2.TD 2.ligy BLMF 2012/2013

27.10.2012 08:30

sobota 27.10.2012, Nezvěstice

Stává se pomalu tradicí, že větší dobrodrůžo, nežli samotná florbalová klání, bývá shánění mančaftu na hrací den. Nejinak tomu bylo celý týden před druhým kolem naší soutěže. Ačkoliv většinou se nějakým zásahem shora sejdeme v přijatelném počtu, poslední říjnový víkend tomu bylo jinak. K prvnímu zápasu proti favorizovaným Borům tak nastoupila pětice Genxtazzz: v brance da Collage a v poli motající se čtyřka da Kalees, da Prezydent, da Vovy a da Lumír. Teprve po prvotním debaklu jsme byli schopni rozšířit naše řady o další dva útočníky, kořalu Da Ništěho a věrného pomocníka da Boba.


FbC Bory vs. Junajtyd Genxtazzz of Lobogo   9:1 (5:1, 4:1); střely 23:10; vyloučení 0:1; využití 1:0

Góly: da Vovy (da Prezydent)

Už před zápasem byly vzhledem k soupisce, resp. zoufale malému počtu  hráčů na ní figurujících, šance na úspěch minimální. Náš soupeř, lídr tabulky s dosavadních skóre 16:2, nastoupil se sedmi hráči v poli, tudíž s ohledem na známý výpočet, nutný k úspěchu [vzorec: počet Genxtazzz * průměrná hmotnost Genxtazzz * průměrný věk Genxtazzz > 2 * (počet hráčů soupeře * průměrná hmotnost soupeře * průměrný věk soupeře)] jsme mohli skutečně jen překvapit. To se nestalo a my si museli vychutnat dvacetiminutové pobíhání bez míčku, v pravidelných intervalech proložené šouráním se na buly ve středovém kruhu. Prvních pět minut jsme se ještě docela drželi, ale pak jsme začali i vzhledem k začínající únavě, kupit chybu za chybou. Abychom si kalich hořkosti vypili do dna, ukázalo se záhy, že ani da Collage se dnes s formou příliš nepotkal. Chytil sice trestné střílení, nařízené za da Vovyho táboření v brankovišti, ale pak už to jelo. V následujícím oslabení jsme se poměrně dlouho úspěšně bránili, nicméně chvilku před vypršením da Vovyho trestu jsme inkasovali poprvé. Vzápětí nevídaným kiksem nalil da Kalees soupeři a ten měl před da Collagem snadnou úlohu. Do konce poločasu jsme stihli obdržet ještě tři fíky, povětšinou z nepříliš povedených střel, čímž nechci snižovat výkon domácích. Naopak, přehrávali nás, florbalově byli minimálně o úroveň výš (podle skóre o dvě úrovně), jen ty góly padaly spíš na vrub našemu zoufalému přistupování při bránění nebo brankářově (ne)postřehu (viz. Vandyho dalekonosná "pumelice" z vlastní poloviny, kterou posraly všechny mouchy v hale, než se dokutálela k tyči). Čestný úspěch jsme zaznamenali až těsně před poločasovým hvizdem, to když da Vovy z úhlu prostřelil borského golmana.
Druhá půle se nesla v podobném duchu. Síly ubývaly a poušťáky v naší síti přibývaly. Dostali jsme se sice do několika málo šancí, mezi nimiž vynikaly zejména tutovky da Kaleese a da Lumíra, který přestřelil v podstatě prázdnou bránu. Ale nebylo nám přáno, a tak jsme se ve zbytku zápasu soustředili spíš na to neskončit s potupnou desítkou. To se nakonec podařilo, ačkoliv za podobnou tragédii považuju fakt, že minutu před koncem zkompletoval hattrick takový ostrostřelec, jakým je Vandy... (to máš za to, že sleduješ náš web, lumpe!) :)

Navzdory výsledku žádná tragédie, hlavně že se nikdo nezranil. Vzali jsme to s humorem, nic jiného nám ani nezbylo. Ne že bychom zápas odchodili, ale v body mohl doufat asi jen ten největší optimista. Kluci z Bor ukázali, proč hrajou na špici tabulky, a zřejmě se ani moc nezpotili. Nám nezbylo než doufat, že k následujícímu zápasu dorazí posily a my budeme našemu dalšímu protivníkovi důstojnějším soupeřem.

 

 

  Z G A B TM
da Vovy 1 1 0 1 1
da Prezydent 1 0 1 1 0
da Kalees 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 9 23 9 60,87 0 0


 

Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. HoVaDaX Stříbro   7:3 (4:1, 3:2); střely 18:14; vyloučení 1:0; bez využití

Góly: da Bob (da Vovy), da Prezydent, da Kalees (da Vovy), da Kalees (da Vovy), Da Niště (da Kalees), da Kalees (da Vovy), da Prezydent (TS)

Zápas proti Stříbru bylo od začátku jiné kafe. Ono se taky jinak hraje, když můžou střídat dvě kompletní lajny. Navíc nás z hledniště podporoval minikotlík ve složení malej a velkej da Fevat, takže jsme se nechtěli zesměšnit před nastupující florbalovou generací. Příjezd dvou forwardů byl od začátku strašně znát na hře celého týmu. Da Bob s da Lumírem dostali za úkol roztáhnout da Prezydenta. Da Niště se zařadil tradičně k da Kaleesovi, navíc je naprosto famózně doplňoval ze své nově vytvořené pozice bránícího útočníka (či snad útočícího obránce?) da Vovy. Právě po jeho bezchybných pasech padaly góly. Po jeho první přohrávce, kterou našel před brankou da Boba, padla první branka a Genxtazzz šli do vedení. Potom sice da Collagovi propadla střela z dálavy, ale půl minuty na to zvrátil skóre na naši stranu da Prezydent, který vybojoval míček ve skrumáži a opakovanou střelou překonal golmana Hovad. Následovala dvougólová přehlídka da Kaleese po nezištných křižných přihrávkách da Vovyho a do přestávky se šlo za příznivého skóre 4:1.
I v druhém poločasu jsme pokračovali v kolektivním výkonu, dobře jsme bránili a nepouštěli se zbrkle do útoku, jak bývá jinak naším zvykem. Da Collage moc práce neměl, hodně střel jsme zblokovali. Předvedl však i povedené zákroky. Na snížení soupeře reagoval okamžitě střelou z dálky přesně k tyči Da Niště, chvíli po něm vymíchal brankáře hostí da Kalees a mohl slavit premiérový hattrick sezóny. Když ve 13. minutě proměnil da Prezydent trestné střílení, bylo definitivně rozhodnuto. Stříbro stihlo už jen kosmeticky upravit skóre.

Předvedli jsme zatím nejlepší letošní výkon, přesně takhle by asi naše hra měla vypadat. Naše útočné snažení oživil přehled Da Ništěho i důraz da Boba a nelze nevyzdvihnout přínos da Vovyho, který v tomto zápase exceloval. Nebylo to bezhlavé útočení, nýbrž nápadité ofenzivní představení, vycházející s pozorné obrany. Takhle kdybychom pokračovali...
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 3 1 4 0
da Vovy 1 0 4 4 1
da Prezydent 1 2 0 2 0
da Bob 1 1 0 1 0
Da Niště 1 1 0 1 0
da Lumír 1 0 0 0 0

 

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 3 14 3 78,57 0 0





Junajtyd Genxtazzz of Lobogo vs. Netopýr FbC Lenochods "B"   2:7 (1:2, 1:5); střely 11:15; vyloučení 1:0; bez využití

Góly: Da Niště (da Kalees), da Kalees (da Vovy)

Pozitivně naladěni a povzbuzeni nejen výsledkem, ale i předvedenou hrou jsme vstoupili do posledního utkání s docela velkým očekáváním. O to větší šok přišel, proti do té doby trápícím se Lenochodům jsme se prezentovali strašidelným výkonem. Navzdory stejné sestavě jako v předchozím zápase to tentokrát prostě nešlo. Lenoši na nás byli výborně připraveni, vyloženě nás nepřehráli, ale stačilo jim hledat si okýnka za naší vysunutou obranou a my jim vlastními chybami ke gólům pomohli. Navíc skutečně potrestali každé naše zaváhání. V prvním poločase jsme ještě dokázali držet krok. Sice jsme po dvou zásazích Vaška Čermáka (trefil se celkem pětkrát!) prohrávali, Da Niště ale ještě stihl vstřelit kontaktní gól, takže stále bylo o co hrát.
Druhou půli jsme ale prospali a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Po dvou brankách na každé straně přišla gólová smršť z hokejek Lenochods. Většina branek padla jako přes kopírák po přihrávce na úplně volného útočníka a ten, stojící nikým neatakován u levé tyče, zakončoval pohodlně do odkryté branky za bezmocného da Collage. My jsme se naopak nebyli schopni prosadit přes dobře přistupující hráče hostí. Šance byly, ale to málo, co jsme měli, jsme nedokázali využít. Černou kaňkou bylo další zranění našeho hráče, da Vovyho zradilo v jednom ze soubojů koleno, a jak se ukázalo později, bude to vážnější, než se původně zdálo...

Tento zápas je pro nás velkým zklamáním. Proti našemu spřátelenému týmu jsme si věřili, ale nedokázali jsme navázat na výkon proti HoVaDaX. Lenochodi měli po dvou prohrách nůž na krku a měli tak zřejmě větší motivaci. Velká škoda, pohled na tabulku mohl být po druhém kole o poznání veselejší.
 

 

  Z G A B TM
da Kalees 1 1 1 2 0
Da Niště 1 1 0 1 0
da Vovy 1 0 1 1 1
da Bob 1 0 0 0 0
da Lumír 1 0 0 0 0
da Prezydent 1 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 1 7 15 7 53,33 0 0




Summary: ačkoliv byl los druhého kola o poznání těžší než los kola prvního, doufali jsme aspoň ve tři čtyři body. Na druhou stranu, když přihlédneme k faktu, že jsme do hracího dne vstoupili ve čtyřech a mohlo to tak pokračovat i v dalších zápasech, nejsou dva získané body žádnou tragédií. Co nás může strašit, je narůstající počet inkasovaných branek (jsme třetí nejhorší v lize) a oproti tomu nikterak oslnivá produktivita (9. místo). Zdaleka nejhorším strašákem je ovšem rozrůstající se marodka našeho týmu. Kromě dlouhodobě absentujícího da Banika (potíže se zády) a aktuálně zraněných da Fevata (kotník) a da Schlossyho (koleno), kteří budou mimo ještě minimálně v zápasech 3. kola, jsme přišli o ve skvělé formě hrajícího da Vovyho, čímž se nám v podstatě kompletně rozsypala obrana. U da Vovyho je to navíc o to hlouběji v řiti, že mu hrozí konec sezóny. Nevydržely podélný a příčný vaz a  meniskus...
Sportovní management Genxtazzz aktuálně pracuje na příchodu další florbalové legendy da Frankieho, tak snad nás posílí už v dalším kole. Zápasy proti Spirits, Třemošné a Doubravce by mohly být dobrým odrazovým můstkem pro zlepšení našich výkonů a postavení v tabulce.


Celkové stats:

 

  Z G A B TM
da Kalees 3 4 2 6 0
da Vovy 3 1 5 6 3
da Prezydent 3 2 1 3 0
Da Niště 2 2 0 2 0
da Bob 2 1 0 1 0
da Lumír 3 0 0 0 0

 

  Z GA SA GAA % SO A
da Collage 3 19 52 6,33 63,5 0 0




Smrrrrrrrrrrrrrrt !!!


da Prezydent