovali a po počátečním oťukávání jsme na ni našli recept. Napřed nás ale musel několikrát podržet da Erikaator, protože Spirits prvních pět minut nepříjemně kousali a párkrát nám řádně zatopili. Jakmile se ale naše stařecká těla dostala na provozní teplotu, začalo nám to tam padat. V polovině prvního poločasu nabil da Cuba na pravý kruh da Prezydentovi a ten otevřel skóre zápasu. Ještě do přestávky měli diváci, soupeř i my jedinečnou šanci seznámit se s da Frankiem a jeho legendárním "sekhendem", na který má snad patent. Novopečený Genxta převzal přihrávku, zpracoval ji a pak míček zády k bráně bekhendem neomylně napálil za záda bezmocné golmanky hostů. Jak prosté...    
Další góly padaly už v druhém poločase, kdy v prvním střídání po individuální akci zvyšoval da Kalees a chvíli po něm se pěkně pod víko trefil podruhé da Prezydent. Da Erikaator musel udržovat pozornost, protože mladíci občas zahrozili, a zapotil se zejména při likvidování dobře zahrané standardní situace. Vše ale bravurně zvládl a mohl tak zaslouženě slavit premiérovou nulu v sezóně, a to v podstatě současně s poslední brankou zápasu. Sekundu před koncem se totiž svým důrazem na brankovišti prosadil da Schlossy a splnil tak nevyslovené přání zbytku Papoutsidesovic rodiny, která na tribuně pomyslně skandovala "dejte jim bůra"...

Povedené utkání, dali jsme branky, žádnou neinkasovali, čili na úvod panovala spokojenost a všeobecná pohoda, kterou jsme si chtěli přenést do dalších zápasů. Je ale třeba přiznat, že výsledné skóre je k soupeři snad až příliš kruté. Plzenec běhal, byl nebezpečný, ale my ukázali více přesnosti a klidu v koncovce a po zásluze tak slavíme výhru.

 

 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 2 1 3 0
da Schlossy 1 1 1 2 0
da Cuba 1 0 2 2 0
da Frankie 1 1 0 1 0
da Kalees 1 1 0 1 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 0 13 0 100 1 0





RED WINGS Třemošná vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:4 (2:1, 0:3); střely 13:12; bez vyloučení

Góly: da Frankie (da Erikaator), da Prezydent (da Kalees), da Prezydent (da Cuba), da Prezydent

Posíleni výhrou nad Spirits a několika pivky v bufetu, vstoupili jsme do zápasu proti neoblíbenému soupeři tak, jak to umíme jen my. Tradičně jsme se proti Red Wings, na které prostě neumíme, nemohli nastartovat, a dlouho jsme nevěděli, co na ně hrát. Než jsme se nadáli, prohrávali jsme 0:1, byť ve skórování soupeři nechtěně pomohl da Schlossy. Od jeho zadele se totiž odrazilo nahození z levého kruhu až za bezmocného da Erikaatora. Postupem času jsme se sice zvedli, ale když už měla akce gólové parametry, tak jako v případě pumelice da Prezydenta či kličky da Kaleese, vytáhl golman domácích famózní zákrok. Nedáš - dostaneš. Po ztrátě v útočném pásmu jsme si v brejkové situaci špatně rozebrali hráče a proti zcela volnému útočníkovi Třemošné, střílejícímu z první, měl da Erikaator pramalou šanci. Do konce poločasu zbývala jen minuta a s námi to nevypadalo dobře. Důležitý moment zápasu ale přišel 17 sekud před přestávkou, byl jím kontatkní gól na 2:1. Dnes ve velké pohodě chytající da Erikaator perfektně našel na středu hřiště da Frankieho a jeho střela z poměrně těžkého úhlu si našla cestu do brány.
Do druhé půle jsme tak vstupovali za relativně hratelného stavu. A trpělivou hrou jsme se nakonec dokázali prosadit. Hlavní slovo si vzal da Prezydent, který nepřestal ostřelovat třemošenskou svatyni a nakonec se do ní přece jen prostřílel. Nejprve převzal dlouhý pas od da Kaleese, osvobodil se od obránce a z forhendové otočky prostřelil golmana poprvé. Potom výstavní střelou do růžku našel skulinku nad brankářovým ramenem a minutu před koncem utkání dokonal čistý hattrick povedenou střelou k tyči. Zápas jsme tak dohrávali v euforii...

... a da Prezydent v bolestech, jelikož se mu záda začínala vypovídat službu. Slavíme zasloužené premiérové vítězství nad Red Wings. Da Erikaator měl sice o něco méně práce než proti Plzenci, ale opět nás výrazně podržel. Po nepovedeném prvním poločase jsme se v tom druhém dokázali zmátořit a stejně jako v prvním zápase jsme ukázali, že dnes máme dobře dobře seřízená mířidla..


 

  Z G A B TM
da Prezydent 1 3 0 3 0
da Frankie 1 1 0 1 0
da Cuba 1 0 1 1 0
da Kalees 1 0 1 1 0
da Schlossy 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 2 13 2 84,62 0 1


 

Fbc Doubravka Pirates vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   2:9 (1:2, 1:7); střely 13:17; bez vyloučení

Góly: da Prezydent (da Cuba), da Cuba (da Frankie), da Kalees, da Frankie (da Kalees), da Schlossy, da Kalees (da Cuba), da Prezydent (da Kalees), da Kalees (da Prezydent), da Cuba (da Prezydent

Třetí a poslední dnešní zápas proti taktéž v pěti hrajícím Pirátům z Doubravky jsme chtěli zvládnout a potvrdit tak body nasbírané v dvou prvních utkáních. Ještě před úvodní buly způsobila trojice da Schlossy, da Cuba a da Frankie menší šok da Kaleesovi. Ten se zdržel na lavičce nasazováním ocvočkovaných potítek a když zjistil, že nezahajuje zápas na hřišti, tak jako tomu bylo doposud bez výjimnky, napůl nasraně prohlásil: "oni mě snad chtějí vyšoupnout ze sestavy"! Vývoj zápasu zprvu nenaznačoval, že by se měla konat nějaká ofenzivní divočina, Pirates hráli solidně a dokázali odpovědět na naše první dvě vstřelené branky. Tu první vsítil dnes střelecky disponovaný da Prezydent, který po nezištné a milimetrově přesné přihrávce da Cuby pověsil míček pod víko. Druhý gól padl po kombinaci da Frankieho se střílejícím da Cubou. Ovšem ještě do konce poločasu stihla Doubravka snížit po obkoužení da Erikaatorovy svatyně a následné střele z otočky.
Hned v prvním střídání druhé půle bylo srovnáno, poté co kapitán Pirátů střílel z první z oblasti levého kruhu a našel skulinku u levé tyčky. Da Erikaator si včak tuto zřejmě jedinou situaci, kterou mohl dle vlastních slov vyřešit líp, nemusel vyčítat dlouho. To, co se totiž dělo v druhé půli, nečekal snad ani ten největší optimista. Genxtazzz odstartovali doslova střelecké galapředstavení a nebohý golman domácích byl téměř každou minutu nucen lovit míček ze sítě. Po další individuální akci da Kaleese a následné kombinaci téhož hráče s da Frankiem (samozřejmě jen tak mimochodem zakončené gólovým sekhendem), musela Doubravka otevřít hru. Leč místo kýženého tlaku na naši bránu následovaly většinou úspěšné protiútoky Loboga. Ve dvou, někdy i ve třech jsme najížděli do rozhozené obrany domácích, většina kombinací končila přečíslením a dnes jsme celý hrací den naše střelecké příležitosti prostě dokázali využívat. Trefili se postupně úplně všichni hráči Genxtazzz, včetně da Schlossyho, který demostroval svou herní pohodu luxusní individuální akcí, zakončenou střelou z úhlu pod víko. Da Erikaator vzadu zavřel vrata a po šestém gólu z hole da Kaleese už to soupeř zabalil. Nasypali jsme mu proto ještě další tři branky, z nichž hlavně ta, kterou da Kalees dokonal svůj hattrick, demostruje složení soupeřových zbraní. Da Kaleese si totiž před vlastním brankovištěm vůbec nikdo z Pirates nevšímal, a tak měl po da Prezydentově rozehrávce volného úderu z rohu čas si nejdříve narazit míček o tyčku a až potom překonat brankáře.

Po gólové smršti ve druhém poločase se zrodil náš doposud nejlepší výsledek sezóny. Sice to byl opět zápas, kde skóre asi úplně neodpovídá vyjádření sil na hřišti, ale na to se historie neptá. Hrací den jsme zakončili ideálním způsobem a navíc jsme se florbalem opravdu pobavili.
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 3 2 5 0
da Cuba 1 2 2 4 0
da Prezydent 1 2 2 4 0
da Frankie 1 1 1 2 0
da Schlossy 1 1 0 1 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 1 2 13 2 84,62 0 0




Summary: Tři zápasy, šest bodů, skóre 18:4... těžko jsme si mohli před třetím kolem přát něco víc. Nerad chválím jednotlivce, ale pro tentokrát si to mohu dovolit. Všem do jednoho totiž zápasy vyšly.
Da Erikaator přinesl jistotu do branky, vychytal čisté konto a dokonce přihrál na gól.
Da Schlossy hrál v nevídané pohodě, kterou doložil dvěma góly. Hlavně ale dávno nikdo netrne, když rozehrává útočné akce, protože vzadu už nechybuje.
Da Frankie (přes svou pověstnou nespokojenost s vlastními výkony) naši hru bez debat oživil a navíc ukázal, že se můžeme v budoucnu těšit na další nechytatelné bekhendovky či clonění v útočném pásmu, při kterém svým tělíčkem zakryje výhled nejen golmanovi ale i dalším zvývajícím třem protihráčům vč. jejich střídačky.
Da Cuba opět ukázal to, co je o něm známo. Přehled, přesné přihrávky a tzv. "uspávání hadů", při kterém vyláká soupeře nahoru a pak dokáže založit akci, vedoucí k přečíslení.
Da Kalees prokázal šikovné ruce, rychlé nohy a byl produktiovní jako obvykle, byť nebyl ve "starting line-upu".
Da Prezydentovi zdravotní indispozice evidentně sedí, dnes pálil skutečně ostrými a, světe div se, dokonce i nahrával.
 
Obecně je potěšujícím faktem to, že jsme se na góly nenadřeli tak jako v minulých zápasech. Samozřejmě je třeba nepřeceňovat výsledky, v prosinci proti soupeřům z horní části tabulky může být všechno úplně jinak, ale dnes je důvod ke spokojenosti. Florbalem jsme se prostě bavili a o tom to asi má být.

Celkové stats

 

  Z G A B TM
da Prezydent 3 7 3 10 0
da Kalees 3 4 3 7 0
da Cuba 3 2 5 7 0
da Frankie 3 3 1 4 0
da Schlossy 3 2 1 3 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Erikaator 3 4 39 1,33 89,7 1 1






Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent